Заради зміцнення молоді
Прямуйте до світла!
Січень 2024


“Прямуйте до світла!”, Заради зміцнення молоді, січ. 2024.

За Мною йдіть

Титульна сторінка Книги Мормона; Вступ до Книги Мормона

Прямуйте до світла!

Книга Мормона несе світло і силу у ваше життя, щоб ви мали скерування у важкі і радісні дні попереду.

Зображення
малюнок фігурки молодої жінки всередині гігантської книги писань

Ілюстрації Габріеля Краколічі

Ще коли я був хлопчиком, мені подобалася у Книзі Мормона історія про брата Яреда. У моїй свідомості ця розповідь була схожа на фільм. І здавалося, що події у ньому відбувалися саме у той момент, коли я про них читав.

Господь наказав брату Яреда побудувати барки, щоб він та його сім’я могли перетнути океан до “земл[і] обіцян[ої]” (Eтер 2:9). Але у барках було темно. Не бажаючи подорожувати у темряві, брат Яреда попросив допомоги у Господа. Господь запитав його: “Що ти хочеш, щоб Я зробив?” (Етер 2:23).

З великою вірою брат Яреда відніс на верхівку гори 16 каменів і помолився. Він попросив Господа торкнутися каменів, “щоб вони могли сяяти в темряві” (Eтер 3:4). Потім Господь простягнув Свою руку і торкнувся кожного каменя Своїм перстом, засвітивши їх. Усе своє життя я уявляв, як Господь торкався тих каменів.

Так само, як брату Яреда було дане світло, Господь Ісус Христос дасть світло і вам. Він — це “світло й життя світу” (3 Нефій 11:11). Я запрошую вас прямувати до Світла! Вивчення Книги Мормона зміцнить вашу віру в Ісуса Христа і допоможе вам залишатися в Його Світлі.

Путівник і світло

Я багато разів читав Книгу Мормона і відчував, що вона істинна. Я ніколи у цьому не сумнівався. Коли я не відчуваю Духа, коли я трохи втрачаю налаштування на духовність, то відчуваю якусь темряву. Але коли я читаю Книгу Мормона, світло повертається. Іноді мені варто прочитати лише один вірш, аби знову відчути світло, але я завжди відчуваю світло, коли читаю її.

Процес подолання темряви світлом для мене реальний. Президент Рассел М. Нельсон сказав: “Якщо ви з молитвою вивчатимете Книгу Мормона кожного дня, ви прийматимете кращі рішення — кожного дня”1. Це станеться тому, що Книга Мормона зміцнює вашу віру в Ісуса Христа. Вона несе світло і силу. Її вчення вестимуть вас крізь складні і радісні дні, які чекають на вас попереду.

Відчуття світла

Я маю благословення служити поруч з Президентом Нельсоном. Коли до кімнати заходить пророк, кімната стає світлішою. Він несе з собою Світло Христа.

Іноді важко зрозуміти, чи відчуваєте ви Світло Христа. Ви не бачите його вашими фізичними очима. Воно сприймається як духовне відчуття. Воно є відчуттям того, що є правильним, а що неправильним; що є істинним, а що — ні (див. Moроній 7:13–19).

Щоразу, коли ви вибираєте бути більше схожими на Ісуса Христа, ви ходите у Світлі Христа. Читання Книги Мормона зміцнює це Світло.

“Звичайно ж, вона істинна!”

Я щиро вважаю, що коли у Писаннях сказано “Пам’ятай, пам’ятай” (Геламан 5:12), це означає, що нам потрібно не просто пам’ятати Ісуса Христа чи той факт, що ми колись відчували Його Світло. Нам потрібно відчувати Його Світло зараз і відчувати його знову і знову. Ось що зрозумів один юнак, Ерік, коли вперше прочитав Книгу Мормона.

Коли він переїхав на нове місце і почав навчання у старших класах, йому важко давалися уроки і пошук друзів. Він також почав запитувати себе, чи було у нього свідчення.

“Вперше у своєму житті я почав серйозно читати Книгу Мормона, — сказав Ерік. — Я читав і молився щодня”.

Коли Ерік помолився і запитав Небесного Батька, чи істинна Книга Мормона, то був переконаний, що отримає відповідь. Але нічого не сталося.

Через деякий час, коли Ерік проходив лісовою місцевістю за своїм будинком, він запитав знову. Цього разу у нього виникла думка, наче Небесний Батько запитував його: “Еріку, що сталося у твоєму житті з тих пір, як ти почав читати Книгу Мормона і молитися щодня?”

Еріку згадалося, що у нього з’явилися хороші друзі і він став краще навчатися у школі. Хоча спочатку він цього не усвідомлював, але Книга Мормона принесла світло і силу в його життя.

І потім це сталося.

“Я не чув голосу, — сказав Ерік, — але Дух наповнив моє серце після того, як я подумав: “Звичайно ж, вона істинна!” Мене огорнуло всепоглинаюче відчуття миру, радості і запевнення. Я знав, що нарешті отримав свою відповідь”2.

Ідіть уперед у світлі

З першої до останньої сторінки Книга Мормона свідчить, що “Ісус є Христос”3 і вона навчає нас, “що саме [нам] треба робити, щоб досягти миру в цьому житті і вічного спасіння в житті прийдешньому”4.

І я сподіваюся, що коли ви вивчатимете Книгу Мормона, то відчуєте, що її було написано для вас. Учення Книги Мормона і приклади сміливості Нефія, Легія та Сари, Авінадія, Алми, Амулека, Авіш, синів Мосії та багатьох інших, надихатимуть і скеровуватимуть вас, дадуть силу ставати кращими учнями Ісуса Христа і вестимуть вас до того, що ви сміливо ходитимете у Його світлі.

Я свідчу, що Книга Мормона є дорогоцінним і переконливим свідченням, що Ісус Христос живе і є джерелом розради, надії, миру, радості і світла. Я молюся усім своїм серцем, щоб ви прямували до Світла, яке містить Книга Мормона, наближалися до Ісуса Христа і відчували тепло Його світла і любові більше, ніж будь-коли раніше.

Зображення
дівчина з величезними блокнотом і олівцем

Роздрукувати