Духовні вечори у 2017 році
Покаяння і милосердя


Покаяння і милосердя

Вечір зі старійшиною Кімом Б. Кларком

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді • 7 травня 2017 • Солт-Лейк-Сіті

Ми зі старійшиною Кларком раді бути з вами на цьому всесвітньому духовному вечорі.

Я хочу поділитися з вами кількома думками про те, що близько моєму серцю і що, сподіваюся, буде важливим також і для вас.

По-перше, я хочу висловити свою любов: у своєму серці маю особливе почуття до дорослої молоді Церкви. Ви зараз на тій стадії свого життя, коли приймаєте вкрай важливі рішення стосовно навчання, пошуку роботи, служіння на місії, побачень, одруження і створення сім’ї. Я відчула і бачила, яку могутню силу ви маєте для добрих справ, якщо укладаєте священні завіти та дотримуєтеся їх і якщо прагнете знати волю Господа, приймаючи ці рішення. Ви---дивовижні! І Господь любить вас, я знаю це.

Також я хочу поділитися з вами моїм свідченням і сказати кілька слів підбадьорення. Мені хочеться, аби ви знали, що Бог---це наш живий Небесний Батько. Я знаю, що Він дав нам план спасіння і цей дивовижний дар---Свого Сина, Ісуса Христа, нашого Спасителя і Викупителя. Я знаю, що пророк Джозеф Сміт є пророком розподілу повноти часів. Я знаю, що Христос прийде знову і що нам слід підготуватися до того пришестя.

Як же нам підготуватися до такої грандіозної події? Вона може викликати приголомшення! Треба так багато зробити! Я хотіла б підбадьорити й обнадіяти за допомогою двох принципів, які допоможуть нам підготуватися: покаяння і милосердя.

Минулого жовтня Президент Монсон навчав нас на генеральній конференції: “Найважливішим у плані є наш Спаситель, Ісус Христос. Без Його спокутної жертви все було б загублено. Однак недостатньо лише вірити в Нього і Його місію. Нам потрібно працювати і навчатися, шукати і молитися, каятися й удосконалюватися”1.

Ми повинні каятися. І яке ж це благословення! Завдяки Спокуті і силі Ісуса Христа ми можемо подолати кожний недолік, будь-який біль, сум і гріх. Я засвоїла, що часто покаяння---це не тільки можливість припинити робити те, що ми робимо, але й можливість розпочати робити те, що ми ще не робимо.

Серед найважливішого, що нам потрібно, аби почати каятися,---це служити іншим людям. Саме у служінні іншим, трудячись пліч-о-пліч з Господом і відчуваючи Його чисту любов, ми по-справжньому пізнаємо Спасителя. Виявлення сили тієї любові, що приходить від служіння іншим, я помітила на причасних зборах приблизно місяць тому.

Я увійшла у каплицю зі своєю подругою, яка зупинилась, щоб привітатися з однією з дівчаток її класу Початкового товариства. Під час тих зборів моя подруга була підтримана як новий президент Товариства допомоги колу. Дівчинка, з якою вона привіталася по дорозі у каплицю, обернулася назад і глянула на мою подругу, її вчительку. Ця мила дівчинка, дізнавшись, що її вчительку буде звільнено, почала плакати. Вона швидко посунулася на кінець лавки і припала головою до плеча своєї матері! Я подивилася на свою подругу, нового президента Товариства допомоги колу, вона теж не могла стримати сліз! Це свідчення любові сильно вплинуло на мене. Я відчула, що теж ось-ось заплачу. Я стала свідком виявлення дару чистої любові Христа, який приходить від Спасителя до Його справжніх послідовників, коли вони служать в Його царстві.

У книзі Моронія, розділ 7, Мормон навчає нас:

“Отже, мої улюблені браття, якщо ви не маєте милосердя, ви ніщо, бо милосердя ніколи не минає. Отже, залишайтеся вірними милосердю, яке величніше над усе, бо все минає---

Але милосердя є чиста любов Христа, і воно існує вічно”2.

Мої дорогі брати і сестри, я молюся, щоб кожний з нас діяв з вірою в Ісуса Христа, аби повернутися до Нього, покаятися у своїх гріхах та служити Йому усім своїм серцем. Я знаю, якщо ми так робимо, то, дійсно, станемо справжніми Його послідовниками. І я знаю, якщо ми “мол[имося] Батькові з усією енергією [нашого] серця, щоб [н]ас було сповнено [Його] любов’ю”3, то у нас буде більше віри, більше надії і ми будемо відчувати більшу любов---саме чисту любов Христа. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати