Новий Завіт 2023
12 лютого. Як я можу покращити моє поклоніння Богу? Іван 2–4


“12 лютого. Як я можу покращити моє поклоніння Богу? Іван 2–4”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“12 лютого. Як я можу покращити моє поклоніння Богу?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
“Біля криниці”, художниця Крістал Сюзан

Біля криниці, художниця Крістал Сюзан

12 лютого

Як я можу покращити моє поклоніння Богу?

Іван 2–4

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми наблизилися до Спасителя? Як ми намагаємося бути більше схожими на Нього?

  • Піклуватися про нужденних. Про кого ми недавно думали? Як ми можемо допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо відповідати на запитання наших друзів про Церкву, щоб це зміцнило їхню віру в Спасителя?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Яким чином ми можемо краще спілкуватися з родичами, наприклад, з дідусями й бабусями і двоюрідними братами і сестрами?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Самарянка, про яку йдеться в Іван 4, вірогідніше за все, часто ходила до криниці, щоб набирати воду. Однак цього разу все було інакше. Вона зустріла Юдея, Який попросив у неї напитися води. Це було незвично, бо юдеї зазвичай не спілкувалися із самарянами. Але не лише це робило цього Чоловіка незвичайним. Розуміючи, що Він повинен був бути пророком, вона поставила Йому запитання про поклоніння Богу. Чи можливо поклонятися Богові там, в Самарії? Чи ж люди повинні поклонятися в Єрусалимі, як про це заявляли юдеї? (див. Іван 4:19–20). Чоловік пояснив: те, де ми поклоняємося, не настільки важливо, як те, як ми поклоняємося: “Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців” (Іван 4:23). Тоді цей Чоловік сказав їй, Ким Він був—Він був Христом, Спасителем світу (див. Іван 4:25–26).

Чи розуміє молодь, яку ви навчаєте, що означає поклонятися Небесному Батькові? Крім поклоніння у церкві (див. Учення і Завіти 59:9–10), які у них є інші можливості поклонятися Йому, зокрема й ті, які вони можуть не сприймати як поклоніння? Наведені далі матеріали можуть допомогти вам підготуватися, щоб навчати їх про те, як покращити своє поклоніння Богові: Псалми 94:1–7; Матвій 4:8–10; Алма 32:4–11; Учення і Завіти 20:17–19; 93:19–20 і послання єпископа Діна М. Девіса “Благословення поклоніння” (Ліягона, лист. 2016, сс. 93–95).

Навчайтеся разом

Щоб почати обговорення, як покращити поклоніння, ви можете запросити членів класу або кворуму індивідуально переглянути Іван 4:19–26 і написати відповіді на запитання, подібні до цих: Чому я поклоняюся Богу? Що для мене означає поклонятися Богу? Може бути корисним разом проглянути визначення у статті “Поклоніння, Поклонятися” у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Після того як у студентів буде достатньо часу подумати над цими запитаннями, запропонуйте їм поділитися своїми думками. Наведені далі завдання можуть допомогти їм отримати підказки від Святого Духа.

  • У членів вашого класу або кворуму будуть цінні думки про те, що означає поклонятися Богу. Ви можете попросити їх розповісти про випадки, коли вони відчували, що поклонялися Богу. Наведені далі уривки з Писань можуть допомогти краще зрозуміти, як зробити їхнє поклоніння Богові більш значущим: Псалми 94:1–7; Матвій 4:8–10; Алма 32:4–11; Учення і Завіти 20:17–19; 93:19–20. Вони також можуть обговорити висловлювання старійшини Брюса Р. Мак-Конкі у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”.

  • Аби допомогти молоді покращити їхнє поклоніння Богу, можна написати на дошці ці заголовки: Кому, Чому, Де і Як. Попросіть їх переглянути уривки з Писань, що наведені у статті “Поклоніння, Поклонятися” у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org) і знайти вірші, які допомагають їм зрозуміти, Кому, чому, де і як нам слід поклонятися. Коли вони знайдуть відповідний вірш, попросіть їх обговорити його з класом або кворумом і записати посилання під відповідним заголовком. Попросіть їх розповісти про випадки, коли вони відчували себе ближче до Бога завдяки поклонінню.

  • У виступі єпископа Діна М. Девіса “Благословення поклоніння” містяться приклади того, як люди поклоняються Богові. Можливо, ви зможете прочитати разом розділ “Чим є поклоніння?” Потім кожен учасник може проглянути один з прикладів людей, які поклоняються Богові, описаних у наступних трьох розділах цього виступу. Чого кожний приклад навчає нас про поклоніння Богові? Чого навчає нас останній розділ виступу стосовно благословень, які приходять від відданого Йому поклоніння? Що нас надихає робити цей виступ, аби покращити своє поклоніння Богові?

Зображення
молодий чоловік за читанням

Поклоніння складається з вивчення Писань та інших дій, які показують нашу відданість і любов до Бога.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • Складові поклоніння”, Учення Президентів Церкви: Девід О. Мак-Кей (2003), сс. 31–40

  • Дональд Л. Холлстром, “Навернення дітей Бога” (трансляція навчання для семінарій та інститутів релігії, 13 червня 2017 р.), broadcasts.ChurchofJesusChrist.org

  • Старійшина Брюс Р. Мак-Конкі навчав: “Істинне і досконале поклоніння складається з наслідування того, що робив Син Бога, воно складається з виконання заповідей та послуху волі Батька на такому рівні, щоб нам просуватися від благодаті до благодаті, доки нас не буде прославлено у Христі, як Його прославлено у Його Батькові. Це набагато більше, ніж молитва, і проповідь, і співання гімнів. Це жити, і робити, і слухатися. Це жити так, як жив великий Взірець” (“ How to Worship”, Ensign, Dec. 1971, 130; вживання великої літери за сучасними правилами).

Навчати, як навчав Спаситель

Учення, яке знаходиться в Писаннях і словах пророків останніх днів, має силу змінювати серця та збільшувати віру. Коли ви і ваші учні “випробували силу слова Бога”, то ви знайдете, що воно має “велику силу вести людей робити те, що [є] справедливим” (Алма 31:5).

Роздрукувати