Старий Завіт 2022
14 серпня. Як я можу знайти радість, слідуючи за Спасителем? Псалми 1–2; 8; 18(19)–32(33); 39(40); 45(46)


“14 серпня. Як я можу знайти радість, слідуючи за Спасителем? Псалми 1–2; 8; 18(19)–32(33); 39(40); 45(46)”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“14 серпня. Як я можу знайти радість, слідуючи за Спасителем?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молодь грає на подвір’ї

14 серпня

Як я можу знайти радість, слідуючи за Спасителем?

Псалми 1–2; 8; 18(19)–32(33); 39(40); 45(46)

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми знаходимо радість, слідуючи за Ісусом Христом?

  • Піклуватися про нужденних. Хто у нашому приході чи громаді потребує нашої допомоги? Як ми можемо допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо допомогти одне одному підготуватися до місіонерського служіння?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як ми можемо долучитися до зусиль в нашому приході у виконанні сімейно-історичної та храмової роботи?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Що приносить вам радість? Люди можуть сказати, що знаходять радість, проводячи час з друзями та родиною, займаючись улюбленим хобі чи навіть просто маючи день без випробувань. Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Радість, яку ми відчуваємо, не має майже нічого спільного з обставинами нашого життя, і цілком залежить від того, на чому зосереджене наше життя. Коли наше життя зосереджене на Божому плані спасіння … та на Ісусі Христі і Його євангелії, ми можемо відчувати радість незалежно від того, що відбувається—або не відбувається—у нашому житті. Радість приходить від Нього і завдяки Йому” (“Радість і духовне виживання”, Ліягона, лист. 2016, с. 82). У багатьох Псалмах відлунюється те ж послання: “Дорогу життя Ти покажеш мені: радість велика з Тобою, завжди блаженство в правиці Твоїй!” (Псалми 15(16):11).

Подумайте про проблеми, з якими, можливо, стикаються члени вашого класу чи кворуму. Як ви допоможете їм зрозуміти, що істинна радість приходить від прояву віри в Спасителя—навіть у скрутні періоди? Обміркуйте це запитання, коли готуєтесь навчати. Пошукайте відповідні уривки, якими ви можете поділитися зі своїм класом або кворумом у Псалмах або у виступі Президента Нельсона “Радість і духовне виживання”.

Зображення
молоді чоловіки на уроці

Істинна радість приходить від прояву віри в Спасителя—навіть у скрутні періоди.

Навчайтеся разом

Можна попросити членів вашого класу або кворуму розглянути кілька з наступних розділів: Псалми 1; 8; 18(19); 22(23); 26(27). Що ми дізнаємося з цих Псалмів про те, що приносить нам радість? Тоді ви могли б скористатися однією або кількома з наступних вправ, щоб допомогти тим, кого навчаєте, краще зрозуміти, що справжня радість походить від наслідування Ісуса Христа.

  • Ми всі хочемо знайти радість, але нам слід зрозуміти, що приносить справжню радість, а що насправді призводить до смутку. Попросіть молодь поділитися чимось, що приносить їм радість, і чому це так. Напишіть на дошці: “Люди є, щоб вони могли мати радість” (2 Нефій 2:25). Потім запропонуйте молоді особисто чи в маленьких групах розглянути один або більше уривків з Писань з “Матеріалів, що стосуються цієї теми” і перелічити те, що, як вони знайшли, веде до радості. Якими шляхами люди намагаються шукати радість, що насправді ведуть до смутку? Як Спаситель приносить нам радість?

  • Ми всі знаємо людей, які стикаються з проблемами, навіть хоча намагаються якнайкраще жити за євангелією. Як ви можете допомогти тим, кого навчаєте, зрозуміти, що ми можемо знайти радість, навіть коли наше життя сповнене проблемами? Можна попросити їх переглянути виступ Президента Рассела М. Нельсона “Радість і духовне виживання” або виступ президента Стівена Дж. Ланда “Знайти радість у Христі” (Ліягона, лист. 2020, сс. 35–37). Які приклади людей ми знаходимо, хто відчував радість у Христі попри їхні труднощі? Що ми дізнаємося з цих випадків? Яким досвідом ми можемо поділитись?

  • Стикаючись із життєвими проблемами, всі ми відчуваємо тривогу та депресію. Хтось бореться з цими почуттями все життя. Вашому класу або кворуму, можливо, буде корисно обговорити ці випробування та як Спаситель може допомогти тим, хто бореться з тривогою і депресією. Щоб розпочати обговорення, можна попросити молодь розглянути виступ старійшини Джеффрі Р. Холланда “Немов розбита посудина”, особливо чотири останні абзаци (Ліягона, лист. 2013, сс. 40–42), або виступ сестри Рейни І. Абурто “Милість Твоя спасе і захистить, Господи, будь зі мною кожну мить!” (Ліягона, лист. 2019, сс. 57–60). Запросіть членів класу або кворуму шукати значущих для них істин та поділитися знайденим. Заохочуйте молодь, якщо вони відчувають, що їм потрібна допомога, поговорити з кимось з батьків чи провідників, кому вони довіряють.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель особисто знав тих, кого Він навчав—і знав, ким вони можуть стати. Коли вони долали перешкоди, Він продовжував любити їх. Як ви можете показати, що любите і підтримуєте тих, кого навчаєте?

Роздрукувати