2012
Господь дав нам закон здоров’я
Лютий 2012


У що ми віримо

Господь дав нам закон здоров’я

Фізичне тіло—це одне з найбільших благословень, яке ми отримуємо, коли приходимо на землю. Наші тіла мають настільки велике значення, що Господь називає їх Божими храмами (див. 1 Коринтянам 3:16). Він також каже нам, що жодна з Його заповідей не є фізичною, але що всі Його “заповіді є духовними” (УЗ 29:35). Тож Його заповіді щодо фізичного здоров’я також сприяють нашому духовному благополуччю (див. УЗ 89:19–21).

Оскільки наш Небесний Батько хоче, щоб ми дбали про свої тіла, Він дав нам важливу інформацію щодо того, як це робити. Багато з цієї інформації міститься в Ученні і Завітах 89 і називається Словом мудрості.

Там ми дізнаємося про те, що нам слід і що не слід робити, аби наші тіла були здоровими. Суть закону полягає в тому, щоб ми вживали поживну їжу і утримувалися від усього, що викликає залежність або шкодить нашим тілам. Серед речовин, які Господь заповідав нам не вживати всередину—алкоголь і тютюн,—а користуватися ними як лікувальними засобами (див. УЗ 89:5–8). Нам не треба користуватися цими лікувальними засобами, окрім випадків, коли вони необхідні як ліки. Ті, хто зловживає дозволеними й недозволеними лікувальними засобами, мають звернутися по допомогу, щоб їхні тіла знову стали чистими й позбавилися від залежності. Чисте тіло більш сприйнятливе до Святого Духа.

Господь також радив нам не вживати “гарячі напої” (УЗ 89:9). Пророки пояснили, що під цим слід розуміти каву та чай, в яких містяться шкідливі речовини. Ми повинні відмовлятися від усіх напоїв—як холодних, так і гарячих,—які містять шкідливі речовини.

Ми також повинні уникати всього, що є шкідливим для нашого тіла, наприклад: переїдання чи недостатнього споживання здорової їжі, необхідної для підтримання нашого здоров’я.

У Слові мудрості вказано не лише те, чого нам не слід, але і те, що необхідно робити. Ось невеликий перелік цього.

Ті, хто дотримується Господнього закону здоров’я, “отримають здоров’я в череві та життєву силу в кістках; і знайдуть мудрість і великі скарби знання, саме сховані скарби; і бігтимуть—і не втомлюватимуться, і йтимуть—і не слабшатимуть” (УЗ 89:18–20).

У Слові мудрості та інших Писаннях Господь дав настанови для підтримання здоров’я:

  1. Фрукти, овочі та корисні трави слід вживати “у свою пору” і “з розсудливістю та дякуванням” (див. УЗ 89:10–11).

  2. М’ясо тварин і птахів “признач[ено] для вживання людиною з дякуванням; проте його треба вживати помірно” (УЗ 89:12).

  3. “Усі крупи добрі в їжу людині” (УЗ 89:16).

  4. Ми не повинні “працю[вати] більше, ніж [маємо] сили” (УЗ 10:4).

  5. Ми повинні привчатися приділяти достатньо часу для сну, щоб “[наше] тіло та розум могли бути сповнені енергії” (УЗ 88:124).

Внизу: фотоілюстрація © Getty Images; справа: фотоілюстрація Уелдена С. Андерсена, Джона Люка, Robert Casey © Corbis

Роздрукувати