Новий Завіт 2023
8 січня. Як я можу благословляти інших своїм свідченням про Ісуса Христа? Maтвій 1; Лука 1


“8 січня. Як я можу благословляти інших своїм свідченням про Ісуса Христа? Матвій 1; Лука 1”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“8 січня. Як я можу благословляти інших своїм свідченням про Ісуса Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
“Згідно з словом твоїм”, художниця Елспет Янг

Марія переконливо свідчить про місію Спасителя (див. Лука 1:46–55). “Згідно з словом твоїм”, художниця Елспет Янг

8 січня

Як я можу благословляти інших своїм свідченням про Ісуса Христа?

Maтвій 1; Лука 1

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник: Служіння в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що ми обговорювали минулого разу і які давалися запрошення чи доручення? Що ми зробили, аби діяти відповідно до цих запрошень чи доручень?

  • Піклуватися про нужденних. Що ми можемо сказати або зробити, аби допомогти тим, хто, можливо, відчуває себе самотнім чи віддаленим від Небесного Батька?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Яким чином ми можемо допомогти іншим відчувати любов Ісуса Христа?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Якими ідеями стосовно зміцнення наших сімей ми можемо поділитися одне з одним?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Марія, як і більшість вірних іудеїв у часи, коли вона жила, напевно чекала на прихід Месії. Після того як вона дізналася від ангела, що час очікування майже сплинув—і що вона стане матір’ю обіцяного Викупителя—Марія промовила чудове свідчення про “Бо[га], Спас[а свого]”. Це свідчення записано у Лука 1:46–55, і воно дуже подобається християнам по всьому світу. Читаючи ці вірші, подумайте про людей у вашому класі або кворумі. Вони, як і Марія, готуються до пришестя Ісуса Христа—цього разу до Його славетного Другого пришестя. І подібно до Маріїного свідчення, їхні свідчення можуть мати потужний вплив на віру оточуючих.

Що відчувають ті, кого ви навчаєте, до Ісуса Христа? Як їхні свідчення про Нього можуть благословляти інших? Готуючись навчати, ви також можете переглянути 2 Нефій 25:23–26 та виступ старійшини Ніла Л. Андерсена “Ми говоримо про Христа” (Ліягона, лист. 2020, сс. 88–91).

Навчайтеся разом

Чудовий спосіб допомогти молоді обміркувати своє свідчення про Ісуса Христа—це запросити їх разом проаналізувати свідчення Марії, що знаходиться у Лука 1:46–55. Можливо, вони можуть назвати одне одному фрази, які описують віру Марії у Спасителя та її почуття до Нього. Яка з цих фраз також описує, що ми відчуваємо до Нього? Наприклад, що дасть нашим духам “раді[ти] у Бозі”? (Вірш 47). Що “великого” Він зробив для нас? (Вірш 49). Як Він показав Свою міць у нашому житті? (Див. вірш 51). Ідеї щодо навчальних завдань, надані нижче, можуть привести до обговорення того, як наші свідчення про Христа можуть благословляти інших.

  • Послання старійшини Ніла Л. Андерсена у виступі “Ми говоримо про Христа” допомагає пояснити, чому нам слід говорити більш відкрито про Спасителя і як ми можемо це робити. Ви можете разом прочитати розділи з виступу старійшини Андерсена. Члени класу чи кворуму можуть обговорити причини, які він навів, щоб ділитися своїми свідченнями про Ісуса Христа, і його пораду, як це робити. Що конкретно ми можемо робити, щоб говорити про Христа більш відкрито?

  • Будучи членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, ми знаємо важливі істини про Ісуса Христа, якими можемо ділитися. Як ви можете допомогти молоді згадати ці істини? Ви можете попросити їх уважно прочитати документ “Живий Христос: Свідчення апостолів” індивідуально або у групах, шукаючи відповіді на запитання: “Які істини про Спасителя мають особливе значення для вас?” Попросіть їх назвати знайдені істини і пояснити, чому ці істини мають для них значення. Роблячи це, вони можуть назвати уривки з Писань та поділитися власним досвідом. Потім вони можуть обговорити, якими істинами, що стосуються Спасителя, вони можуть поділитися в соціальних медіа з другом чи подругою, яким важко отримати свідчення, або з кимось, хто не є членом нашої Церкви.

  • Крім Лука 1:46–55, у Писаннях є багато інших уривків, які можуть надихнути нас поділитися тим, що ми знаємо про Ісуса Христа. Деякі приклади запропоновані у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”. Ви можете разом прочитати ці уривки з Писань. Чого вони навчають вас про те, як свідчити іншим людям про Ісуса Христа? Що ще ми дізнаємося з цих віршів? Члени класу чи кворуму можуть також розповісти про те, що вони дізналися від знайомих їм людей, які охоче розповідають про свою віру в Ісуса Христа.

Зображення
молоді жінки вивчають Писання

Коли ми вчимося пізнавати та любити Спасителя, ми знаходимо способи свідчити про Нього.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Коли ви ставите запитання, які заохочують учнів свідчити, це може бути ефективним способом запросити Дух. Ви можете ставити, наприклад, такі запитання: “Як ви отримали знання про те, що Ісус Христос викупив ваші гріхи?” або “Завдяки чому ви почали цінувати те, що Спаситель зробив для нас у Гефсиманії?”

Роздрукувати