Семінарія
Оцініть підсумки навчання 7


Оцініть підсумки навчання 7

Дії 1–28

Зображення
Радісні молоді жінки у Гані.

Цей урок призначений допомогти вам оцінити поставлені вами цілі, а також ваше вивчення і зростання, що сталися під час вивчення Нового Завіту.

Чи можуть люди змінитися?

Уявіть, що ваш друг каже вам, що хоче змінити у собі певні якості, але він сумнівається, чи може це зробити.

  • Як би ви відповіли?

  • Яким чином це впливає на ваше життя — знати, що ви можете змінитися через Спокуту Ісуса Христа?

Поміркуйте над історіями з книги Дії, які показують, як люди можуть змінюватися на краще, коли приходять до Христа і стають Його учнями.

При потребі, ви можете розглянути один або декілька наведених далі прикладів.

  1. Люди, які приєдналися до Церкви: Дії 2:14, 36–47

  2. Етіопський скопець: Дії 8:26–40

  3. Савл (який став Павлом): Дії 9:1–22

  4. Корнилій: Дії 10:1–8, 24–25, 44–48

  5. В’язничний дозорець Павла і Сили: Дії 16:25–36

1. Виконайте у своєму щоденнику для навчання назване далі:

Використовуючи один з цих прикладів або інший з книги Дії, підготуйте відповідь своєму другові, який не вірить, що може змінитися. Вона має містити:

  • Приклад людини або людей, які змінилися за допомогою Спасителя.

  • Як Спаситель і послані Ним слуги допомогли у наверненні.

  • Що зробила людина або люди, аби довіритися Господу і Його слугам.

Ваше навернення до Ісуса Христа

Подумайте про своє власне навернення до Ісуса Христа. Подумайте про запрошення змінитися або покращитися, які ви почули від Господа, вивчаючи книгу Дії. У своєму щоденнику для навчання дайте відповіді на наведені далі питання.

  • Що ви знаєте про Ісуса Христа, що спонукає вас сильніше любити Його і краще наслідувати Його?

  • Які зміни надихав вас зробити Святий Дух протягом останнього місяця? Як ви реагували на це?

  • Як Небесний Батько благословив вас за ваші зусилля? Що ви зробили, що мало найбільше значення?

  • Чи заважало щось приймати пропозиції змінитися і покращитися? Як ви можете звернутися до Небесного Батька за додатковою допомогою?

Вивчаючи цей урок, продовжуйте шукати натхнення від Небесного Батька через Святого Духа. Спробуйте визначити, що Він хоче, аби ви зробили, щоб змінитися і стати більш наверненими до Ісуса Христа. Виберіть одне з наведених далі завдань, розмірковуючи, як наближатися до Христа.

2. Виконайте завдання А або Б у своєму щоденнику для навчання.

Завдання А: перші принципи і обряди євангелії Ісуса Христа

У Діях багато людей отримали небесну допомогу, щоб змінитися і стати більш наверненими до Ісуса Христа, отримавши перші принципи і обряди євангелії.

У Путівнику по Писаннях пояснюється, як ці принципи і обряди допомагають нам навернутися до Ісуса Христа.

“Покаяння, хрищення для прощення гріхів, прийняття Святого Духа через рукопокладання та постійна віра в Господа Ісуса Христа роблять навернення повним. Плотську людину буде перетворено на нову особу, освячену й чисту, народжену знову у Христі Ісусі (2 Кор. 5:17; Мос. 3:19)”.

(Путівник по Писаннях, scriptures.ChurchofJesusChrist.orgНавернення, Навернений”)

Поміркуйте над вибраною історією, яка показує людину, що змінюється за допомогою Господа.

Поміркуйте про ваші відповіді на наведені далі запитання:

  • Яку роль зіграли перші принципи і обряди євангелії в їхньому наверненні?

  • Яким чином перші принципи і обряди євангелії допомогли вам або іншим людям стати більш наверненими до Спасителя?

Уявіть, що місцеві місіонери просять вас допомогти навчати тих, кого вони навчають. Вони хочуть, аби ви розповіли, як саме перші принципи і обряди євангелії можуть допомогти зміцнити навернення до Ісуса Христа і залучити Його допомогу до необхідних змін у нашому житті. Напишіть пояснення для цієї людини, ніби розмовляєте безпосередньо з нею. Використайте хоча б один приклад з книги Дії і з особистого досвіду, які, на вашу думку, були б корисними.

Завдання Б: вивчення Писань і навернення

Одне з того, що нам важливо робити для посилення нашого навернення до Ісуса Христа, — це постійно вивчати Писання. Поміркуйте, яким чином наведені далі розповіді з книги Дії показують важливість вивчення Писань для навернення.

Поміркуйте, як вивчення Писань допомогло вам навернутися до Спасителя.

Уявіть, що ваш провідник Товариства молодих чоловіків або Товариства молодих жінок попросив вас допомогти молоді з вашого приходу або філії вивчати Писання і зміцнювати їхнє навернення до Ісуса Христа. Який ресурс ви б створили для їхньої мотивації? Виділіть кілька хвилин, щоб описати ваш ресурс у вашому щоденнику для навчання. Це може бути відео, стаття, виступ, вебсайт або інший ресурс.

Ваш ресурс може містити будь-що з наведеного далі:

  • Приклад з книги Дії або іншої книги Писань, який показує важливість вивчення Писань.

  • Приклад або зразок навички вивчення Писань, які допомагають особисто вам, або описання того, як ви вивчаєте.

  • Описання власного досвіду, коли вивчення Писань допомогло вам або комусь із ваших знайомих стати більш наверненими до Спасителя.

  • Ваше особисте свідчення про силу вивчення Писань.

Прагніть допомоги Небесного Батька через Святого Духа, записуючи будь-які справи, які, на вашу думку, необхідно виконувати, щоб стати більш наверненими до Ісуса Христа. Спаситель допоможе вам у вашому прагненні слідувати цим натхненним думкам. Ви можете поділитися цими думками з одним із батьків або провідником Церкви, якому ви довіряєте. Попросіть їх допомогти вам діяти відповідно до цих спонукань.

Роздрукувати