Старий Завіт 2022
11 вересня. Як мені після скоєння гріха очиститися і знову бути щасливим/ою? Ісая 1–12


“11 вересня. Як мені після скоєння гріха очиститися і знову бути щасливим/ою? Ісая 1–12”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“11 вересня. Як мені після скоєння гріха очиститися і знову бути щасливим/ою?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молодий чоловік усміхається

11 вересня

Як мені після скоєння гріха очиститися і знову бути щасливим/ою?

Ісая 1–12

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як наше звернення до Господа може допомогти нам справитися з проблемами й випробуваннями?

  • Піклуватися про нужденних. Хто з наших знайомих потребує наших молитов і нашої дружби?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Які плани з розповсюдження євангелії обговорювалися на зборах молодіжної ради приходу? Як можна задіяти наш клас чи кворум?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як виконання сімейно-історичної роботи може зміцнити наші стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Коли ми відчуваємо вину після скоєння гріха, у нас є вибір. Ці почуття, хоч і болючі, можуть стати благословенням, якщо приводять нас до покаяння. Але Сатана каже нам, що вони означають, що Бог нас не любить, і намагається змусити нас відчувати розчарування та безнадію. Серед тих, кого ви навчаєте, можуть бути люди, обтяжені подібними почуттями. Можливо, вони думають про те, чи зможуть коли-небудь очиститися і бути знову щасливими. Як ви можете допомогти їм знайти надію у Спокуті Спасителя?

Пророк Ісая сміливо картав народ за їхні гріхи. Проте він також свідчив, що завдяки Спасителю наші “гріхи будуть як кармазин,—стануть білі, мов сніг” (Iсая 1:18). Подумайте про це, коли читатимете Ісая 1–12 цього тижня. Що може надихнути тих, кого ви навчаєте, звертатися до Ісуса Христа з вірою в те, що тягарі їхніх гріхів можуть бути забраними? Ви також можете опрацювати свідчення сестри Шерон Юбенк про Христа у її виступі “Христос—Світло, що сяє у темряві” (Ліягона, трав. 2019, сс. 73–76).

Зображення
клас товариства молодих жінок

Завдяки Ісусу Христу наші тягарі гріха можуть бути забраними.

Навчайтеся разом

Щоб підготуватися до обговорення Ісая 1–12, можете попросити кожну молоду людину принести на збори щось червоне і щось біле. Ви можете показати ці предмети, поки разом будете читати Ісая 1:16–18. Потім молодь може розповісти власними словами про засвоєне ними з цих віршів. (Див. розгляд сестрою Шерон Юбенк 18 вірша у виступі “Христос—Світло, що сяє у темряві”). Ось кілька додаткових вправ, які можуть зміцнити віру в те, що Спаситель має силу зробити нас духовно чистими.

  • Вивчення прикладів покаяння з Писань може допомогти тим, кого ви навчаєте, сформувати віру в те, що Ісус Христос може зробити їх духовно чистими. Ви можете записати на дошці такі імена, як Савл (пізніше Павло), Алма молодший, Зизром і Анті-Нефій-Легії. Ви також можете записати дві групи посилань на уривки з Писань: Дії 8:3; Мосія 27:8–10; Алма 11:21–23; Алма 17:12–15 (ці люди у їхньому гріховному стані) і Дії 9:13–20; Алма 36:17–24; Алма 15:5–12; Алма 23:6–12 (після того, як вони звернулися до Спасителя і покаялися). Молодь може провести відповідність між кожним іменем і уривками з Писань, які описують цю людину. Що робили ці люди, аби покаятися? Чого ми можемо навчитися з цих уривків про готовність Спасителя прощати? Чи ми бачимо якісь моделі для наслідування?

  • Щоб допомогти тим, кого навчаєте, краще зрозуміти прощення гріха, ви можете дати для вивчення кожній людині якусь аналогію або притчу. Серед них можуть бути: про блудного сина (див. Лука 15:11–24); Спаситель—наш Пастир (5–8 абзаци виступу старійшини Дейла Г. Ренлунда “Наш Пастир Добрий” [Ліягона, трав. 2017, сс. 29–32]) і про зламане піаніно (початок виступу сестри Крістіни Б. Франко “Спокутна сила Ісуса Христа” [Ліягона, лист. 2020, сс. 60–62]). Молодь могла б узагальнити кожну аналогію чи притчу та обговорити, чого вона навчає про любов і спокутну силу Спасителя.

  • Відчуття сорому за скоєний гріх є корисним і веде нас до покаяння. Відчуття розчарування або нікчемності через наші гріхи марні і можуть утримати нас від покаяння. Ваш клас або кворум можуть прочитати разом розділ “Смуток для Бога” у виступі президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Ви можете зробити це зараз!” (Ліягона, лист. 2013, сс. 55–57). Яка різниця між смутком через гріх, який веде до покаяння, і смутком, який веде до розпачу? (Див. також 2 Коринтянам 7:9–10; Мормон 2:12–14). Якщо хтось відчуває себе охопленим почуттям провини та відчаю за гріх, що ми можемо сказати, аби допомогти йому або їй звернутися до Спасителя? Попросіть молодь поділитися своїми свідченнями про Спасителя і Його милість.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні вчинки на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • Даллін Х. Оукс, “Очищення завдяки покаянню”, Ліягона, трав. 2019, сс. 91–94

  • Покаяння” у розділі 3 путівника Проповідуйте Мою євангелію (2005), сс. 62–63

Навчати, як навчав Спаситель

“Особисте свідчення Спасителя дало владу Його словам. … Коли ви свідчите про істинне вчення, Дух підтверджує істину вчення в серцях ваших учнів” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 21).

Роздрукувати