Духовні вечори у 2016 році
Знайдіть радість у повсякденному житті


Знайдіть радість у повсякденному житті

Вечір зі старійшиною Квентіном Л. Куком

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді • 11 вересня 2016 р. • Центр колу у Вашингтоні, округ Колумбія

Я вважаю це великим благословенням бути сьогодні ввечері з вами.

Коли ми прийшли на цю землю, ми принесли з собою нашу божественну природу дітей Бога. Наша особиста цінність прийшла з небес. Розуміючи нашу божественну природу та мету перебування на землі, ми можемо долати випробування й труднощі та залишатися вірними нашим завітам. Те, якими ми відчуваємо себе, обумовлює те, наскільки успішними ми будемо у нашому земному житті. Наша самооцінка зростає, якщо задоволено деякі з основних людських потреб. Я назву три з них: потреба бути любимими, потреба бути сприйнятими та потреба бути успішними або мати досягнення.

Коли ці потреби не задоволено, ми відчуваємо себе нелюбимими, несприйнятими та неуспішними. Це призводить до розчарувань, зневіри, жалю до самого себе, відчуття ізольованості та самотності. Ми всі знайомі з цими емоціями.

Нещодавно я говорила з подругою, яка показала мені результати опитування, проведеного серед студентів коледжу. У відповідь на запитання: “Що є їхньою найбільшою проблемою?”, багато з них зазначили “самотність”. Ми можемо бути самотніми незалежно від того, одружені ми чи ні.

У різний час в нашому житті ми всі відчуваємо самотність. Президент Гордон Б. Хінклі одного разу сказав: “Я вірю, що для більшості з нас найкращими ліками проти самотності є робота та служіння на користь іншим”1.

Я думаю, це чудова порада.

Президент Томас С. Монсон сказав про це так: “Інколи зневіра може затьмарювати ваш шлях, може постійно відчуватися розчарування. … Довіряючи Господу, хай же ми… твердо станемо своїми ногами на шлях служіння і присвятимо своє серце і душу наслідуванню прикладу Господа”2.

Активно і завзято беріть участь у роботі Церкви. Наближайтеся до вашого Небесного Батька в молитві та через вивчення Писань. Знаходьте приклади у Писаннях, де інші подолали самотність або боролися з нею. Подумайте про Моронія і те, наскільки самотнім він був, коли завершив літопис про знищення свого народу. Він написав:

“Отже, я напишу і сховаю літописи в землі; а куди я піду, не має значення.

…бо я один. Мого батька вбито в битві і всіх моїх родичів, і я не маю ані друзів, ані куди йти; і скільки ще Господь дозволить мені жити, я не знаю”3.

Я гадаю, що важливо пам’ятати, що ми насправді ніколи не буваємо самотніми. Спаситель обіцяв нам мир. Якщо ми гідні, тоді Святий Дух є нашим постійним супутником. Його вплив допомагає нам пройти через періоди самотності. Ми можемо бути на самоті, але ми не повинні бути самотніми. Мені подобається гімн “Моє спасіння---Ти”4.

Потреба у любові та сприйнятті дуже реальна.

Залишайтеся поряд зі своєю сім’єю, де вас люблять і приймають не зважаючи ні на що. Будьте активними у вашому приході або філії. Завжди будьте гідними увійти в храм. Якщо ви неодружені, ходіть на побачення з тими, хто гідний храму. Не розчаровуйтеся через недосконалості тих, кого зустрічаєте; наші здібності зростають і ми вдосконалюємося, розвиваючись протягом життя.

Потреба в успіху є потужною, і вона мотивує.

Кожен має дар від Бога5. Знайдіть ваші особливі дари та радійте їм. Розвивайте їх. Заглядайте у ваше патріарше благословення і дізнайтеся про згадані там поради, попередження, дари та обіцяння.

Мої батьки не ходили до храму, аж доки я не одружилась і не народилися наші діти. Я не думала, що ми запечатаємось як вічна сім’я. Я мала бути терплячою і чекати, доки Господь благословить мене цим.

Я часто думаю про таку рису характеру, як терпіння, і те, якими різними способами Господь вчить нас бути терпеливими. Мені подобається, як це описано в путівнику Проповідуйте Мою євангелію: “Терпіння---це здатність дочекатися, пережити проблему, протистояння або страждання і при цьому не сердитися, не дратуватися і не тривожитися. Це здатність виконувати волю Бога і прийняти Його розклад. Якщо ви терпеливі, то витримуєте навантаження і здатні спокійно і з надією зустріти лихо. … Ви повинні чекати здійснення обіцяних Господом благословень”6.

Мені завжди подобався Псалом 26:14: “Надійся на Господа, будь сильний, і хай буде міцне твоє серце, і надійся на Господа!”

Якою б не була ваша ситуація у цей час, знайдіть радість у повсякденному житті. Чи не було б це чудово прокидатися щоранку і казати: “Я відчуваю себе любимим, я відчуваю себе сприйнятим і я відчуваю себе успішним”. Усі ми можемо це робити!

Хай же ви знайдете радість і щастя під час вашої земної подорожі. Хай же ви будете жити гідно того, щоб Святий Дух був вашим постійним супутником, і хай же ви отримаєте кожне благословення, яке Господь підготував для вас, про це моя молитва у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Gordon B. Hinckley, “A Conversation with Single Adults”, Ensign, Mar. 1997, 61.

  2. Thomas S. Monson, “The Path to Peace”, Ensign, May 1994, 62.

  3. Мормон 8:4–5.

  4. “Моє спасіння --- Ти”, Гімни, № 45.

  5. Див. Учення і Завіти 46:11–12.

  6. Проповідуйте Мою євангелію: Путівник для місіонерського служіння (2004), с. 126.

Роздрукувати