Семінарія
Етер 4–5. “Розгорну перед ними всі Мої одкровення”


“Етер 4–5: “Розгорну перед ними всі Мої одкровення”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Етер 4–5”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Етер 4–5

“Розгорну перед ними всі Мої одкровення”

Зображення
золоті пластини

Чи відчуваєте ви, що готові дізнатися більше від Господа? Якщо ні, що ви можете зробити? Господь заповідав Моронію запечатати записане видіння брата Яреда й пояснив, що ці писання будуть явлені, коли люди матимуть віру, яка була у брата Яреда. Цей урок має допомогти вам зрозуміти, що ви можете зробити, аби отримати подальше одкровення.

Коли ми будемо готові

Подумайте про щось, що є особливо цінним для вас або вашої родини.

  • Чому ви інколи можете остерігатися давати малій дитині свою річ, незважаючи на те, що вам, можливо, навіть подобається ділитися нею з іншими?

  • Чого дитина повинна навчитися або що вона має зробити, щоб ви могли довірити їй цю річ?

Господь так само любить відкривати нам істини, але Він чекає, поки ми будемо готові їх прийняти (див. Алма 12:9–11).

Запечатана частина Книги Мормона

Прикладом того, як Господь чекає, поки ми будемо готові, перш ніж відкрити істину, є запечатана частина Книги Мормона. Джозефу Сміту було наказано не відкривати та не перекладати цю частину (див. Етер 5:1). Вона містить запис про видіння, дане братові Яреда.

Щоб допомогти вам дізнатися про запечатану частину Книги Мормона, дайте відповіді “правильно/неправильно” на наведені нижче запитання, скориставшись уривками з Писань, указаними в дужках.

  1. Спаситель явився братові Яреда й священнослужив йому (Етер 3:20).

  2. Господь показав братові Яреда всіх мешканців землі, минулих і майбутніх, не приховуючи від нього нічого (Етер 3:25; 4:4).

  3. Господь наказав братові Яреда записати те, що він дізнався, і запечатати цей літопис. Ці дані було написано мовою, яку Господь змішав, і їх неможливо було прочитати без божественних тлумачів (Етер 3:21–22, 24, 27; 4:1).

  4. Господь дав братові Яреда три камені, які можна було використати для перекладу запису (Етер 3:23–24, 28).

  5. Ніхто не читав літопис брата Яреда (Етер 4:2–5).

Правильні відповіді наведені в кінці уроку.

Отримання подальшого одкровення

Через Моронія Господь відкрив, що ми повинні робити, аби прийти до Нього, отримати одкровення та підготуватися до отримання подальшого одкровення, яке міститься в запечатаній частині Книги Мормона.

Уважно прочитайте Етер 4:5–15 і знайдіть способи дописати вказану нижче істину. Слова “це” та “те” у віршах 8 і 11 стосуються Книги Мормона. Завіса, як у прикладі, наведеному у вірші 15, — це полотнище, або відріз тканини, який використовується для того, щоб щось накрити або сховати.

  • Господь благословить нас подальшим одкровенням, коли ми…

Указані нижче фрази можуть бути прикладом того, як ви могли б завершити вищезгадану істину. Ви можете позначити їх у своїх примірниках Писань або записати у своїх щоденниках навчання:

  • “покаємося… і станемо чистими перед Господом” (див. Етер 4:6)

  • “виявлятимемо віру” (див. Етер 4:7)

  • “віритимемо у це” (посилаючись на те, що Господь уже відкрив, особливо на Книгу Мормона) (див. Етер 4:8, 11)

  • “прийдемо до Спасителя” (див. Етер 4:13–15)

  • молитимемося “із скрушеним серцем і упокореним духом” (Етер 4:15)

Якщо це допоможе вам краще зрозуміти будь-яку з цих фраз, знайдіть ключові слова в Путівнику по Писаннях або в додатку “Євангельська бібліотека”. Наприклад, корисно буде знайти слова “скрушене серце” в Путівнику по Писаннях.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Щоб зрозуміти та відчути важливість цих дій, виконайте принаймні одне з таких завдань:

    1. Подумайте про приклад з Писань чи сучасний приклад, у якому хтось виконує одну чи декілька з цих дій. Напишіть, як ці дії дали змогу отримати допомогу та одкровення від Господа.

    2. Згадайте випадок, коли виконання однієї чи кількох із цих дій у вашому житті дало змогу отримати відповідь чи скерування від Господа. (Один із прикладів — міркування про те, що ви дізналися й у що повірили, вивчаючи Книгу Мормона, і як це дало вам змогу отримати одкровення у своєму житті).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Як ви вважаєте, чому Господь благословить нас більшою кількістю одкровень, якщо ми будемо жити так, як Він описав у віршах 5–15?

    • Чому нездатність стати такими людьми, яких описав Господь, може зробити нас неготовими до подальшого одкровення?

    • Що це говорить вам про Господа і про те, якими людьми Він хоче, щоб ми стали?

Господь відкриє запечатану частину Книги Мормона у Свій “належний час” (2 Нефій 27:21), коли ми виявлятимемо таку ж віру, що й брат Яреда (див. Етер 4:7). Так само нас може очікувати подальше одкровення від Господа. На завершення цього уроку виконайте таке завдання:

  • Перегляньте наведений у цих віршах опис освячених людей, які виявляють віру, і подумайте, у чому ви схожі на них і в чому вам, можливо, необхідно вдосконалюватися.

  • Розмірковуйте й моліться, щоб дізнатися, що Господь хоче, аби ви зробили, щоб отримати від Нього подальше одкровення. Запишіть свої думки та почуття у своєму щоденнику навчання.

Відповіді на запитання “правильно/неправильно”: перші три відповіді правильні, а дві останні — хибні.

Роздрукувати