Старий Завіт 2022
25 вересня. Які наші обов’язки у роботі зі спасіння і піднесення? Ісая 40–49


“25 вересня. Які наші обов’язки у роботі зі спасіння і піднесення? Ісая 40–49”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“25 вересня. Які наші обов’язки у роботі зі спасіння і піднесення?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молодь стоїть біля храму

25 вересня

Які наші обов’язки у роботі зі спасіння і піднесення?

Ісая 40–49

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що ми обговорювали минулого разу і які давалися запрошення чи завдання? Що ми зробили, аби діяти відповідно до цих запрошень або завдань?

  • Піклуватися про нужденних. Що ми можемо сказати або зробити, аби допомогти тим, хто, можливо, відчуває себе самотнім чи віддаленим від Небесного Батька?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Яким чином ми можемо допомогти іншим відчувати любов Ісуса Христа?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Якими ідеями стосовно зміцнення наших сімей ми можемо поділитися одне з одним?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Як стає зрозуміло з Писань, допомагати у Господній роботі можуть не лише дорослі. Самуїл був хлопчиком, коли Господь вперше розмовляв з ним. Марія була, ймовірно, молодою жінкою, коли її відвідав ангел, оголосивши, що вона стане матір’ю Спасителя. А Джозефу Сміту було 14 років, коли Господь покликав його відновити євангелію. Не так давно Президент Рассел М. Нельсон закликав всіх молодих людей “долучитися до молодіжного батальйону Господа, щоб допомогти збирати Ізраїль” (“Надія Ізраїля” [всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.], ChurchofJesusChrist.org). Безсумнівно, що коли Господь сказав “Ти, о Ізраїлю, [слуга] Мій” (Ісая 41:8), це стосувалося всього Його завітного народу, зокрема і людей у вашому класі чи кворумі.

Незважаючи на те, що всі ми під час хрищення укладали завіт служити Богу, не всі молоді люди сприймають себе як Господніх слуг. Можливо, вони не усвідомлюють тих унікальних шляхів, якими вони можуть допомогти в Його роботі. Пошукайте уривки в Ісая 41–44 і розділі 1.2 Загального довідника: Служіння в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, які допоможуть молоді зрозуміти, що означає бути Господніми слугами.

Зображення
молоді жінки біля храму

Кожна молода людина може зробити унікальний внесок у роботу зі спасіння і піднесення.

Навчайтеся разом

Розділи Ісая 41–44 можуть допомогти молоді зрозуміти, що означає бути слугою Господа. Для початку обговорення можна на дошці написати посилання, такі як: Ісая 41:8–10; 42:6–7; 43:9–12; 44:21. Кожна людина може вибрати уривок, прочитати його і розповісти, що він або вона дізналися про те, що значить бути слугою Господа. Якими способами ми служимо Господу? Які надходять благословення, коли ми служимо Йому? Далі наведені інші способи, щоб допомогти тим, кого навчаєте, приводити людей до Христа, беручи активну участь у Його роботі.

  • Чи розуміють ті, кого навчаєте, що означає “робота зі спасіння і піднесення”? Аби допомогти їм, ви можете призначити для опрацювання (особисто або маленьким групам) один з чотирьох підпунктів розділу 1.2 Загального довідника. Кожний підпункт пояснює якийсь аспект цієї роботи. Попросіть молодь поміркувати над такими питаннями: Що конкретно може зробити людина мого віку, щоб взяти участь у цьому аспекті роботи зі спасіння? Що може зробити наш клас чи кворум? Кожна особа або група можуть поділитися тим, що вони дізналися, разом з відповідями на запитання.

  • Ті, кого ви навчаєте, можуть отримати користь, дізнавшись більше про чотири аспекти роботи зі спасіння і піднесення—жити за євангелією Ісуса Христа, піклуватися про нужденних, запрошувати всіх прийняти євангелію та об’єднувати сім’ї на вічність. Вони можуть вибрати один із аспектів, який їх цікавить, і розглянути пов’язані з ним матеріали з “Матеріалів, що стосуються цієї теми”. Нехай молодь поділиться знайденим, що надихає їх ставати більш наверненими до Господа і допомагати іншим робити те саме. Потім вони можуть запланувати зробити те, що допоможе у виконанні цієї роботи. Президент класу або кворуму може провести це обговорення.

  • Щоб допомогти молоді обміркувати, як вони можуть використовувати свої таланти, аби приводити душі до Христа, можна попросити кожного з них опрацювати розділ з виступу старійшини Джона С. Пінгрі мол. “Я маю роботу для тебе” (Ліягона, лист. 2017, сс. 32–35). Вони можуть розповісти, як те, що вони дізналися, може допомогти комусь, хто не впевнений, що він чи вона можуть допомагати у Господній роботі. Також ви можете разом розглянути розділ “Виявляйте і розвивайте духовні дари” у виступі старійшини Пінгрі. Як Господь допомагає нам розкривати і розвивати наші таланти?

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Якщо молодь відчуває, що ви довіряєте їй, їхня впевненість в їхньому божественному потенціалі буде зростати” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 28).

Роздрукувати