Семінарія
Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”


“Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Опанування доктрини: 2 Нефій 32:3

“Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”

Зображення
Писання і яблуко

На попередньому уроці під назвою “2 Нефій 32:1–7” ви дізналися, що дуже важливо бенкетувати словами Христа. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 32:3, пояснити суть учення та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Сила, що приходить завдяки вивченню Писань. Вдумливе особисте вивчення Писань допоможе вам зростати у своєму розумінні євангелії Спасителя та Його Спокути, а також навчати й свідчити з більшою силою. Студенти отримають благословення та натхнення від вашого особистого свідчення про те, як Писання благословляють ваше життя.

Підготовка студентів: можливо, студенти мали час попрактикуватися “бенкетувати словами Христа” наприкінці попереднього уроку. Запропонуйте їм продовжувати практикуватися в цьому під час особистого вивчення Писань і підготуватися, щоб поділитися своїм досвідом на уроці.

Можливі навчальні завдання

Цей урок із вивчення доктринального уривка для опанування заплановано проводити після уроку “2 Нефій 32:1–7”, який є контекстуальним уроком для вивчення доктринального уривка для опанування 2 Нефій 32:3. Якщо цей урок з вивчення доктринального уривка для опанування потрібно перенести на інший тиждень, обов’язково проведіть відповідний йому контекстуальний урок протягом того самого тижня.

Пояснюйте і вивчайте напам’ять

Використовуйте будь-які ефективні методи, щоб допомогти студентам вивчити напам’ять посилання на Писання й ключову фразу з Писань для 2 Нефій 32:3 та пояснити істини з цього уривка.

Наведені далі завдання підкажуть, як це можна зробити.

Уявіть, що в семінарії вас попросили поділитися короткою духовною думкою про важливість вивчення Писань. Прочитайте 2 Нефій 32:3 і пригадайте такий принцип: коли ми бенкетуємо словами Христа, слова Христа скажуть нам усе, що нам слід робити.

  • Як ви можете використати те, що дізналися на попередньому уроці, і свій особистий досвід, аби пояснити, що означає “бенкетувати словами Христа”? (2 Нефій 32:3).

  • Що бенкетування словами Христа може змінити в житті молоді?

Це може бути саме тим моментом, щоб запропонувати студентам поділитися їхніми думками, які в них виникли під час підготовки до уроку, зокрема й власним досвідом.

Можете назвати матеріали, які допоможуть студентам виконати наведене далі завдання. Запропонуйте їм виконати завдання в щоденниках для навчання. Ви можете змінити це завдання, щоб студенти могли намалювати те, що більше відображає їхню культуру.

Щоб запам’ятати та застосувати цей уривок, намалюйте на аркуші паперу серверований стіл. Наприклад, так, як зображено далі. Також можна намалювати на тарілці зображення їжі чи книги Писань. Десь на сторінці напишіть фразу з 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”. Прочитайте цю фразу кілька разів, щоб запам’ятати. Розмістіть свій малюнок десь у себе вдома, наприклад, на холодильнику, де ви зможете бачити його кожного разу, коли їсте.

Зображення
вибір місця

Виділіть на це завдання достатньо часу, а потім запропонуйте студентам показати їхні малюнки в невеликих групах або всьому класу.

Застосування на практиці

Розділіть клас на групи по троє, щоб кожен учень вибрав свій принцип набуття духовного знання (див. Опанування доктрини. Базовий документ [2022], “Набуття духовного знання”, абзаци 5–12). Попросіть студентів коротко повторити цей принцип і пояснити його своїй групі.

Потім розкажіть про наведену далі навчальну ситуацію. Або, якщо це буде актуальнішим для ваших студентів, попросіть їх скласти перелік причин, чому людині може бути важко вивчати Писання. Потім студентам можна запропонувати вибрати одну з причин з переліку та попрацювати над її подоланням, використовуючи принципи набуття духовного знання.

  • Як би ви коротко пояснили вибраний вами принцип людині, яка може про нього не знати?

Уявіть собі, що після уроку в семінарії про важливість щоденного вивчення Писань ваш друг каже вам: “Я знаю, що вивчати Писання — це добре, але з усім, що зараз відбувається у моєму житті, я просто не маю на це часу, особливо щодня”.

Може бути корисним запитати студентів, чи знайома їм ця ситуація і чому.

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

  • Що б ви хотіли, аби ваш друг знав про Ісуса Христа чи план спасіння, що допомогло б йому прагнути кожного дня бенкетувати Його словами?

  • Як регулярне бенкетування словами Христа може вплинути на нас із часом, навіть назавжди?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

Уявіть, що після обговорення вічної перспективи ваш друг каже: “Дякую. Це трохи допомагає. Та я все ж думаю, що мені буде важко кожного дня знаходити час для вивчення Писань”.

  • Як, на вашу думку, 2 Нефій 32:3 може допомогти вашому другу?

  • Які уривки з Писань або висловлювання пророків можуть допомогти вашому другу?

Дайте студентам час, щоб знайти такі уривки з Писань і висловлювання.

Серед прикладів можуть бути Учення і Завіти 26:1, а також такий вислів старійшини Річарда Г. Скотта (1928–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів:

“Не піддавайтеся обману Сатани, що у вас немає часу читати Писання. Вирішіть знайти час для того, щоб їх вивчати. Бенкетування словом Бога щодня є важливішим, ніж сон, школа, робота, телепередачі, відеоігри чи соціальні медіа. Вам, можливо, доведеться reorganize реорганізувати свої пріоритети, щоб знайти час для вивчення слова Бога. Якщо є така необхідність, зробіть це!” (Річард Г. Скотт, “Зробіть застосування віри своїм головним пріоритетом”, Ensign або Ліягона, лист. 2014, с. 93).

  • Як ці вчення можуть допомогти?

Діяти з вірою

Дайте студентам час поміркувати над наведеними далі порадами та запитаннями. Коли пройде достатньо часу, попросіть кількох студентів поділитися з класом своїми відповідями. Також можна поділитися з класом своїм особистим свідченням про вивчення Писань.

Уявіть, що ваш друг добре відреагував на те, чим ви поділилися, але ви знаєте, що насправді він не позбудеться свого занепокоєння, доки не почне діяти з вірою, довіряючи Господу.

Знайдіть час, аби обміркувати особистий досвід вивчення слів Христа і те, що ви знаєте про Спасителя, що могло б спонукати вашого друга кожного дня бенкетувати Його словами.

  • Яким досвідом або свідченням ви могли б поділитися, щоб допомогти вашому другу діяти з вірою?

  • Чого ви навчилися, що, на вашу думку, могло б допомогти вам покращити ваше особисте вивчення Писань?

Перевірка опанування доктрини

Під час наступного уроку приділіть кілька хвилин, щоб повторити посилання на Писання та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 32:3. Один зі способів зробити це — показати наведені далі ключову фразу з Писань і посилання у неправильному порядку і запропонувати студентам написати їх у правильному порядку:

слова треба вам 32 ось, Христа словами Бенкетуйте що 2 Христа скажуть вам Нефій 3 бо усе робити

Або можна написати кожне з цих слів на невеликому аркуші паперу та роздати студентам по одному чи кілька слів. Запропонуйте студентам, щоб вони разом розклали їх у правильному порядку.

Відповідь: 2 Нефій 32:3: “Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити”.

Роздрукувати