Учення і Завіти 2021
24 січня. Як я можу підготуватися до участі у “дивовижній роботі” Бога? Учення і Завіти 3–5


“24 січня. Як я можу підготуватися до участі у “дивовижній роботі” Бога? Учення і Завіти 3–5”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2021 р. (2020 р.)

“24 січня. Як я можу підготуватися до участі у “дивовижній роботі” Бога?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р.

Зображення
молоді жінки і молодий чоловік біля храму

24 січня

Як я можу підготуватися до участі у “дивовижній роботі” Бога?

Учення і Завіти 3–5

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз кворуму Ааронового священства або Девіз Товариства молодих жінок. Потім проведіть обговорення тем, на зразок вказаних далі, і сплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного (теми для обговорення ви можете вибрати на зборах президентства):

  • Наш кворум або клас. Що ми можемо робити для сприяння єдності серед членів кворуму або класу? Над досягненням яких цілей ми б хотіли працювати разом?

  • Наші обов’язки і відповідальність. Що ми робимо, аби ділитися євангелією? Який ми отримали досвід завдяки виконанню храмової та сімейно-історичної роботи?

  • Наше життя. У чому ми бачили руку Господа в нашому житті? Що стало натхненням для нас під час вивчення Писань цього тижня?

Наприкінці уроку, якщо доречно, то:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам кворуму або класу про плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Коли перші святі вперше почули послання відновленої євангелії, багато хто хотів знати, що вони можуть зробити, щоб допомогти у цій роботі. Батько пророка Джозефа Сміта, Джозеф Сміт старший, був одним з тих, хто попросив дізнатися про волю Господа щодо нього. Відповідь Господа, яка знаходиться в Ученні і Завітах 4, відтоді надихала багато поколінь людей служити усім їхнім “серцем, могутністю, розумом і силою” (вірш 2). Служимо ми на місії чи у будь-якому покликанні чи виконуємо якесь доручення в Церкві, вимоги для служіння однакові: бажання служити Богу, закріплене вірою, надією, милосердям і любов’ю (див. Учення і Завіти 4:2–6). Як ви можете допомогти членам кворуму або класу зміцнити їхнє бажання служити Господу і готуватися до майбутніх можливостей служити?

Щоб підготуватися скеровувати членів кворуму і класу у цьому навчанні, ви можете прочитати одне або більше послань, які знаходяться в розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”, і обміркувати їх.

Зображення
молоді чоловіки відвідують літнього чоловіка

Піклування про тих, хто в нужді, є складовою роботи зі спасіння.

Навчайтеся разом

Можливо, читаючи цього тижня Учення і Завіти 3–5, члени кворуму або класу були натхненні служити Господу більш старанно. Щоб заохотити їх ділитися своїми думками, ви можете запросити їх уявити, що вони хочуть влаштуватися на роботу. Про які свої якості вони вкажуть в резюме або розкажуть під час співбесіди з влаштування на роботу? Вони можуть розглянути Учення і Завіти 4 і визначити якості, яких вимагає Господь від тих, хто хоче брати участь в Його роботі. Виберіть одну або більше вправ, наведених далі, щоб допомогти тим, кого ви навчаєте, подумати про те, що вони можуть робити, щоб всебічніше брати участь у “дивовижній роботі” Бога (Учення і Завіти 4:1).

  • Щоб допомогти тим, кого ви навчаєте, дізнатися, як вони можуть брати участь у прискоренні роботи зі спасіння, напишіть на дошці наступне визначення роботи зі спасіння: Бог запрошує всіх прийти до Христа і допомагати в Його роботі, живучи за євангелією Ісуса Христа, піклуючись про тих, хто в нужді, запрошуючи всіх отримати євангелію і об’єднуючи сім’ї на вічність. Запросіть членів кворуму або класу обговорити, як якості, перелічені в Ученні і Завітах 4, допомагатимуть їм виконувати кожну частину роботи зі спасіння. Поділіть молодь на групи, і нехай кожна група обговорить те, як вони можуть розвивати ці якості. Що ми можемо робити, аби зробити роботу зі спасіння більш важливою складовою нашого життя?

  • Запропонуйте членам кворуму або класу розглянути одне з послань, які знаходяться у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”, і знайти цитату, якою вони можуть поділитися про те, як віддано служити Господу в церковних покликаннях, призначеннях або під час виконання інших обов’язків. Запропонуйте їм поділитися вибраною цитатою і пояснити, чому вони вважають її важливою. Як вони застосовуватимуть те, чого навчилися, зараз і в майбутньому?

  • Деякі члени кворуму або класу, можливо, готуються служити місіонерами. Ви можете попросити їх поділитися тим, як вони готуються до служіння. Щоб заохотити їх в їхніх зусиллях, ви можете навести запитання, яке, за словами старійшини Девіда А. Беднара, йому часто ставлять: “Що мені робити, щоб найефективніше підготуватися до служіння на місії повного дня?” (“Стаючи місіонерами”, Ліягона, лист. 2005, с. 45). Як би члени кворуму або класу відповіли на це запитання? Якими думками поділився старійшина Беднар? Ви можете запросити одного або більше місіонерів, які вже повернулися з місії, поділитися тим, що вони робили, щоб підготуватися до місії, і тим, що вони хотіли б зробити, але не зробили.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам кворуму або класу подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Як сьогоднішній урок повʼязаний з цілями, які вони собі поставили? Члени кворуму або класу, якщо захочуть, можуть поділитися своїми ідеями.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель запрошував Своїх послідовників свідчити, і коли вони свідчили, Дух торкався їхніх сердець. Навчаючи про послух, наприклад, запрошуйте членів кворуму або класу ділитися їхніми свідченнями про важливість виконувати заповіді. (Див. Навчати, як навчав Спаситель [2016], сс. 1132).

Роздрукувати