Вечір з генеральним авторитетом
Духовне виживання


Духовне виживання

Cила Ісуса Христа і чисте вчення. Збори зі старійшиною Нілом Л. Андерсеном

Неділя, 11 червня 2023 р.

Вступне слово

Брати і сестри, добрий вечір. Дозвольте мені спочатку висловити нашим релігійним освітянам, які зібралися по всьому світу, щиру вдячність за те, як ви навчаєте наших студентів і служите їм. У ваших класах в буквальному сенсі знаходиться майбутнє Церкви. Коли я здійснюю подорожі, щоб відвідати заняття у семінаріях, інститутах і університетах по всьому світу, мене надихає, як ви дбаєте про студентів і допомагаєте їм міцно триматися Ісуса Христа у своєму житті. Коли Марія Магдалина вперше звернулася до воскреслого Спасителя, то титулом, який вона вибрала, було слово “Раббуні”1. Далі в тексті англійською мовою пояснюється, що воно означає “Господар”, але в перекладі з грецької мови це “Учитель”. Яким благородним є покликання, яке маємо ми, освітяни, — направляти наших студентів до Взірцевого Учителя, Самого Ісуса Христа.

По завершенні мого вступного слова ми отримаємо від апостола Господа Ісуса Христа поради щодо того, як навчати істини у середовищі, де стає все більше збентеження і обману. Недавно сталася подія, завдяки якій поглибилося моє розуміння цього виклику. Мені було доручено супроводжувати президента Генрі Б. Айрінга у подорожі до УБЯ-Гаваї. Там один зі студентів процитував висловлювання Президента Нельсона: “У майбутньому буде неможливо вижити духовно без скеровуючого, спрямовуючого, втішаючого й постійного впливу Святого Духа”2. Той студент запитав, як це стосується дорослої молоді. Я пояснив, як Дух допомагатиме їм приймати рішення — робити життєво важливий вибір стосовно того, що вивчати, з ким ходити на побачення і одружитися, де працювати і де жити.

Але потім відповідь дав президент Айрінг, наголосивши на важливому формулюванні у висловлюванні Президента Нельсона, в якому той описував важливість “вижити духовно”. Він зазначив, що необхідне нам духовне виживання стосується не лише тих простих життєво важливих рішень, про які я сказав. Він пояснив, як наша молодь і доросла молодь житиме у часи, коли істину буде так майстерно приховано супротивником, що без Святого Духа буде неможливо — чим далі, тим важче — розрізняти між добром і злом, між істинним і хибним. Таким чином питання духовного виживання перетворилося на питання про те, як розпізнавати істину.

Я сподіваюсь, що сьогодні ми обміркуємо, як навчати наших студентів розпізнавати істину. Я також сподіваюсь, що ми розглянемо нашу роль у навчанні істини з ясністю і в простоті. Я з нетерпінням чекаю на надану нам можливість навчатися у старійшини Андерсена і свідчу вам, що коли ми тримаємо наше навчання зосередженим на Ісусі Христі і на чистій доктрині, ми даємо нашим студентам взірець, щоб вони бачили і розпізнавали істину не тільки на наших заняттях, але й упродовж всього свого життя. Я кажу це в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Представлення старійшини Ніла Л. Андерсена

Зараз я маю привілей представити старійшину Ніла Л. Андерсена. Є багато всього, що я міг би розповісти про старійшину Андерсена — про його чудовий шлюб і прекрасну сім’ю; його досягнення у здобутті освіти і в бізнесі; його служіння в Церкві, зокрема служіння Андерсенів у покликанні провідниками місії у Французькій місії в Бордо. Старійшина Андерсен володіє французькою, а також португальською та іспанською мовами. Для декого з нас сьогодні, на щастя, він також володіє англійською мовою. Він жив у різних місцевостях по всьому світу і знає Церкву, де б ви не навчали і не надихали наших студентів.

Але, коли я думаю про старійшину Андерсена, є дві характерні риси, які, сподіваюсь, ви запам’ятаєте, коли слухатимете його сьогодні. Перша, старійшина Андерсен уважно спостерігає за Божим пророком, наслідує і захищає його. Я бачив, як після генеральної конференції старійшина Андерсен роздруковує і вивчає слова пророка, а потім застосовує їх, коли навчає. Я був очевидцем того, як старійшина Андерсен детально викладав учення Президента Нельсона про те, щоб бути миротворцем; щоб ставати праведними, свідомими батьками; і щоб розбудовувати наш фундамент на Ісусі Христі. Друга, старійшина Андерсен сам є особливим свідком Ісуса Христа. Він виконує це покликання, ставлячись до нього, як до священного управительства. Коли ми разом зі старійшиною і сестрою Андерсен за дорученням відвідали Академію Військово-Повітряних сил у штаті Колорадо близько року тому, я бачив, як він навчає молодих кадетів, які зібралися, щоб почути його виступ, і свідчить їм про Ісуса Христа. Спостерігаючи за ним того вечора, я отримав сильне враження і підтвердження, що знаходжуся у присутності особливого свідка Ісуса Христа.

Я сподіваюсь ви цінуватимете можливість, яку ми зараз маємо, почути Господнього апостола, людину, яка йде за пророком і свідчить про Спасителя, Ісуса Христа. Старійшино Андерсен, ми з нетерпінням очікуємо ваших настанов.

Роздрукувати