Семінарія
Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”


“Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3

“Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”

Зображення
Писання і яблуко

На попередньому уроці під назвою “2 Нефій 32:1–7” ви дізналися, що дуже важливо бенкетувати словами Христа. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 32:3, пояснити суть учення та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Пояснюйте і вивчайте напам’ять

Уявіть, що в семінарії вас попросили поділитися короткою духовною думкою про важливість вивчення Писань. Прочитайте 2 Нефій 32:3 і пригадайте такий принцип: коли ми бенкетуємо словами Христа, слова Христа скажуть нам усе, що нам слід робити.

  • Як ви можете використати те, що дізналися на попередньому уроці, і свій особистий досвід, аби пояснити, що означає “бенкетувати словами Христа”? (2 Нефій 32:3).

  • Що бенкетування словами Христа може змінити в житті молоді?

Щоб запам’ятати та застосувати цей уривок, намалюйте на аркуші паперу серверований стіл. Наприклад, так, як зображено далі. Також можна намалювати на тарілці зображення їжі чи книги Писань. Десь на сторінці напишіть фразу з 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”. Прочитайте цю фразу кілька разів, щоб запам’ятати. Розмістіть свій малюнок десь у себе вдома, наприклад, на холодильнику, де ви зможете бачити його кожного разу, коли їсте.

Зображення
вибір місця

Застосування на практиці

Розуміння принципів набуття духовного знання допоможе вам у виконанні наведеного далі завдання. Приділіть кілька хвилин, щоб переглянути ці принципи в абзацах 5–12 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022). Оберіть один з принципів для більш детального вивчення.

Уявіть собі, що після уроку в семінарії про важливість щоденного вивчення Писань ваш друг каже вам: “Я знаю, що вивчати Писання — це добре, але з усім, що зараз відбувається у моєму житті, я просто не маю на це часу, особливо щодня”.

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Що б ви хотіли, аби ваш друг знав про Ісуса Христа чи план спасіння, що допомогло б йому прагнути кожного дня бенкетувати Його словами?

    • Як регулярне бенкетування словами Христа може вплинути на нас із часом, навіть назавжди?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

Уявіть, що після обговорення вічної перспективи ваш друг каже: “Дякую. Це трохи допомагає. Та я все ж думаю, що мені буде важко кожного дня знаходити час для вивчення Писань”.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Як, на вашу думку, 2 Нефій 32:3 може допомогти вашому другу?

    • Які уривки з Писань або висловлювання пророків можуть допомогти вашому другу?

Серед прикладів можуть бути Учення і Завіти 26:1, а також такий вислів старійшини Річарда Г. Скотта (1928–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів:

“Не піддавайтеся обману Сатани, що у вас немає часу читати Писання. Вирішіть знайти час для того, щоб їх вивчати. Бенкетування словом Бога щодня є важливішим, ніж сон, школа, робота, телепередачі, відеоігри чи соціальні медіа. Вам, можливо, доведеться reorganize реорганізувати свої пріоритети, щоб знайти час для вивчення слова Бога. Якщо є така необхідність, зробіть це!” (Річард Г. Скотт, “Зробіть застосування віри своїм головним пріоритетом”, Ліягона, лист. 2014, с. 93).

  • Як ці вчення можуть допомогти?

Діяти з вірою

Уявіть, що ваш друг добре відреагував на те, чим ви поділилися, але ви знаєте, що насправді він не позбудеться свого занепокоєння, доки не почне діяти з вірою, довіряючи Господу.

Знайдіть час, аби обміркувати особистий досвід вивчення слів Христа і те, що ви знаєте про Спасителя, що могло б спонукати вашого друга кожного дня бенкетувати Його словами.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Яким досвідом або свідченням ви могли б поділитися, щоб допомогти вашому другу діяти з вірою?

    • Чого ви навчилися, що, на вашу думку, могло б допомогти вам покращити ваше особисте вивчення Писань?

Роздрукувати