Семінарія
Алма 40. Духовний світ і Воскресіння


“Алма 40. Духовний світ і Воскресіння”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 40”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 40

Духовний світ і Воскресіння

Зображення
Христос у духовному світі

Після того, як батько попросив Коріантона покаятися, у нього виникли деякі запитання щодо Божого плану, зокрема про те, що станеться з нами після нашої смерті. Його батько, Алма, відповів на його запитання та свідчив про центральну роль Ісуса Христа в плані Небесного Батька. Цей урок може допомогти поглибити вашу вдячність за те, що Спаситель зробив для вас, і дасть змогу пояснити, що станеться після нашої смерті.

Запитання

Сестра Рейна І. Абурто, радниця в генеральному президентстві Товариства допомоги, поділилася особистим досвідом, зазначивши запитання, які в нас можуть виникнути щодо того, що відбувається після нашої смерті. Перегляньте відео “Могила не має перемоги”, доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org, з часового коду 4:21 до 5:13, або прочитайте наведене далі твердження:

Коли мені було дев’ять років, під час руйнівного землетрусу я втратила мого старшого брата. Оскільки це відбулося несподівано, мені знадобився час, щоб усвідомити реальність того, що сталося. Моє серце було сповнене смутком, і я запитувала себе: “Що сталося з моїм братом? Де він? Куди він пішов? Чи я зможу коли-небудь його побачити?”

Тоді я ще не знала про Божий план спасіння і мала бажання дізнатися, звідки ми походимо, яка мета життя і що відбувається з нами після смерті. Хіба не всі ми маємо подібні бажання, коли втрачаємо рідну людину або переживаємо важкі часи у своєму житті? (Рейна І. Абурто, “Могила не має перемоги”, Ліягона, трав. 2021, с. 86).

Син Алми, Коріантон, також хвилювався щодо життя після смерті.

Прочитайте Алма 40:1 і дізнайтеся про те, що непокоїло Коріантона.

  • Як ви вважаєте, чому він міг хвилюватися з цього приводу?

Пригадайте, що Коріантон порушив Божі заповіді, зокрема закон цнотливості. Можливо, він турбувався про свій стан після цього життя саме через свій вибір. Щоб відповісти на занепокоєння Коріантона й допомогти йому покаятися, Алма навчав його доктрини. Відповідь Алми на занепокоєння Коріантона може допомогти й іншій людині, яка має запитання, схожі на ті, що були в сестри Абурто.

Пізніше сестру Абурто навчали місіонери, які допомогли їй знайти відповіді на її запитання. Уявіть, що ви — один із тих місіонерів і готуєтеся навчати її. Скористайтеся наведеними нижче ресурсами, щоб підготувати коротке пояснення, яке допоможе відповісти на запитання сестри Абурто.

Духовний світ

Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024) — “Алма 40: Духовний світ і воскресіння”

Прочитайте Алма 40:6–7, 11–14, щоб дізнатися, чого Алма навчав Коріантона. Потім використайте наведені нижче ресурси, щоб підготуватися до подальшого навчання.

Президент Даллін Х. Оукс, із Першого Президентства, навчав:

Звичайно ж, ми знаємо з Писань, що після того, як наші тіла помирають, ми продовжуємо жити як духи у духовному світі. Писання також навчають, що цей духовний світ поділено між тими, хто були “праведні”, або “справедливі”, у житті, і злочестивими. У них також описано, як деякі вірні духи навчають євангелії тих, хто були злочестиві чи бунтівні (див. 1 Петра 3:19; Учення і Завіти 138:19–20, 29, 32, 37) (Даллін Х. Оукс, “Надійтесь на Господа”, Ліягона, лист. 2019, с. 26).

Підготуйтеся відповісти на такі запитання:

  • Що стається з нашим духом, коли ми помираємо?

  • Як там у раю? На що схоже місце, яке Алма називає “зовнішньою темрявою”, і яку також називають духовною в’язницею (1 Петро 3:19) або пеклом (2 Нефій 9:12)?

  • Як знання про рай і в’язницю може збільшити нашу вдячність до Спасителя?

  • Як наші знання про духовний світ можуть благословити нас протягом земного життя?

Навчаючи, обов’язково поясніть, що між смертю та воскресінням духи праведних живуть у раю, а духи злочестивих — у духовній в’язниці. Розкажіть, як розуміння вами цієї істини впливає на вибір, який ви робите в цьому житті.

Воскресіння

Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024) — “Алма 40: Духовний світ і воскресіння”

Прочитайте Алма 40:2–5, 23–24, щоб дізнатися, чого Алма навчав Коріантона. Потім використайте наведені нижче ресурси, щоб підготуватися до того, чого ви навчатимете.

Президент Даллін Х. Оукс, із Першого Президентства, навчав:

Цієї Великодньої пори ми святкуємо реальність Воскресіння. Воно дає нам потрібне бачення і силу, щоб витримати труднощі смертного життя, які випадають на долю кожного з нас і тих, кого ми любимо. Це можуть бути фізичні, розумові чи емоційні вади, які ми отримуємо при народженні або яких набуваємо протягом смертного життя. Завдяки Воскресінню ми знаємо, що ці земні вади є лише тимчасовими! (Даллін Х. Оукс, “Великий план”, Ліягона, трав. 2020, сс. 94–95).

Підготуйтеся відповісти на такі запитання:

  • Що таке воскресіння? Кого буде воскрешено?

  • Завдяки чому, згідно з Алма 40:2–3, Воскресіння стає можливим?

  • Як наше знання про Воскресіння може благословити нас протягом нашого земного життя?

Навчаючи, обов’язково поясніть, що оскільки Ісус Христос воскрес, усі ми також воскреснемо. Поділіться однією причиною, чому ви вдячні за обіцяння воскресіння.

© 2023 by Intellectual Reserve, Inc. Усі права застережено.

Відповіді

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Напишіть коротке пояснення того, чого б ви навчили сестру Абурто. Додайте істини, які ви знайшли, і поділіться своїм свідченням про роль Ісуса Христа в духовному світі та воскресінні. Ви також можете поділитися написаним із кимось іншим.

  1. Дайте відповіді принаймні на два з наведених далі запитань:

    • Чому для вас важливо те, що ви дізналися про духовний світ і воскресіння?

    • Як це знання впливає на ваші почуття до Небесного Батька та Ісуса Христа?

    • На які свої запитання ви знайшли сьогодні відповіді?

    • На які запитання ви хочете продовжити шукати відповіді?

Роздрукувати