Старий Завіт 2022
13 листопада. Як мені отримати вилив Духа Господнього? Осія 1–6; 10–14; Йоїл


“13 листопада. Як мені отримати вилив Духа Господнього? Осія 1–6; 10–14; Йоїл”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“13 листопада. Як мені отримати вилив Духа Господнього?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
клас молодих жінок

13 листопада

Як мені отримати вилив Духа Господнього?

Осія 1–6; 10–14; Йоїл

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що з недавнього досвіду зміцнило наші свідчення?

  • Піклуватися про нужденних. Хто потребує нашої допомоги та молитов? Що, як ми відчуваємо, нам слід зробити, аби допомогти їм?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо бути світлом для родичів або друзів, які не поділяють наші вірування?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Яким чином ми можемо любити й підтримувати наші сім’ї та робити позитивні зміни в наших домівках?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Безсумнівно, що ми живемо у час невизначеності та страху. Пророк Старого Завіту Йоїл розповідав про наш час—“день Господній”—як про “день темноти та темряви” і “великий … й вельми страшний” (Йоїл 2:1–2, 11). Проте це не означає, що наші дні сповнені безнадії. Подумайте про це обіцяння старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа: “Хоча іноді ми можемо відчувати себе поглинутими випробуваннями життя або оточеними емоційною темрявою, любов Бога і благословення відновленої євангелії Ісуса Христа допоможуть здійснитися чомусь неймовірному” (“Бог здійснить щось неймовірне”, Ліягона, лист. 2020, с. 52).

Тож коли ви помічаєте похмурість і темряву нашого часу, пам’ятайте, що Господь також обіцяв великі—навіть немислимі—благословення: “Виллю Я Духа Свого на кожне тіло, і пророкуватимуть ваші сини й ваші дочки” (Йоїл 3:1; див. також Джозеф Сміт—Історія 1:41). Зверніть увагу на конкретне обіцяння, що Божий Дух буде пролитий на юнаків та дівчат. Чому, на вашу думку, для тих, кого ви навчаєте, важливо розуміти це? Готуючись навчати, поміркуйте над цим запитанням, коли будете читати Йоїл 2–3 і виступ старійшини Ухтдорфа.

Зображення
хлопці вивчають Писання

Господь обіцяв, що в останні дні Він виллє свого Духа і “пророкуватимуть ваші сини й ваші дочки” (Йоїл 3:1).

Навчайтеся разом

Щоб допомогти тим, кого навчаєте, краще зрозуміти Йоїл 3:1–2, можете покласти в миску якийсь предмет і нехай хтось виливає воду на нього. Як це допомагає нам зрозуміти, що означає для Господа “вил[ити] … Духа Свого на кожне тіло”? Як виконуються пророцтва з Йоїл 3:1–2? Далі наведено кілька ідей, які допоможуть молоді краще зрозуміти, як Господь виливає Свій Дух у наші дні.

  • У Писаннях записано багато випадків, коли Господь виливав Свого Духа на Свій народ. Якщо розглянути деякі з них, це може допомогти молоді краще зрозуміти, як отримати вилив Божого Духа у своєму житті. Можна намалювати на дошці великий глечик, який виливає воду, і попросити окремих людей або невеликі групи прочитати один або кілька уривків з Писань у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”. Вони можуть написати на дошці біля глечика, що робили люди у їхньому уривку з Писань, щоб Господь міг вилити Свого Духа, а також, які благословення надійшли після цього. Коли ми відчували, що Дух втішає, скеровує і очищає нас?

  • Ви можете написати на дошці такі слова старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа: “Бог задумав щось неймовірне для вас особисто і для всієї Церкви—предивну роботу і чудо” (“Бог здійснить щось неймовірне”, с. 53). Можна попросити молодь пошукати у виступі старійшини Ухтдорфа згадані у Писаннях неймовірні благословення, які Бог давав людям після труднощів. Що нас навчав робити старійшина Ухтдорф, щоб ми приймали правильні рішення, зіткнувшись з труднощами? Запропонуйте молоді зробити перелік всього того “неймовірного”, що задумав для нас Бог. Нехай ті, кого ви навчаєте, подумають, що вони готові робити, аби отримати ці благословення.

  • Вони можуть разом розглянути виступ Президента Рассела М. Нельсона “Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя” (Ліягона, трав. 2018, сс. 93–96), щоб зрозуміти, як Дух говорить з нами і як Він благословляє наше життя. Запропонуйте їм знайти відповіді на такі запитання: Як Президент Нельсон прагнув підказок Духа і як отримав їх? Чого ми навчаємося від Джозефа Сміта про готовність Бога розмовляти зі Своїми дітьми? Що Президент Нельсон радив нам робити? Розкажіть молоді про час, коли ви відчували, як Господь виливав на вас Свій Дух. Попросіть їх згадати свій досвід і, якщо їм зручно, розповісти про нього.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Крім допомоги учням відчувати і розпізнавати Духа, допоможіть їм діяти відповідно до спонукань, які вони отримують” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 10).

Роздрукувати