Новий Завіт 2023
22 січня. Чому Ісус Христос є світлом у моєму житті? Іван 1


“22 січня. Чому Ісус Христос є світлом у моєму житті? Іван 1”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“22 січня. Чому Ісус Христос є світлом у моєму житті?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
“Ви світло для світу”, художник Саймон Дьюї

Ви світло для світу, художник Саймон Дьюї

22 січня

Чому Ісус Христос є світлом у моєму житті?

Іван 1

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що з недавнього досвіду зміцнило наші свідчення?

  • Піклуватися про нужденних. Хто потребує нашої допомоги та молитов? Що, як ми відчуваємо, нам слід зробити, аби допомогти їм?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо бути світлом для членів сімʼї або друзів, які не поділяють наші вірування?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Яким чином ми можемо любити й підтримувати наші сім’ї та робити позитивні зміни в наших домівках?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

На початку “Євангелії від Івана” апостол Іван порівняв Ісуса Христа зі світлом, яке “у темряві світить” (Іван 1:5). Члени вашого класу або кворуму зростають у часи духовної темряви. Але це також час, коли “дивн[е] світл[о]” Спасителя доступне, щоб допомогти їм бачити ясно і знайти свій шлях (1 Петра 2:9).

Читаючи на цьому тижні Іван 1, обміркуйте, чому світло є таким важливим і яким чином Спаситель є світлом у вашому житті (див. також Переклад Джозефа Сміта, Іван 1:1–34 [у Перекладі Джозефа Сміта: додаток]). Як Його світло може благословляти тих, кого ви навчаєте? Як ви можете надихнути їх ходити в Його світлі? Аби допомогти вам обміркувати ці питання, ви можете уважно прочитати Учення і Завіти 88:5–13, 67; 93:2–9 і виступ сестри Шерон Юбенк “Христос—Світло, що сяє у темряві” (Ліягона, трав. 2019, сс. 73–76).

Навчайтеся разом

Часто корисно починати обговорення, надавши вашому класу або кворуму можливість поговорити про те, що вони дізналися, коли вивчали Писання. Наприклад, цього тижня ви можете попросити їх назвати слово або фразу з Іван 1:1–17, які чогось навчають їх про Спасителя. Нехай вони розкажуть, чому вибрали це слово або цю фразу і чого вони навчають їх про Ісуса Христа. Розкажіть їм про те, чому Ісус Христос є світлом у вашому житті. Наведені далі завдання можуть допомогти вам продовжувати ваше обговорення.

  • Аби допомогти тим, кого ви навчаєте, цінувати світло Спасителя, можливо, хтось із класу або кворуму може розказати, що відчуває людина, коли знаходиться у темряві. На початку виступу старійшини Тімоті Дж. Дайчеса “Світло припадає до світла” (Ліягона, трав. 2021, сс. 112–115) є історія, яка може допомогти під час обговорення. Чому люди іноді бояться темряви? Чому нам потрібно світло? Чому Ісуса Христа називають Світлом для світу? Ви можете запропонувати молоді уважно прочитати виступ старійшини Дайчеса, починаючи зі слів “Дозвольте мені порадити вам, можливо, саме зараз запитати себе”. Вони можуть пошукати те, що ми можемо робити, аби отримати більше світла Спасителя у нашому житті.

  • Список уривків з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми” може допомогти членам вашого класу або кворуму краще зрозуміти, що це за світло, яке пропонує Ісус Христос. Ви можете усім класом прочитати й обговорити кілька уривків з Писань з першої групи уривків. Потім напишіть на дошці: Як ми можемо отримати світло Спасителя у нашому житті? і попросіть молодь скласти перелік відповідей, які вони знайдуть у другій групі уривків з Писань. Ви можете розділити молодь на пари і попросити їх поділитися одне з одним тим, чому Ісус Христос був світлом у їхньому житті.

  • Сестра Шерон Юбенк сказала: “Одна з найголовніших потреб, які ми маємо для нашого зростання,—це залишатися на зв’язку з Ісусом Христом. Він є джерелом нашої сили, Світлом і Життям світу” (“Христос—Світло, що сяє у темряві”, с. 73). Ви можете продемонструвати це за допомогою предметів. Наприклад, ви можете показати ліхтарик або мобільний телефон й обговорити, чому його джерело енергії таке важливе для нього. Після цього члени класу або кворуму можуть переглянути послання сестри Юбенк і знайти способи, якими Сатана намагається “відрізати [нас від] постачання”. Як ми можемо зберігати міцний зв’язок з Ісусом Христом? Яку пораду ми знаходимо у посланні сестри Юбенк?

  • Гімни, такі як: “Господь—Світоч мій” і “О Ясне Світло!” (Гімни, №№ 38, 44), свідчать про те, що Ісус Христос є нашим світлом. Можна разом заспівати ці гімни (чи інші, які ви знаєте) і знайти слова або фрази, з яких ми можемо дізнатися, чому Ісус Христос подібний до світла. Як інші люди принесли світло Спасителя у наше життя? Як ми можемо ділитися Його світлом з іншими людьми?

Зображення
“Дар світла”, художниця Ів Тімоті

Дар світла, художниця Ів Тімоті

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Якщо ви будете звертати увагу на те, що відбувається в житті членів вашого класу або кворуму, ви знайдете чудові можливості для навчання. Коментарі учнів або їхні запитання можуть також сприяти виникненню навчальних моментів.

Роздрукувати