Духовні вечори у 2018 році
Ви---провідники


Ви---провідники

Вечір зі старійшиною Дітером Ф. Ухтдорфом

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді • 14 січня 2018 р. • Конференц-центр

Мої дорогі брати і сестри, мої дорогі юні друзі!

Ви чудово виглядаєте. Ви---прекрасні. Ви---дивовижні. Я в захопленні! Я хотіла б міцно обняти кожного з вас.

Минулий тиждень був сповнений суму та вдячності. Я люблю Президента Монсона. Я за ним сумуватиму. Та я переконана, що він щасливий знову бути з Френсіс, своєю вічною супутницею.

Так добре бути з вами сьогодні. Мені також подобається бути з моїм улюбленим апостолом. Я знаю, що у нас не має бути улюбленців. Але в моєму випадку це виглядає нормально, бо я з ним одружена.

Недавно ми святкували 55 річницю нашого шлюбу і ми досі закохані!

Це стосується плодів євангелії! Коли на такі свята ми отримуємо від наших онуків та правнуків вислови любові та привітання, ми розуміємо, наскільки цінними є благословення членства в Церкві та євангелії.

Ті з вас, хто самотні, розлучені або живуть у складних сімейних обставинах, будь ласка, знайте, що Бог знає вас і любить, і коли ви залишаєтеся вірними вашим завітам, радість сімейного життя не буде короткою чи недоступною для вас. Я не знаю як саме це станеться, але знаю, що благодаті, милості і любові Господа достатньо для всіх нас. Він здійснить усе в Його спосіб і за Його розкладом.

Ми з Дітером виросли у тій самій філії у Франкфурті, Німеччина. Я знала, що подобалася йому, але я ним не цікавилася. Він був милий і ми були друзями. Ми вчилися танцювати разом на наших церковних заходах. То були часи фокстроту, бугі-вугі та рок-н-ролу.

Після того, як він вступив до Повітряних сил, щоб стати пілотом винищувача, я не бачила його майже два роки. Якщо чесно, коли він повернувся до Франкфурта, моє перше враження було не дуже хороше. Він був трохи схожий на хлопців з фільму “Кращий стрілок”.

Та коли він заговорив зі мною, мене це трохи вразило, він явно подорослішав за ті два роки. Він знав, чого він хотів у своєму житті, і він був сильний у євангелії.

Він був досить рішуче налаштований зустрічатися, виявив у цьому творчий підхід, і через кілька місяців ми побралися, і моє прізвище змінилося з Райх на Ухтдорф. Я ніколи не шкодувала, що добре роздивилася його навіть попри непевне перше враження.

Дітер---це любов мого життя та гордий батько наших дітей і дідусь дітей наших дітей.

І хочу вам сказати, що ми досі любимо танцювати разом---аж до цих днів.

Дозвольте мені розповісти вам про час, коли мені було 12. То був сумний час мого юного життя. За кілька місяців перед цим від раку помер мій батько. Він був чудовий батько, люблячий чоловік і дуже хороша людина. Він був дуже добре освічений, розмовляв п’ятьма мовами, професійно грав на різних музичних інструментах у симфонічному оркестрі і був із сім’ї видатних музикантів у Франкфурті.

Мої батьки мали щодо нас великі плани. Майбутнє виглядало яскравим і багатообіцяючим навіть після руйнівних років Другої світової війни. Та роки хвороби мого батька перетворили наш дім на місце страждань, суму та безнадії.

Після смерті батька моя матір була в дуже глибокій депресії. У неділю ми відвідували службу нашої протестантської церкви, але не могли знайти бальзаму Ґілеадського. Здавалося, що ніхто не міг і ніщо не могло втішити мою матір.

Але не зовсім так! Наш Небесний Батько, у Своїй великій любові, не забув про нас.

Пройшло вісім місяців після смерті мого батька, коли два американських місіонери постукали в наші двері у Франкфурті. Ті двоє місіонерів, під скеруванням Духа і з хорошою підготовкою, знали саме те, що було потрібно нашій сім’ї. Вони залишили моїй матері дорогоцінну Книгу Мормона.

Моя мама любила читати. І вона любила Біблію. Її негайно захопила ця нова книга Писань. Коли вона почала читати Книгу Мормона, то не могла зупинитися, поки не прочитала її всю від початку до кінця. Моя мама так раділа змісту і посланню Книги Мормона, що часто просила мене з сестрою присісти й послухати, як вона читала уривки, написані наче для нас.

Протягом останніх тижнів життя мого батька я часто стояла біля вікна нашої квартири, щиро молячись Богу про полегшення нашого болю.

І відповідь прийшла. Вона прийшла через послання відновленої євангелії Ісуса Христа. Як же я люблю Книгу Мормона! Як же я люблю її послання про план спасіння, план щастя! Яке прекрасне і сильне послання надії і світла, дане нам Небесним Батьком. Коли ми всім серцем прийняли Книгу Мормона, вона заспокоїла наш сердечний біль, зцілила наші розпач і сум, викликані смертю мого батька.

Після того, як у наш дім увійшла Книга Мормона, у нашій сім’ї не було більше темряви, оскільки світло і темрява не можуть одночасно існувати в одному місці. Ми так сильно відчували Духа, і ми пізнали всім нашим серцем і розумом, що послання, яке принесли ці місіонери, було істинним.

До нашої домівки повернувся мир. Послання євангелії та членство у Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів принесло справжнє диво у нашу сім’ю. Наче до нас прислали ангелів.

Двоє місіонерів, які прийшли до нас додому, були приблизно вашого віку. У них не було власної вражаючої історії життя. Але вони були наче ангели слави, послані нам Богом. Вони принесли нам благословення відновленої євангелії Ісуса Христа.

Мої дорогі юні друзі, ви створені з того самого божественного матеріалу. Дехто з вас одружений, дехто самотній, але ви всі живете серед людей цього світу. Ви є тими обраними в наші дні, хто словом і ділом навчає євангельському посланню та живе за ним серед свого народу. З цією метою вас було поміщено у ваше село чи місто, у вашу школу чи на ваше місце роботи, у вашу країну та вашу сім’ю. Не забувайте, що у вас є потенціал бути ангелами слави для тих, хто біля вас.

Ви представляєте Церкву Ісуса Христа і ви є сильними провідниками у проголошенні євангельського послання вашим хорошим життям і сміливим свідченням.

Провідник---це той, хто допомагає людям бачити, відчувати і знаходити правильний шлях. Будь ласка, допомагайте одне одному міцно вкорінитися в Церкві та в євангелії. Бог помістив вас на те місце, де у вас є багато можливостей бути засобами в руках Господа Ісуса Христа. Він покладається на вас, Він знає вас, Він довіряє вам і Він дасть вам сили. Він живе. Він---реальний!

Кожне просте і зрозуміле слово або простий і зрозумілий вчинок доброчесності, цілісності, милосердя, доброти, служіння, любові та співчуття можуть стати вашим вчинком провідництва у царстві Бога. Не треба недооцінювати ваш вплив і силу чинити добро. Ці двоє молодих місіонерів вашого віку допомогли мені побачити шлях, який веде до нашого Спасителя і назад до Небесного Батька.

Звичайно ж, мені треба було пройти цей шлях самостійно, долати випробування, знаходити відповіді на запитання, поставати перед серйозним вибором і приймати рішення. Ви теж пройдете через це! Церква і Господь надають вам потужні матеріали для досягнення вашої мети в житті. Книга Мормона---один з них, і вона знаходиться прямо перед вами. Зробіть крок і щиросердо прийміть її та її вчення. Зробіть крок до Небесного Батька, і Він скерує вас. Довіряйте Господу!

Мої дорогі юні друзі, будь ласка, знайте, що я люблю вас і вдячна за кожного з вас. Я молюся за вас і прошу благословень для вас. Ви є важливою складовою цієї чудової і священної роботи Викупителя. Про це я свідчу в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати