Вечір з генеральним авторитетом
Навчіться від Мене


Навчіться від Мене

Вечір зі старійшиною Д. Тоддом Крістофферсоном

Звернення до релігійних освітян ЦСО • 26 січня 2018 • Солт-Лейкська скинія

Я вдячний за можливість бути з вами цього вечора. Хочу висловити свою любов і вдячність учителям підростаючого покоління в семінарії, інституті та релігійним освітянам у школах, коледжах та університетах Церкви. Я люблю вас і вдячний за вашу чудову роботу. Я вдячний за ваші сім’ї та підтримку, яку вони вам надають. Ви є великим благословенням для підлітків і дорослої молоді, яку навчаєте.

Сьогодні я хочу поділитися з вами думкою, яка, як я сподіваюся, стане в пригоді, коли ви будете намагатися допомагати студентам поглиблено вивчати євангелію Ісуса Христа. Поглиблене вивчення євангелії, вивчення її всім серцем і душею, відбувається тоді, коли наші студенти здобувають більшу силу виконувати три речі:

  1. Зростати у знанні й розумінні євангелії розумом і серцем.

  2. Спиратися на це знання, щоб розвивати здатність діяти ефективно й праведно.

  3. Зміцнювати якості й риси характеру, подібні до Христових, щоб усе більше ставати схожими на Небесного Батька й Ісуса Христа.

Господь Ісус Христос запрошує до більш поглибленого вивчення у двох уривках з Писань: Перший---Матвій 11:28--29: “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм”1.

Другий уривок---Учення і Завіти 19:23: “Учись від Мене і слухай Мої слова; ходи в лагідності Мого Духа, і ти матимеш мир у Мені”2.

У обох випадках Господь запрошує: навчіться від Мене. Як багато років тому зазначив старійшина Ніл. А. Максвелл, це запрошення основується на викупительній силі Ісуса Христа і є запрошенням до поглибленого вивчення. Старійшина Максвелл сказав: “Є багато конкретних способів того, як ми можемо застосовувати до себе … уривки з Писань про Ісуса і Спокуту, але усіх їх поєднує ця концептуальна парасолька: “Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене”3. В дійсності, не існує іншого способу поглибленого вивчення!”4

Єдиний спосіб поглиблено вивчати---це Господній спосіб, яким є одкровення і натхнення, отримане силою Святого Духа, активне і старанне дослідження, а також здатність навчати одне одного, яку ми отримуємо завдяки благодаті Ісуса Христа5.

Це означає, що Спасителеве запрошення “навчіться від Мене” має два пов’язані між собою значення, які чудово узгоджуються з Господнім способом поглибленого вивчення.

Перше значення таке: Навчіться пізнавати Мене.

Ми навчаємося пізнавати Ісуса Христа, коли маємо в Нього віру і звертаємося до Нього, щоб покаятися, прагнучи Його прощення і Його викупительної сили, а також дотримуємося Його заповідей. Щоб пізнати Його, треба духовно народитися від Нього, відчути могутню зміну серця, стати Його синами і дочками. Навчаючись пізнавати Ісуса Христа, ми відкриваємо своє серце і розум впливу Святого Духа і отримуємо запевнення Господньої любові.

Друге значення таке: Навчіться від Мене.

Господь Ісус Христос точно знає, що нам потрібно. Його знання і розуміння, Його розум і характер є досконалими і довершеними. Коли ми занурюємося в Писання, то вчимося на Його досконалому прикладі. Оскільки Він є уособленням усіх божественних якостей і рис, наше вивчення євангелії має зосереджуватися на Ньому. Коли ми Його пізнаємо, Він обіцяє допомогти нам поглиблено навчатися від Нього. Звичайно, ми повинні діяти з вірою в Ісуса Христа, щоб виконувати свою частину, але коли ми це робимо, Він обіцяє нам знання і пришвидшує наше розуміння завдяки Святому Духу. Він обіцяє збільшувати нашу здатність діяти праведно і допомагає ставати більш подібними до Нього. Це і є поглиблене вивчення.

Ми з вами знаємо, що це істина. Якщо ми будемо вірними, упродовж усього нашого життя Господь навчатиме нас рядок за рядком, приписання за приписанням.

Мої дорогі брати і сестри, я пропоную вам узяти до серця Спасителеве запрошення навчатися від Нього. Якщо ви будете це робити, ви поглиблено навчатиметеся і допомагатимете вашим студентам також поглиблено навчатися. Я також пропоную вам свідчити від першої особи про ці вічні істини. Це матиме такий сильний вплив на ваших студентів, коли вони почують, як ви свідчите про ваш власний досвід пізнання Господа і навчання від Нього.

Отже я закінчую сьогоднішній виступ своїм власним свідченням від першої особи. Я знаю, що Бог живе і що Ісус є Христос! Я знаю Спасителеву любов і Його викупительну силу з власного досвіду і завдяки одкровенню через Святого Духа. Я відчуваю смирення і радість, коли мене навчає Господь Ісус Христос. Я свідчу, що Його обіцяння істинні. Поглиблене вивчення доступне, і воно є нашим привілеєм та привілеєм наших дорогих студентів. Я свідчу про це в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати