Старий Завіт 2022
13 лютого. Як ми можемо залишатися вірними Спасителю у злочестивому світі? Буття 12–17; Авраам 1–2


“13 лютого. Як ми можемо залишатися вірними Спасителю у злочестивому світі? Буття 12–17; Авраам 1–2”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“13 лютого. Як ми можемо залишатися вірними Спасителю у злочестивому світі?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молода жінка навчається

13 лютого

Як ми можемо залишатися вірними Спасителю у злочестивому світі?

Буття 12–17; Авраам 1–2

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства класу або кворуму; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми наближаємося до Спасителя? Як ми намагаємося бути більше схожими на Нього?

  • Піклуватися про нужденних. Про кого ми недавно думали? Як ми можемо допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо відповідати на запитання наших друзів про Церкву, щоб це зміцнило їхню віру в Спасителя?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Яким чином ми можемо краще спілкуватися з родичами, наприклад, з дідусями й бабусями і двоюрідними братами чи сестрами?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
teach the doctrine icon

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Жити праведно у злочестивому світі ніколи не було легко. На Авраама тиснули, щоб він відвернувся від Бога, не лише із зовнішнього світу—навіть батько Авраама зрікся Господа (див. Авраам 1:5–12; 2:5). Авраам і Сара стикнулися з труднощами, проте вони довіряли Господнім обіцянням “і повітали, і вірували в них, та визнавали, що “вони на землі чужаниці й приходьки” (Євреям 11:13).

Як ви можете допомогти членам класу або кворуму залишатися вірними, коли вони почуваються у світі “чужаницями й приходьками”, оскільки живуть за Господніми нормами? Як ви можете надихнути їх бути мужніми, коли вони живуть з вірністю Господу? Готуючись навчати, можна переглянути Іван 15:18–20 та виступ старійшини Ніла Л. Андерсена “Подолати світ” (Ліягона, трав. 2017, сс. 58–62).

Зображення
молодий чоловік дивиться на озеро

Учні Ісуса Христа можуть знаходити спокій, живучи з вірністю попри протистояння.

Навчайтеся разом

Цього тижня, вивчаючи Буття 12–17 і Авраам 1–2, члени вашого класу чи кворуму могли черпати натхнення з прикладу Авраама. Ви можете попросити їх переглянути Авраам 1:1–19 і розповісти, на що їх надихає приклад Авраама. Що ви бачите подібного між труднощами, з якими стикнувся Авраам і з якими стикаємося сьогодні ми? Виберіть одну або кілька з наведених нижче вправ для обговорення того, як ми можемо залишатися вірними Ісусу Христу за будь-яких обставин.

  • Господь та Його пророки часто закликали тих, кого навчали, жити вірно, незважаючи на злочестивість навколо них. Як в наші дні Сатана спокушає молодих людей порушувати Божі заповіді? Ті, кого ви навчаєте, можуть прочитати деякі уривки з Писань, перелічені у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”. Запропонуйте їм обговорити те, що вони дізнаються про вірність Христу, коли світ спокушає нас чинити інакше або глузує з нас. Вони могли б поділитися знайденим стосовно того, як залишатися вірними, коли інші цього не роблять. Коли ми чи наші знайомі змогли це робити? Ви також можете показати одне чи кілька відео, що знаходяться у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”.

  • Щоб допомогти своєму класу або кворуму зрозуміти, як подолати світ і отримати благословення, які приходять завдяки цьому, напишіть на дошці Подолання світу—це … та Подолати світ означає … Потім ви можете попросити молодь проглянути виступ старійшини Ніла Л. Андерсена “Подолати світ”. Попросіть їх знайти, як закінчити ці речення, записавши на дошці те, що вони дізналися. Обговоріть те, що вони знайдуть. Заздалегідь попросіть одну людину підготуватися поділитися історією, яка показує, як Ісус Христос залишався вірним Своєму Батькові, незважаючи на протидію (див., наприклад, Матвій 4:1–11; Лука 22:39–44). Що допомагає нам зрозуміти приклад Спасителя про подолання світу? (Див. Іван 16:33).

  • Учні Ісуса Христа мають бути “у світі, але не від світу”. Жити “у світі” означає, що ми стикаємося з протистоянням, коли живемо за нашими нормами. Проте це також означає, що ми можемо добре впливати на інших. Щоб навчати цього принципу, ви можете попросити когось з класу прийти підготовленими розповісти одну чи кілька історій з виступу президента Бонні Х. Кордон “Щоб вони бачили” (Ліягона, трав. 2020, сс. 78–80). Що ми дізнаємося з цих історій про те, як використовувати наше світло, аби допомогти іншим наблизитися до Ісуса Христа? Попросіть клас або кворум пошукати у виступі президента Кордон речення, які надихають їх бути світлом для інших у злочестивому світі. Запропонуйте їм прочитати вголос знайдені речення і розповісти, що вони відчувають натхнення робити.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель закликав Петра свідчити, запитавши: “А ви за кого Мене маєте?” (Матвій 16:15). Коли Петро відповів, його свідчення зміцнилося. Які запитання спонукатимуть тих, кого ви навчаєте, свідчити, щоб Дух міг зміцнити їхні свідчення?

Роздрукувати