Старий Завіт 2022
23 січня. Як Господь може мені допомогти відданіше служити? Буття 5; Мойсей 6


“23 січня. Як Господь може мені допомогти відданіше служити? Буття 5; Мойсей 6”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“23 січня. Як Господь може мені допомогти відданіше служити?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
Ісус Христос іде з натовпом

23 січня

Як Господь може мені допомогти відданіше служити?

Буття 5; Мойсей 6

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що з недавнього досвіду зміцнило наші свідчення?

  • Піклуватися про нужденних. Хто потребує нашої допомоги та молитов? Що за нашими відчуттями нам слід зробити, аби допомогти їм?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо бути світлом для родичів або друзів, які не поділяють наші вірування?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Яким чином ми можемо любити й підтримувати наші сім’ї та робити позитивні зміни в наших домівках?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
teach the doctrine icon

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Коли Енох отримав своє покликання служити Господу, то відчув себе абсолютно не підходящим до цього (див. Мойсей 6:31). Проте Господь не просто послав Еноха виконувати Його роботу; Він пообіцяв Еноху, що захистить його і допоможе йому (див. Мойсей 6:32–34).

Можливо, і у вас, коли докладаєте зусиль у служінні, можуть виникнути такі ж почуття невпевненості, як у Еноха. В якихось випадках ми служимо, виконуючи церковні покликання. В інших ми просто бачимо потребу і відчуваємо спонукання від Духа виявити свою любов та підтримку. Коли б не настала ця нагода, ми можемо сповнитися мужністю, як це зробив Енох, знаючи, що Господь допоможе нам, якщо ми приймаємо Його запрошення: “Іди зі Мною” (Мойсей 6:34).

Готуючись навчати про допомогу, яку ми можемо отримати від Господа, коли служимо іншим, перегляньте Мойсей 6 і згадайте випадки, коли ви служили людям. Як Господь допоміг вам у ваших зусиллях? Чого, як ви сподіваєтеся, члени вашого класу або кворуму навчаться з прикладів Еноха та інших? Ви також можете прочитати один з наступних виступів президента Генрі Б. Айрінга: “Іди зі Мною” (Ліягона, трав. 2017, сс. 82–85) або “Жінки завіту у партнерстві з Богом” (Ліягона, лист. 2019, сс. 70–73).

Зображення
мама з донькою на кухні

Ми можемо наслідувати приклад Спасителя, коли робимо служіння частиною нашого щоденного життя.

Навчайтеся разом

Служіння іншим надає нам можливість “іти з [Богом]” і ми отримаємо Його допомогу, коли служимо (Мойсей 6:34). Щоб допомогти членам класу або кворуму розпочати обговорення цього питання, ви можете попросити їх пошукати в Мойсей 6:32–39 способи, як Господь перебував з Енохом у його служінні. Як Господь допомагає нам, коли ми служимо Йому? Наступні ідеї можуть допомогти вам провести обговорення божественної допомоги, яку ми можемо отримати під час служіння іншим.

  • Писання сповнені вченнями про служіння (див., наприклад, Матвій 25:31–40; Лука 10:25–37; Мосія 2:17). Можна запропонувати тим, кого навчаєте, поділитися уривками з Писань, які надихають їх на служіння іншим. Ви можете заздалегідь попросити їх прийти підготовленими поділитися уривками з Писань про служіння чи про приклади служіння. Якщо їм потрібна допомога, запропонуйте їм проглянути статтю “Служіння” у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). На які вчинки нас надихає те, про що ми читаємо?

  • Спаситель служив іншим протягом Свого священнослужіння. Чого ми можемо навчитися з Його прикладу, що може допомогти нам під час служіння? Щоб відповісти на це запитання, кожен член класу або кворуму міг би прочитати один з наступних уривків із Писань, шукаючи, чого цей уривок навчає про приклад служіння Спасителя: Матвій 14:13–21; Іван 9:1–11, 35–38; 13:4–5, 12–17; 3 Нефій 17:5–9. Попросіть кожного поділитися тим, що вони дізналися. Дайте час кожному подумати про когось, кому вони можуть послужити, і як вони будуть наслідувати приклад Спасителя у своєму служінні.

  • Іноді ми думаємо, що служіння означає робити щось велике та довготривале. Для декого з нас це може бути однією з причин неповноцінного служіння. Ви можете звернути увагу на те, що Спаситель часто служив людям, яких помічав протягом Свого повсякденного життя (див., наприклад, Матвій 12:9–13; Марк 5:21–34; Лука 19:1–10; Іван 4:3–26). Попросіть молодь поділитися своїми думками. Які невеличкі прояви служіння, зроблені іншими, ми бачимо? Що це надихає нас робити? Запропонуйте кожній людині записати варіанти продовження таких висловлювань: “Я можу служити іншим шляхом …” та “Я буду шукати Господньої допомоги у своїх зусиллях служити шляхом …”. Потім попросіть кількох людей поділитися написаним.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Крім допомоги учням відчувати і розпізнавати Духа, допоможіть їм діяти відповідно до спонукань, які вони отримують” (Навчати, як навчав Спаситель, [2016], с. 10).

Роздрукувати