Учення і Завіти 2021
27 червня. Як я можу зараз готуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі? Учення і Завіти 67–70


“27 червня. Як я можу зараз готуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі? Учення і Завіти 67–70”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р. (2020 р.)

“27 червня. Як я можу зараз готуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р.

Зображення
Ісус Христос

Господь Ісус Христос, художник Дел Парсон

27 червня

Як я можу зараз готуватися, щоб заснувати домівку, життя в якій зосереджене на Христі?

Учення і Завіти 67–70

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз кворуму Ааронового священства або Девіз Товариства молодих жінок. Потім проведіть обговорення тем, на зразок вказаних далі, і сплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного (теми для обговорення ви можете вибрати під час зборів президентства):

  • Наш кворум або клас. Чи є хтось новий у нашому приході, і як ми можемо допомогти цим людям відчути, що їм раді? Що ми робимо для того, аби змістовно проводити час на зборах кворуму або класу?

  • Наші обовʼязки і відповідальність. Які ми, молоді чоловіки або молоді жінки, маємо обов’язки та відповідальність? Як ми можемо краще їх виконувати?

  • Наше життя. Що ми робимо для того, аби стати більш схожими на Ісуса Христа й отримати Його силу в нашому житті? Що ми робимо для того, аби допомогти нашим сім’ям прийти до Нього?

Наприкінці уроку, якщо доречно, то:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам кворуму або класу про плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Учення і Завіти 68 містять пораду батькам, яка може здатися членам кворуму або класу для них не актуальною (див. вірші 25–28). Однак, оскільки вони можуть мати великий вплив на їхні теперішні і майбутні сім’ї, ця порада може допомогти їм і зараз. Найкращий спосіб для них підготуватися до того, щоб мати в майбутньому домівку, зосереджену на Христі,—“ходити чесно перед Господом” сьогодні (вірш 28).

Які благословення прийшли у вашу сім’ю завдяки тому, що ви дотримувалися учень Спасителя? Як члени кворуму або класу можуть допомагати своїм сім’ям установити домівку, життя в якій зосереджене на Христі? Щоб підготуватися до навчання, ви можете розглянути виступ президента Генрі Б. Айрінга “Домівка, де перебуває Дух Господа” (Ліягона, трав. 2019, сс. 22–25) та “Сім’я: Проголошення світові” (ChurchofJesusChrist.org).

Зображення
молода жінка грає на піаніно

Ми можемо відчувати більшу любов в наших сім’ях, коли зосереджуємося у своїх домівках на Христі.

Навчайтеся разом

Щоб допомогти членам вашого кворуму або класу побачити, як Учення і Завіти 68:25–28 стосуються їх, ви можете попросити їх коротко описати, яким вони хочуть бачити життя своєї майбутньої сім’ї. Ви можете попросити їх поділитися, якщо вони бажають, тим, що вони написали. Після цього вони можуть прочитати Учення і Завіти 68:25–28 і знайти євангельські вчення і принципи, які можуть допомогти їм створювати праведні сім’ї зараз і в майбутньому. Указані далі вправи допоможуть їм зрозуміти, як сім’єю зосередитися на Христі.

  • Сьомий абзац документа “Сім’я: Проголошення світові” містить істини, які можуть допомогти членам кворуму або класу зосередити свої домівки на Спасителі. Попросіть їх прочитати цей абзац і визначити вчення та принципи, які допоможуть сім’ї бути щасливою. Ви можете написати їх на дошці і попросити тих, кого ви навчаєте, обговорити, чому кожен з них допомагає сім’ї бути щасливою. Члени кворуму або класу, можливо, захочуть розповісти, як, за їхніми спостереженнями, ці вчення і принципи застосовувалися в їхній сім’ї або в сім’ях інших людей. Заохотьте їх поміркувати про те, як вони вже зараз можуть застосовувати принаймні один з цих принципів в їхньому житті. Запевніть їх, що у своєму житті вони можуть зосередитися на Ісусі Христі, якою б не була ситуація в їхній сім’ї.

  • Члени кворуму або класу можуть обговорити те, що допомагає нашим сім’ям зосереджуватися на Спасителі, і те, що заважає Йому бути центром в наших домівках. Ви можете попросити окремих учнів або маленькі групи розглянути один з розділів виступу президента Генрі Б. Айрінга “Домівка, де перебуває Дух Господа” (Ліягона, трав. 2019, сс. 22–25), щоб знайти принципи, які можуть допомогти нашим сім’ям більше зосередитися на Христі. Попросіть членів кворуму або класу розповісти про те, що вони дізнались, і вибрати щось одне, що вони робитимуть протягом наступного тижня, щоб зробити свої домівки більш зосередженими на Ісусі Христі і Його вченнях.

  • Ви могли б попросити одного або кількох членів кворуму або класу заспівати пісню або прочитати її слова про домівку і сім’ю, наприклад: “Небесами стане дім” (Гімни, с. 182) або “Тут любов живе” (Збірник дитячих пісень, с. 102). Інші можуть послухати, чого ця пісня навчає про те, як зробити домівку щасливим місцем. Запропонуйте їм розповісти про випадки, коли вони відчували щастя завдяки тому, що виявляли любов або допомагали збільшити любов у себе вдома.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам кворуму або класу подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Як сьогоднішній урок повʼязаний з цілями, які вони собі поставили? Члени кворуму або класу, якщо захочуть, можуть поділитися своїми ідеями.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель виявляв Свою любов до інших, служачи їм. Люди наверталися, і їхнє життя змінювалося завдяки Його добрим справам. Як ви, як провідник, можете набути цієї якості? Як ви можете допомогти молоді прагнути наслідувати приклад Спасителя у служінні їхнім власним сімʼям?

Роздрукувати