Старий Завіт 2022
23 жовтня. Чи записана євангелія в моєму серці? Єремія 30–33; 36; Плач Єремії 1; 3


“23 жовтня. Чи записана євангелія в моєму серці? Єремія 30–33; 36; Плач Єремії 1; 3”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“23 жовтня. Чи записана євангелія в моєму серці?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
сімейне вивчення Писань

23 жовтня

Чи записана євангелія в моєму серці?

Єремія 30–33; 36; Плач Єремії 1; 3

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що ми обговорювали минулого разу і які давалися запрошення чи завдання? Що ми зробили, аби діяти відповідно до цих запрошень чи завдань?

  • Піклуватися про нужденних. Що ми можемо сказати або зробити, аби допомогти тим, хто, можливо, відчуває себе самотнім чи віддаленим від Небесного Батька?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Яким чином ми можемо допомогти іншим відчувати любов Ісуса Христа?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Якими ідеями стосовно зміцнення наших сімей ми можемо поділитися одне з одним?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Господь сказав пророку Єремії, що в прийдешні дні Він збере Ізраїль і укладе “Новий Заповіт” зі Своїм народом. Він проголосив: “Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом!” (Див. Єремія 31:31–34). Ті дні—це сьогодення, а ми—народ Бога. Ці вчення можуть спонукати вас і тих, кого ви навчаєте, запитати: Що означає, що євангелія записана в моєму серці? Чи записана євангелія в моєму серці? Якщо ні, то що мені з цим робити?

Поміркуйте, як ви допоможете членам свого класу або кворуму обдумати ці питання, поставивши їх собі. Готуючись навчати, ви можете знайти думки, щоб поділитися, у Єремія 30–33; 36; у виступі Президента Рассела М. Нельсона “Хай Бог буде понад усе” (Ліягона, лист. 2020, сс. 92–95) і у виступі старійшини Д. Тодда Крістофферсона “Ти ж колись, як навернешся” (Ліягона, трав. 2004, сс. 11–13).

Зображення
молоді жінки вивчають Писання

Коли ми любимо Господа і прагнемо дізнатися про Нього, євангелія буде записана в наших серцях.

Навчайтеся разом

Запропонуйте молоді обговорити Єремія 31:31–34. Для цього ви можете дати їм паперові сердечка з написаними на них кількома запитаннями про те, що означає мати євангелію в наших серцях, як ті, що в розділі “Готуйтеся духовно”. Працюючи індивідуально, у парах або в невеликих групах, молодь може прочитати ці вірші від Єремії та поміркувати, як вони відповідатимуть на запитання. Дайте їм можливість назвати своє запитання і відповісти, що вони думають про це. Нижче наведено більше ідей, які можуть допомогти вам навчати молодь про те, як євангелія може бути записаною в їхніх серцях.

  • Коли Мойсей давав свої останні настанови ізраїльтянам, він закликав їх приймати Божі слова у своїх серцях. Він також навчав їх кількох способів як це робити, про що сказано в Повторення 6:3–9. Прочитайте разом класом або кворумом ці вірші та обговоріть, яким чином ми можемо виконувати поради Мойсея. Ваш клас або кворум також може опрацювати Алма 5:14, 26–35, щоб знайти вчення Алми про те, як ми можемо зберігати євангелію записаною в наших серцях.

  • У своєму виступі “Ти ж колись, як навернешся” старійшина Д. Тодд Крістофферсон пояснив, що ми можемо робити, аби записати євангелію у своєму серці. Що ми дізнаємося з перших чотирьох абзаців стосовно того, що означає мати євангелію записаною в нашому серці? Ви можете запросити кожну молоду людину прочитати один або декілька абзаців, що залишились, і знайти, що нам потрібно для цього зробити. Яку роль відіграє Спаситель? Яку роль відіграємо ми? Пропонуйте молоді ділитися своїми відповідями разом з іншими знайденими ідеями. Який досвід допоміг нам мати євангелію записаною в наших серцях? Яку роль у цьому процесі відіграє дотримання наших завітів?

  • Президент Рассел М. Нельсон пояснив, що термін Ізраїль “вказує на людину, яка прагне, щоб Бог був понад усе в її житті” (“Хай Бог буде понад усе”, с. 92). Ви можете запросити молодь розглянути перші шість абзаців виступу Президента Нельсона та останню частину виступу, що починається зі слів “Запитання до кожного з нас”. Попросіть їх знайти щось, що допоможе їм зрозуміти, що означає “хай Бог буде понад усе” у їхньому житті. Що ми відчуваємо і як діємо, коли Бог стає понад усе в нашому житті? Чого навчав Президент Нельсон про те, як записана у наших серцях євангелія впливає на наші зусилля зібрати Ізраїль?

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Учення, яке знаходиться в Писаннях і словах пророків останніх днів має силу поміняти серця та збільшити віру. Коли ви і ваші учні “випробували силу слова Бога”, ви знайдете, що воно має “велику силу вести людей робити те, що [є] справедливим” (Алма 31:5)” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати