Старий Завіт 2022
9 жовтня. Чому Ісус Христос має посідати найважливіше місце в моєму житті? Ісая 58–66


“9 жовтня. Чому Ісус Христос має посідати найважливіше місце в моєму житті? Ісая 58–66”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“9 жовтня. Чому Ісус Христос має посідати найважливіше місце в моєму житті?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
Ісус Христос

9 жовтня

Чому Ісус Христос має посідати найважливіше місце в моєму житті?

Ісая 58–66

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Після цього, порадившись щодо конкретних справ класу або кворуму, ви можете обговорити думки і теми з генеральної конференції. Можуть бути корисними такі запитання:

  • На які теми чи послання ми звернули особливу увагу? Що зміцнило нашу віру в Ісуса Христа?

  • Що зміцнило наші свідчення про сучасних пророків? Спонукання до яких справ ми відчули завдяки тому, про що дізнались або що відчули?

  • Що нам потрібно зробити класом або кворумом, щоб пам’ятати пораду, яку почули під час генеральної конференції, та діяти згідно неї?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

“Я радісно буду втішатися Господом, нехай звеселиться душа моя Богом моїм,—говорить Ісая,—бо Він зодягнув мене в шату спасіння, і в одежу праведности мене вбрав” (Ісая 61:10). Чому ви “втішаєтеся Господом”? Як і Ісая, коли ми усвідомлюємо, що Господь зробив для нас, ми радіємо і часто говоримо про “ласки Господні, Господні хвали” (Ісая 63:7).

Що відчувають стосовно Спасителя ті, кого ви навчаєте? Що може допомогти їм відчувати більшу любов і пошану до Нього? Що може допомогти їм відчути Його любов? Коли будете обдумувати ці запитання і читати Ісая 58–66, можете також проглянути виступ старійшини Метью С. Холланда “Вишуканий дар Сина” (Ліягона, лист. 2020, сс. 45–47) і виступ сестри Крістіни Б. Франко “Спокутна сила Ісуса Христа” (Ліягона, лист. 2020, сс. 60–62).

Зображення
молода жінка вивчає Писання

Коли ми дізнаємось більше про Спасителя, то відчуваємо натхнення зробити Його центром нашого життя.

Навчайтеся разом

Коли члени класу або кворуму дізнаються про місію, для виконання якої було послано Ісуса Христа, вони відчуватимуть більше натхнення зробити Спасителя центром свого життя. Можливо, вони можуть опрацювати Ісая 61:1–3 і перелічити на дошці на яку роботу було помазано Спасителя (див. також Лука 4:16–20). Як Спаситель виконав ці аспекти Своєї місії? Як Він виконує їх зараз у нашому житті? Нижчевказані ідеї можуть допомогти вашому класу або кворуму продовжити обговорення про те, чому Ісус Христос має посідати найважливіше місце в нашому житті.

  • На генеральній конференції завжди є виступи, в яких звучать свідчення про Ісуса Христа. Ви можете запросити кількох членів класу чи кворуму поділитися чимось, що вони дізналися про Спасителя під час генеральної конференції. Попросіть їх розповісти, що вони відчувають до Спасителя завдяки засвоєним знанням.

  • Писання можуть допомогти молоді краще зрозуміти, чому Спаситель має посідати найважливіше місце в їхньому житті. Ви можете написати на дошці: Чому Ісус Христос має посідати найважливіше місце в моєму житті? Попросіть молодь поділитися своїми думками. Потім можна запропонувати їм (індивідуально або в групах) розглянути уривки з Писань із “Матеріалів, що стосуються цієї теми” і знайти додаткові відповіді. Попросіть молодь розповісти про те, що вони дізналися та чому це важливо для них.

  • Можна попросити тих, кого навчаєте, описати найважливіший день у їхньому житті. Який день може бути найважливішим днем в історії? Нехай вони знайдуть, що сказав старійшина Дітер Ф. Ухтдорф про найважливіший день, проглянувши його виступ “Оце Чоловік!” (Ліягона, трав. 2018, сс. 107–110). Заохочуйте молодь звертати увагу на благословення, які обіцяв старійшина Ухтдорф тим, хто “подивиться” на Ісуса Христа. Вони також можуть розповісти, що вони роблять, аби Спаситель був на найважливішому місці у їхньому щоденному житті. Можна запропонувати їм поміркувати, що вони можуть робити, щоб наблизитися до Ісуса Христа, і поставити ціль зробити це.

  • Якби хтось запитав нас, чому ми віримо в Ісуса Христа, що б ми сказали? Попросіть молодь поділитися своїми думками і запишіть їх на дошці. Ви також можете запросити їх проглянути проголошення “Живий Христос: Свідчення апостолів” (ChurchofJesusChrist.org) або “Завдяки Христу ми можемо бути очищені від гріха” в 3 розділі путівника Проповідувати Мою євангелію ([2004], сс. 60–61). Пропонуйте їм шукати прості істини, якими можна поділитися, щоб пояснити, чому Спаситель важливий для них. Вони можуть додати знайдені істини до переліку на дошці й обговорити, як вони можуть розповісти ці істини знайомим.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Кожна особистість у вашому класі є багатим джерелом свідчення, ідей та досвіду життя за євангелією. Запросіть їх ділитися та допомагати одне одному” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати