2022
Ісус Христос пропонує нам надію
Вересень 2022


“Ісус Христос пропонує нам надію”, Заради зміцнення молоді, вер. 2022.

Ісус Христос пропонує нам надію

Коли ми служимо іншим, Ісус Христос дає нам надію на те, що все спрацює у нашому житті.

Зображення
молоді чоловіки штовхають тачку

Молоді чоловіки з Куско, Перу, працюють разом у служінні.

У цьому житті є багато труднощів. Ви, мабуть, вже зазнали деяких з них. Є багато причин для стресу і занепокоєння, страху і тривоги. Коли ми все це відчуваємо, то маємо тенденцію закритися в собі—більш за все турбуватися про себе і свої потреби. Ми думаємо, що якщо присвятимо наші час та енергію спробам “виправити” щось, то зможемо розв’язати наші проблеми.

Але Ісус Христос показав нам кращий шлях. Він навчав: “Хто дбатиме зберегти свою душу, той погубить її, а коли хто погубить, той оживить її” (Лука 17:33). Найшвидший спосіб для вас знайти надію у ваших випробуваннях—це повернути ваше серце до Спасителя, наслідувати Його приклад і служити іншим.

Зображення
Христос зцілює хворого біля Віфезди

The Healing at Bethesda (Зцілення біля Віфезди), художник Гарі Сміт

Життя Спасителя було досконалим прикладом любові і виявлення доброї волі до людей. Він завжди забував про Себе заради інших. Його самовіддані вчинки можна було побачити в усьому, що Він робив кожного дня Свого життя, і це не обмежувалося конкретним періодом часу.

Коли ми повернемо наші серця до інших, як це робив Спаситель, ми знайдемо необмежені можливості, щоб тихо і з добротою служити людям, яким ми потрібні.

Це допоможе нам краще зрозуміти Спасителя і знайти для себе мир на землі, і в той же час ми будемо зростати у милосерді до інших. Якщо ви “погубите ваше життя”, допомагаючи іншим, наслідуючи приклад Спасителя, Він допоможе вам.

Зображення
молоді чоловіки піднімають глиняні цеглини

Щоденні ангели

Часто Спаситель буде спрямовувати інших у наше життя, щоб допомогти принести нам спокій і втішення, потрібні нам у часи випробувань. Ці благословенні люди сприйматимуться нами як ангели, послані з небес. Бо вони дійсно такими і є.

Ми з сім’єю за різних важких обставин відчували втішення і спокій, які може принести сучасне військо ангелів. Я хотів би поговорити про один з таких випадків. У 2003 році ми переїхали з нашої рідної країни Бразилії до штату Юта, США.

Тієї зими в Юті сталася найбільша за кілька років снігова буря. Ми ніколи в житті не бачили такого, адже зростали серед пальм і піщаних пляжів. Наша домівка знаходилася на розі і на пагорбі, де пролягав дуже довгий тротуар.

Коли пішов сніг, моя дружина сміливо почала снігоочисником здувати сніг з під’їзного шляху і тротуарів. Я не міг допомогти, бо за кілька днів до того послизнувся і зламав зап’ясток. Наслідком того нещасного випадку була операція і велика гіпсова шина на моїй руці.

Коли моя люба дружина вперше у своєму житті почала розчищати сніг снігоочисником, вона не знала, що після очищення одного боку під’їзного шляху їй потрібно було змінити напрямок труби. Отже, коли вона перейшла на інший бік, щоб очистити його від снігу, той полетів з труби на попереднє місце. Вона ходила туди-сюди, але все було марно. Отака халепа!

Через довге перебування на холоді вона застудила обидва вуха і на два місяці майже повністю втратила слух. Саме тоді наш 16-літній син, катаючись на санчатах, пошкодив спину і мав залишатися в ліжку до одужання. Отака ми була сімейка: один прикутий до ліжка, інша глуха, а ще один з гіпсовою шиною, і всім було холодно.

Я впевнений, що нашим сусідам було на що подивитися. Одного з тих ранніх холодних ранків, приблизно о 5-й годині, я прокинувся від звуку працюючого снігоочисника за вікном. Я виглянув у вікно і побачив сусіда, брата Блейна Уільямса, який жив через дорогу. У свої майже сімдесят років він залишив теплу, затишну домівку і тихо прийшов та почистив нашу дорогу і тротуар від снігу, знаючи, що ми не в змозі були це зробити самі.

Зображення
снігоочисник

Фотографія від Getty Images

Інший друг, брат Деніел Алмейда, приїздив до нас додому, щоб відвозити мене до Солт-Лейк-Сіті на роботу, адже я не міг керувати машиною з моєю дуже громіздкою гіпсовою шиною. Вони допомагали мені щоранку, виявляючи любов цими простими вчинками доброти, доки члени моєї сім’ї не одужали і ми не змогли знову робити все самі.

Під час тієї холодної зими 2003 року нам були послані ці ангельські брати. Ці два брата наслідували приклад нашого Спасителя і думали про наші потреби до того, як подумати про власні.

Наш Спаситель пропонує мир

Служіння іншим дає нам вище і святіше бачення. Коли ми служимо іншим, Ісус Христос дає нам надію на те, що все спрацює у нашому житті.

Коли ми повернемо наші серця до інших, як це робив Спаситель, ми знайдемо необмежені можливості, щоб віддавати себе тихо і з добротою людям, які потребують нас. Життя за прикладом Спасителя також допомагає нам мати до інших більше милосердя, подібного до Христового. Це допомагає нам знаходити більше любові, миру, світла і поновлення сили.

Зображення
сестри

Спаситель пропонує нам шукати Його у кожній думці і йти за Ним. Цим нам обіцяно, що ми зможемо ходити в Його світлі і що Його провід перешкоджатиме впливу темряви у нашому житті. Якщо ви “погубите” своє життя у Ньому, Він допоможе вам знайти себе.

Зображення
хлопці у школі

Фотографія від Getty Images

Повертайтеся до Христа, завжди

Я приношу вам урочисте свідчення, що Ісус піднявся з мертвих і що Він живе. Я свідчу вам, що Спаситель завдяки Своїй нескінченній Спокуті підготував для нас шлях, щоб подолати смерть—як фізичну, так і духовну.

Крім цього, Він також пропонує нам втіху і впевненість у скрутні часи. Запевняю вас, якщо ми довірятимемо Ісусу Христу та Його божественній спокутній жертві та витерпимо у своїй вірі до кінця, то будемо насолоджуватися тим, що обіцяв наш улюблений Небесний Батько, Який робить усе, що в Його силах, аби допомогти нам повернутися одного дня в Його присутність.

Роздрукувати