Духовні вечори у 2020 році
Витримувати знегоди життя із напарництвом Святого Духа


Витримувати знегоди життя із напарництвом Святого Духа

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді

Неділя, 3 травня 2020 р.

Добрий вечір, брати і сестри! Я дуже вдячна за цю пісню. Це одна з моїх найулюбленіших, і зараз вона сповнила мене спокоєм і любов’ю. Я також хочу сказати, що відчуваю смирення і любов через те, що я тут з вами цього вечора. Оскільки я знаю багато людей по всьому світу, я відчуваю смирення завдяки молитвам, які промовлялися. І я хочу послати свою любов нашим онукам, яких ми багато місяців не бачили. Сподіваюся, що вони слухають і знають, як сильно ми їх любимо.

Якби вони були тут, вони би підтвердили, що я люблю погоду в усіх її проявах: сонце, приємні бризи, метелиці, хуртовини, грози і навіть північно-східні шторми із гігантськими хвилями, які розбиваються об пляж. Протягом понад 45 років ми жили у багатьох різних куточках Сполучених Штатів і всього світу, і кожне місце мало свої погодні виклики. У Сполучених Штатах на середньому заході це були драматичні грози і торнадо; на південному сході—урагани; на північному сході—хуртовини, льодові дощі і крижані бурі; на заході—вітри Санта-Ана та землетруси. У Західній Африці були рясні зливи і пилові бурі від харматану, які розносили червоний пісок із Сахари по всій країні; в Європі були дощі, сльота, сніг і сонце, іноді у той самий день; і потім в Азії ми відчували силу тайфунів. Усі ці прояви різних погодних умов завжди викликали у мене захоплення! Що тут скажеш?! Мені подобається різна погода!

Але разом з тим, як би мені не подобалося спостерігати за Матінкою Природою та її величчю, я глибоко поважаю силу і усвідомлюю можливу небезпеку, яку завжди несуть надзвичайні погодні умови. Я ніколи б не ризикувала власним життям, хоч як би мене не спокушала та сила, чи якою б красивою не була. Я ніколи б навмисне не стала посеред відкритого поля, тільки щоб на власні очі побачити дивовижні блискавки; я б не пірнала в океан, коли потужні, величні хвилі небезпечно розбиваються об берег; і ніколи б не спокушала Матінку Природу, не сховавшись від торнадо або урагану, які насуваються. Я дійсно усвідомлюю, наскільки я слабка у порівнянні з потужною силою природи навколо мене.

У силі змінних погодних умов я бачу важливу метафору життя. Коли ми щодня виходимо за двері, нас із вами зустрічає не лише неконтрольована фізична погода, але також потужні сили і спокуси, які можуть духовно виснажувати нас. Хоча ваші обставини різні, вони мають змусити вас запитати: “Як мені найкраще підготуватися, щоб переносити щоденні знегоди мого життя?”

Я вважаю, що ми готуємося тоді, коли виконуємо наполегливу пораду нашого пророка, Президента Рассела М. Нельсона, виголошену на останній конференції, а саме те, що сказано в “проникливому проголошенні, яким було відкрито цей розподіл, [коли] Бог … сказав: “Це Мій Улюблений Син. Слухай Його!” [Джозеф Сміт—Історія 1:17]”1.

Ми можемо не бачити, або не усвідомлювати всього, що насувається на нас, вирує над нами чи позаду нас, і не завжди здатні передбачити потужні і невидимі сили, які сунуть на нас, але ми можемо впевнено здійснювати нашу щоденну подорож, якщо “слухаємо Його”. Старійшина Бойд К. Пекер часто казав: “Якщо все, що ви знаєте, це побачене вашими природними очима і почуте природними вухами, то ви будете знати небагато”.

Однією з великих істин Першого видіння є такий факт: якщо ви покладаєтеся лише на побачене вашим зором і власне знання, ви будете дуже обмежені у здатності бачити ширшу картину подій навколо вас, і ваша душа може бути в небезпеці. На останній генеральній конференції Президент Нельсон знову сказав:

“Ще ніколи раніше не було так необхідно знати, як Дух говорить до нас, ніж це є тепер. У Божестві Святий Дух є посланцем. Він приноситиме у ваш розум думки, які Батько і Син хочуть, щоб ви отримали. Він—Утішитель. Він буде приносити відчуття спокою у ваше серце. Він свідчить про істину і буде підтверджувати те, що є істинним, коли ви слухаєте й читаєте слово Господа.

Я знову благаю вас зробити все можливе, щоб зміцнити свою духовну здатність отримувати особисте одкровення”2.

Колись давно, коли під час моїх особистих труднощів мене навчав Дух, та у відповідь на молитву я усвідомила таку глибоку реальність та істину: З метою допомогти нам побачити наближення поганої погоди чи штормів Бог пообіцяв нам дар Святого Духа та особисте одкровення. Це безцінний дар у нашому щоденному житті, який може “пока[зати нам] усе, що [нам] слід робити”3.

Коли я росла, я думала, що одкровення можуть отримувати лише провідники Церкви або пророки, апостоли, єпископи та дорослі, але точно не я—просто дівчина. Сьогодні я знаю, що це не так, і я свідчу цього вечора, що особисте одкровення—це благословення, яке нам слід прагнути отримати. Коли у нашому серці і розумі ми смиренні, здатні навчатися і відкриті для віри в Ісуса Христа, Святий Дух навчить нас істин і скерує нас. Дехто з вас може відчувати, що ви не достойні скеровуючого голосу Бога. Ви можете вважати як Ламан і Лемуїл, що Бог не “сповіщатиме” вам Своїм голосом. Не вірте цьому. Його Дух доступний для всіх. Старійшина Д. Тодд Крістофферсон недавно сказав: “нам не потрібно … мінімального рівня здатності чи доброчесності, щоб тоді Бог допоміг—божественна допомога може прийти до [вас] у кожну годину кожного дня”4. Бог зустріне вас там, де ви зараз, без умов. Ісус сказав: “Просіть, і ви отримаєте”5. Звичайно ж, небеса стають ближчими і відкриваються більше, якщо ви смиренно і старанно прагнете зрозуміти Його заповіді і виконувати їх.

Ваше життя і життя інших людей буде благословенним, якщо ви будете сміливо діяти за кожною й усіма підказками Духа. Я хочу розповісти про один випадок, який колись навчив мене цій істині. Багато років тому, коли наша найстарша дочка навчалася в Університеті Юти, посеред ночі я чомусь прокинулася і відразу ж подумала про неї, але при цьому відчувала спокій. Я пробудилася повністю, але не мала ніякого страху, лише любов до неї, і відчула, що вона може бути в небезпеці. Ми жили в штаті Коннектикут, а вона на іншому боці країни, у штаті Юта. Потім до мене прийшла думка: “Зателефонуй в поліцію. Попроси їх надіслати поліцейську машину, щоб перевірити район, в якому вона живе”. Я трохи завагалася, намагаючись зрозуміти почуте мною, і знову почула голос: “Зателефонуй в поліцію”. Тому я просто зробила це. Я зателефонувала в поліцію. Я не могла пояснити поліцейському, чому саме я просила про це посеред ночі, але я сказала, що буду дуже вдячна, якщо він буде такий ласкавий і пошле машину, щоб оглянути територію навколо будинку моєї дочки. Він запевнив мене, що так і зробить, і я спокійно повернулася до ліжка. Наступного ранку я прокинулася і майже не пам’ятала, що сталося вночі.

Через кілька днів, їдучи автомобілем до штату Юта, на шляху до готелю ми почули по радіо, що поліція арештувала якогось чоловіка у зв’язку з нападами, які відбувалися навколо будинків біля студмістечка Університету Юти. У новинах було сказано, що одного вечора того тижня сталася трагедія: було вбито дівчину. Моє серце завмерло, і я відразу ж згадала мій дзвінок посеред ночі до поліції за кілька днів до того. Я навіть не знаю, чи це сталося саме того вечора. І я навіть не знаю, чи був її будинок серед тих, які були мішенями цих нападів. Я ніколи не дізнаюся точно, що сталося тієї ночі, але я дійсно знаю, що тихий поштовх пробудив мене посеред ночі і змусив зателефонувати, аби допомогти убезпечити мою дочку у тій явно небезпечній ситуації.

