За Мною йдіть
Ви---вчитель у Церкві Ісуса Христа


“Ви---вчитель у Церкві Ісуса Христа”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Книга Мормона. 2020 (2020)

“Ви---вчитель у Церкві Ісуса Христа”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2020

Зображення
Ісус навчає людей

Ви---вчитель у Церкві Ісуса Христа

Вас було покликано Богом навчати Його дітей так, як навчав Спаситель. Вас було рукопокладено для цього покликання повноваженням Його святого священства. Навіть якщо ви й не досвідчений учитель, коли ви живете гідно, щоденно молитеся і вивчаєте Писання, Небесний Батько дасть вам вплив і силу Святого Духа, щоб допомогти вам бути успішним (див. 2 Нефій 33:1).

Вам довірено дбати про дітей Небесного Батька, і Він знає, що їм потрібно і як знайти до них найкращий підхід. Бог буде скеровувати вас через Святого Духа під час вашої підготовки і коли ви навчаєте. Він відкриє для вас те, що вам слід казати і що вам слід робити (див. 2 Нефій 32:5).

Основна мета навчання і вивчення євангелії---це змінити життя. Ваша мета як вчителя---допомогти тим, кого ви навчаєте, робити все можливе, аби стати більш наверненими до євангелії Ісуса Христа---це зусилля, що виходить за межі класу. Попросіть ваших учнів брати активну участь у вивченні принципів і доктрини Ісуса Христа та діяти згідно з вивченим. Заохочуйте їх зробити своє особисте і сімейне вивчення за межами класу головним джерелом в їхньому вивченні євангелії. Коли вони будуть діяти з вірою, вивчаючи особисто і з сім’ями, то запросять Духа у своє життя, і саме Дух приносить справжнє навернення. Усе, що ви робите як учитель, має вказувати на цю священну мету.

Навчайте доктрині відновленої євангелії Ісуса Христа лише так, як це знаходиться в Писаннях і словах сучасних пророків. Чиста доктрина---вічна, незмінна істина, якій навчає Бог і Його слуги---запрошує Духа і має силу змінити життя.

Покликання навчати---це священна довіра, і нормально відчувати себе інколи приголомшеними. Але пам’ятайте, що ваш Небесний Батько покликав вас, і Він ніколи не залишить вас. Це Господня робота, і коли ви служите “всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою” (УЗ 4:2), Він збільшить вашу здатність, дари і таланти, а ваше служіння благословить життя тих, кого ви навчаєте.

Роздрукувати