Старий Завіт 2022
11 грудня. Чи ставлю я Божі справи на перше місце у моєму житті? Огій; Захарія 1–3; 7–14


“11 грудня. Чи ставлю я Божі справи на перше місце у моєму житті? Огій; Захарія 1–3; 7–14”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“11 грудня. Чи ставлю я Божі справи на перше місце у моєму житті?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
сім’я біля храму

11 грудня

Чи ставлю я Божі справи на перше місце у моєму житті?

Огій; Захарія 1–3; 7–14

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що обговорює єпископат на зборах нашої молодіжної ради приходу? Що ми можемо робити з огляду на це обговорення?

  • Піклуватися про нужденних. Як ми можемо допомагати людям подібно до Христа, коли бачимо потребу і не знаємо, що сказати?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Що ми знайшли в євангелії Ісуса Христа, що приносить нам радість? Як ми можемо ділитися цієї радістю з іншими?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Що ми робимо, аби знайти імена наших предків, яким потрібні храмові обряди? Що ми можемо робити, аби допомогти іншим знайти імена їхніх предків?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
teach the doctrine icon

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Життя сповнене важливими справами. Якщо ми не будемо обережними, то життєві справи можуть змусити нас забути про мету життя. Ми знаємо, що Спаситель і Його євангелія повинні мати для нас найвищий пріоритет, проте інші справи можуть легко відволікти нас. Можливо тому, в Писаннях нам радять: “стежку ніг своїх вирівняй” (Приповісті 4:26), “зверніть ваше серце до ваших доріг” (Огій 1:5), “випробовуйте самих себе, чи ви в вірі” (2 Коринтянам 13:5).

Ізраїльтянам, які жили в часи пророка Огія, був потрібен цей вид спонукань. У своїх гідних зусиллях відбудувати Єрусалим вони відклали відбудову Господнього дому. Поміркуйте, як застереження Господа в Огій 1 можна застосувати до нас сьогодні. Яким чином ви спонукатимете тих, кого навчаєте, оцінювати своє зобов’язання ставити справи Бога на перше місце у їхньому житті? Ви можете розглянути виступ старійшини Дейла Г. Ренлунда “Непохитна відданість Ісусу Христу” (Ліягона, лист. 2019, сс. 22–25) або вчення Президента Езри Тефта Бенсона з розділу “Найбільша заповідь—любіть Господа” (в Ученнях Президентів Церкви: Езра Тефт Бенсон [2014], сс. 41–50).

Зображення
молоді жінки у класі на уроці

Ми можемо віддавати найвищий пріоритет справам Бога.

Навчайтеся разом

Ви можете розпочати обговорення, написавши на дошці фрази з Огій 1:6. Чого ми можемо навчитися з цих ідей—сіяти насіння, але ніколи не збирати урожай; їсти, але ніколи не насичуватися; чи заробляти гроші, а класти їх у дірявий гаманець—про витрачання часу не на ті справи, які Господь хоче, щоб ми робили? Якщо Господь не просив нас зосереджуватися на побудові храму, то на чому Він просив нас зосередитися? Як нам зробити ці справи пріоритетними в нашому житті? Наступні вправи можуть допомогти молоді оцінити їхнє зобов’язання поставити справи Бога на перше місце у своєму житті.

  • Приймання причастя є чудовою щотижневою можливістю оцінити нашу відданість Ісусу Христу. Як ми можемо використовувати причастя, щоб поміркувати, чи стаємо ми більш схожими на Спасителя? Можливо, молодь може поділитися, як вони це роблять. Також вони можуть скласти список питань, щоб задати собі під час причастя. Коли вони складатимуть свої списки, попросіть їх розглянути один чи більше уривків з Писань, виступів або інших матеріалів з “Матеріалів, що стосуються цієї теми”.

  • Президент Дітер Ф. Ухтдорф у своєму виступі “Про найважливіше” (Ліягона, лист. 2010, сс. 19–22) дав пораду, яка може допомогти молоді “зверн[ути їхнє] серце до [їхніх] доріг” (Огій 1:5). Ви можете запропонувати окремим особам або маленьким групам прочитати останні три розділи виступу (починаючи з розділу “Сила основних учень”), шукаючи, що означає зосереджувати своє життя на Спасителі. Вони могли б розповісти, що, за спонуканням, їм слід робити, щоб зміцнити свою відданість Ісусу Христу.

  • Багато з нас зайняті добрими справами. Проте вони не завжди є найкращими справами. Можна поділитися висловлюванням з першого розділу виступу президента Далліна Х. Оукса “Добре, краще, найкраще” (Ліягона, лист. 2007, сс. 104–108), яке може допомогти молоді зрозуміти цей принцип. Також можете запросити кожного з них скласти список своїх повсякденних справ. Попросіть їх особисто оцінити, якою є кожна справа—“доброю”, “кращою” чи “найкращою”. Що робить справу “найкращою”? Заохочуйте молодь ділитися одне з одним тим, що вони дізнаються з цієї самооцінки.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Немає необхідності викладати все на одному занятті для того, щоб торкнутися чийогось серця—часто достатньо лише одного або двох ключових моментів” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 7).

Роздрукувати