Учення і Завіти 2021
26 грудня. Чому сім’ї важливі? “Сім’я: Проголошення світові”


“26 грудня. Чому сім’ї важливі? “Сім’я: Проголошення світові”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2021 р. (2020 р.)

“26 грудня. Чому сім’ї важливі?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р.

Зображення
молодого чоловіка обіймають

26 грудня

Чому сім’ї важливі?

Сім’я: Проголошення світові

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз кворуму Ааронового священства або Девіз Товариства молодих жінок. Потім проведіть обговорення тем, на зразок вказаних далі, і сплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного (теми для обговорення ви можете вибрати під час зборів президентства):

  • Наш кворум або клас. Чи є хтось новий у нашому приході, і як ми можемо допомогти цим людям відчути, що їм раді? Що ми робимо для того, аби змістовно проводити час на зборах кворуму або класу?

  • Наші обовʼязки і відповідальність. Які ми, молоді чоловіки і молоді жінки, маємо обов’язки та відповідальність? Як ми можемо краще їх виконувати?

  • Наше життя. Що ми робимо для того, аби стати більш схожими на Ісуса Христа й отримати Його силу в нашому житті? Що ми робимо для того, аби допомогти нашим сім’ям прийти до Нього?

Наприкінці уроку, якщо доречно, то:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам кворуму або класу про плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Усі сім’ї є різними, і жодна сім’я не є досконалою. Але всі ми маємо досконалих Небесних Батьків, Які хочуть, щоб ми отримали благословення жити щасливо як вічні сім’ї. Щоб допомогти нам досягти цього, Бог надихнув пророків і апостолів проголосити в документі “Сім’я: Проголошення світові” вічні істини (ChurchofJesusChrist.org).

Готуючись навчати про важливість сімей, подумайте, чому ваша сімʼя є важливою для вас. Яку роль відігравав Ісус Христос, допомагаючи вашій сім’ї знайти щастя? Готуючись навчати, ви можете вивчити документ “Сім’я: Проголошення світові” (ChurchofJesusChrist.org), розділ “Сім’я” в брошурі Заради зміцнення молоді ([2011], сс. 14–15) та виступ старійшини Д. Тодда Крістофферсона “Чому шлюб, чому сім’я” (Ліягона, трав. 2015, сс. 50–53). Які принципи з цих матеріалів, на вашу думку, будуть найбільш значущими для тих, кого ви навчаєте?

Зображення
сімейний похід

Сімʼя є центральною частиною плану Небесного Батька для нас.

Навчайтеся разом

Щоб розпочати обговорення про важливість сімей, ви можете запитати кворум або клас, що вони дізнались про щастя у сімейному житті, коли читали вдома документ “Сім’я: Проголошення світові”. Про що вони дізналися, що допомогло б їм зміцнювати їхні сімʼї? Потім виберіть одну чи більше вправ, з наведених далі, щоб допомогти членам кворуму або класу краще зрозуміти, чому сімʼї є важливими у плані Небесного Батька.

  • В уривках з Писань, указаних в розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”, підтверджуються натхненні істини з проголошення про сім’ю. Ви могли б дати завдання кожному членові кворуму або класу прочитати один з цих уривків з Писань, а потім дослідити проголошення про сім’ю, щоб знайти уривок, який стосується призначеного їм уривка з Писань. Кожен член кворуму або класу може поділитися тим, що він або вона знайшли.

  • Якщо жити за вченнями Ісуса Христа, це приведе до істинного і тривалого щастя в наших сім’ях. Щоб допомогти членам кворуму або класу зрозуміти це, ви можете запропонувати кожному вибрати певну рису Христового характеру (див. “Як мені розвинути характер, подібний до Христового?”, розділ 6 у путівнику Проповідуйте Мою євангелію [2005], сс. 121–130), а потім знайти уривок з Писань або слова пророка, де сказано про цю рису характеру. Коли члени кворуму або класу ділитимуться тим, що знайшли, вони можуть відповісти на одне або більше з наступних запитань: Якщо моя сім’я буде більше розвивати у своєму житті цю Христову рису, то як це впливатиме на неї? Що я дізнаюсь з прикладу Спасителя про те, як розвивати цю рису у своїй сім’ї?

  • Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Супротивник посилює свої нападки на віру, на нас і на наші сім’ї зростаючими темпами” (“Вступне слово”, Ліягона, лист. 2018, с. 7). Щоб допомогти членам кворуму або класу вистояти проти цих нападок, ви можете запропонувати їм написати на дошці кілька видів ставлення і поведінки, до яких заохочує Сатана, щоб послабити сім’ї. Чому вони є шкідливими для сімей? Члени кворуму або класу після цього можуть опрацювати сьомий абзац проголошення про сім’ю, щоб знайти, які види ставлення і поведінки можуть протистояти нападкам Сатани. Як ми можемо прагнути допомоги Спасителя, розвиваючи таке ставлення і таку поведінку? Що ми дізнаємося про те, як ми можемо захистити наші сім’ї від впливу Сатани?

Дійте з вірою

Запропонуйте членам кворуму або класу подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Як сьогоднішній урок повʼязаний з цілями, які вони собі поставили? Члени кворуму або класу, якщо захочуть, можуть поділитися своїми ідеями.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель запрошував Своїх послідовників свідчити, і коли вони свідчили, Дух торкався їхніх сердець. Навчаючи, запрошуйте членів кворуму або класу ділитися їхніми свідченнями про важливість сім’ї у Божому плані.

Роздрукувати