Шторми життя часом можуть здаватися непереборними, але немає більшої сили, ніж сила священства і дар Святого Духа у вашому житті саме зараз. У ніч Своєї Спокути Спаситель навчав, що безцінний дар Святого Духа надано Батьком, щоб принести мир та утішення вашій душі, щоб “навч[ати] … усього” і “пригада[ти] вам усе”6, щоб “вас попровадить до цілої правди” і “що має настати,—звістить вам”7. Нам дано Святого Духа, аби “сповнить [наші душі] радістю”8.

Ці благословення додають мені смирення і часом приголомшують мене. Тому хіба дивно, що Президент Нельсон запрошує нас робити усе можливе, аби отримувати особисте одкровення і чути у нашому житті голос Бога через Святого Духа? Чи помічали ви, як протягом трьох останніх років на конференціях звучала тема особистого одкровення і порада розпізнавати дар Духа у вашому житті? Я глибоко була і є вдячною за їхню пораду зміцнювати наші свідчення і наше життя нашими особистими, цілеспрямованими та індивідуальними дарами світла і Духа.

Незабаром і в подальшому у вас будуть випадки, коли ви будете бачити різні прояви того, як у вашому житті працює і промовляє Дух. Не ігноруйте ці підказки. Це може бути тихий шепіт або ніжний поштовх. Це може бути відчуття чи думка, або навіть пряма і чітка вказівка. Це може бути враження або ім’я людини, які постійно спадають на думку. Святий Дух дійсно дає спалах ідей нашому розуму та просвітлення нашим думкам. Я особисто відчувала більшість таких проявів і дізналася, що якщо мені на думку постійно спадає чиєсь обличчя або ім’я, потім мені потрібно взяти і зателефонувати тій людині. Я навчилася діяти за цими думками і підказками, навіть якщо не могла уявити конкретних пояснень чи результатів цього. Дух застерігав мене, щоб я не відвідувала певні місця та уникала певних людей і певних заходів. Випадки, коли Дух шепоче вам і розмовляє з вами, відбуваються протягом усього життя. Це не відбувається лише один раз. Вам потрібно буде побувати в багатьох таких ситуаціях, поки ви навчитеся розрізняти, що саме ви чуєте і як саме вас скеровують.

Чому я вирішила виступити перед вами про це? Так само, як ми не можемо ясно побачити або почути усі прояви небезпечної погоди на горизонті, і нам не завжди відомі всі майбутні обставини, так само, використовуючи лише наші фізичні органи сприйняття, щоб зрозуміти те, що відбувається, ми не будемо готові до викликів життя і штормів навколо нас. Я переконана, що єдина істинна мова, яку нам усім слід чути, знати і розуміти—це мова Духа. Вдосконалюйте ж цю мову у вашому житті. Якщо ви будете це робити, ви будете скеровані, захищені і натхненні всіма необхідними способами.

Дорогі друзі, мої дорогі брати і сестри, я не науковець. Я не спеціаліст із вивчення Писань. Але я віруюча людина. Я знаю, що це істинна і жива Церква Ісуса Христа, що одкровення реальні і що небеса відкриті для вас. Я знаю, що Ісус Христос—мій Спаситель. Він ваш Спаситель. І Він бажає благословляти вас, захищати вас, заступатися за вас, скеровувати і піднімати вас. Коли вас ніхто не розуміє, Він розуміє. Дійсно розуміє. Я з любов’ю заохочую вас щодня дивитися на Спасителя, а не в протилежний бік. Поверніться до Нього з вірою в ті істини, про які ви знаєте, що вони істинні. Не дозволяйте вашим сумнівам, вашим страхам або всьому тому, що не дає вам заснути вночі, відвернути вас від захисту і сили Святого Духа та обіцянь нашого Спасителя, Ісуса Христа. Кожного з вас щиро любить наш Небесний Батько і наш Спаситель.

Я молюся, щоб Бог відповідав на ваші молитви, як ніколи раніше, і дав кожен дар Святого Духа, потрібний вам у житті, аби рухатися вперед, і я кажу це з великою любов’ю до кожного з вас. Попереду на нас чекають важкі та буремні дні. Але я обіцяю вам, що буде набагато більше чудових, радісних, спокійних днів, з голубим небом і теплими бризами, якщо ви повернетеся до Нього, Хто має всю владу над небесами і землею.

Я кажу це з любов’ю у священне ім’я нашого Спасителя, Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати