Старий Завіт 2022
28 серпня. Як Спаситель може допомогти мені у моїх випробуваннях? Псалми 101(102)–102(103); 109(110); 114(116)–118(119); 126(127)–127(128); 134(135)–138(139); 145(146)–150


“28 серпня. Як Спаситель може допомогти мені у моїх випробуваннях? Псалми 101(102)–102(103); 109(110); 114(116)–118(119); 126(127)–127(128); 134(135)–138(139); 145(146)–150”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“28 серпня. Як Спаситель може допомогти мені у моїх випробуваннях?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молода жінка усміхається

28 серпня

Як Спаситель може допомогти мені у моїх випробуваннях?

Псалми 101(102)–102(103); 109(110); 114(116)–118(119); 126(127)–127(128); 134(135)–138(139); 145(146)–150

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Які нещодавні випадки наблизили нас до Небесного Батька та Ісуса Христа?

  • Піклуватися про нужденних. Хто нещодавно переїхав до нашого приходу чи приєднався до Церкви? Як ми можемо дати їм відчути, що їм тут раді?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. На які майбутні заходи ми можемо запросити наших друзів?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Які зусилля ми можемо докласти, щоб записати наші особисті історії?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Через наші проблеми ми можемо відчути себе виснаженими, зневіреними, розчарованими і самотніми. Автори Псалмів розуміли ці почуття і з великою силою висловлювали їх: “Як трава та—побите та висохло серце моє, … Я безсонний, і став, немов пташка самотня на дасі” (Псалом 101(102):5, 8). Проте з такою ж силою вони свідчили, що саме звертання до Спасителя принесе полегшення: “Благослови, душе моя, Господа, і не забувай за всі добродійства Його! Всі провини твої Він прощає, всі недуги твої вздоровляє. Від могили життя твоє Він визволяє, Він милістю та милосердям тебе коронує” (Псалом 102(103):2–4).

Поміркуйте про благословення, які прийдуть до членів вашого класу або кворуму, якщо вони повноцінніше зрозуміють, як Спаситель може допомагати їм у їхніх випробуваннях. Як вам допоміг Спаситель? Готуючись навчати, можна проглянути виступ президента Генрі Б. Айрінга “Випробувані, перевірені та вдосконалені” (Ліягона, лист. 2020, сс. 96–99).

Зображення
молодіжна конференція

Спаситель допоможе і втішить нас під час наших випробувань.

Навчайтеся разом

Можна розпочати, попросивши членів класу або кворуму переглянути Псалми 101(102), 102(103) і 114(116)–115(116), звертаючи увагу на те, як Спаситель допомагає нам у наших зусиллях подолати випробування. Вони можуть попрацювати індивідуально або в групах, записати кілька речень про знайдене, а потім поділитися написаним. Виберіть одну або більше з наступних вправ, щоб допомогти їм глибше зрозуміти цю тему.

  • Гімни запрошують Духа і ясніше подають вчення. Можна проглянути гімн про те, як Спаситель допомагає нам у наших випробуваннях, як от: “Святі, вашій вірі не буде кінця” (Гімни, №. 36). Чого навчається у цьому гімні про допомогу, яку може нам надати Спаситель? Потім молодь може проглянути уривки з Писань, зазначені у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”. Можливо, для них буде корисно записати якусь фразу з гімну або один із уривків з Писань, які б нагадували їм звертатися до Спасителя під час труднощів.

  • Виступ президента Генрі Б. Айрінга “Випробувані, перевірені та вдосконалені” може допомогти тим, кого навчаєте, краще зрозуміти наступні запитання: Якими є цілі наших земних випробувань? Як Спаситель допоможе нам під час труднощів? Що ми можемо робити, щоб скористатися допомогою і силою Спасителя? Можете записати ці запитання на дошці. Члени класу або кворуму можуть пошукати відповіді у виступі президента Айрінга. Наприклад, чого ми навчаємося з історій про маму президента Айрінга на початку і наприкінці виступу? Ви можете попросити кожного поміркувати, як вони можуть застосувати вивчене під час їхніх власних випробувань. Можливо, дехто з молоді захоче поділитися своїми думками.

  • Сестра Ліса Л. Харкнесс використала розповідь про те, як Спаситель заспокоїв шторм, щоб навчати, як Він може заспокоювати шторми у нашому житті (див. Марк 4:35–41; “Мовчи, перестань!”, Ліягона, лист. 2020, сс. 80–82). Ви можете попросити члена класу або кворуму прийти готовим/ою поділитися тим, що він або вона дізналися про Спасителя із уривку з Писань. Ця людина також може показати ілюстрацію (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 40). Далі молодь могла б проглянути, чого сестра Харкнесс навчала про те, що Спаситель знаходиться “у нашому човні”, коли ми стикаємось із проблемами. Ви можете запросити людей розповісти, як Спаситель допомагав їм у випробуваннях, зокрема, як Він допомагав їм через інших. Заохочуйте молодь ділитися своїм досвідом з кимось із знайомих, хто потребує спокою Спасителя.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Коли ви ставите запитання, які заохочують учнів свідчити про принципи, яких навчають, це може бути сильним способом запросити Духа. … Їхні свідчення—та свідчення інших в класі—будуть зростати, коли Дух свідчить про істину” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 32).

Роздрукувати