Новий Завіт 2023
26 листопада. Як я можу допомогти моїм предкам наближатися до Ісуса Христа? 1 і 2 Послання Петра


“26 листопада. Як я можу допомогти моїм предкам наближатися до Ісуса Христа? 1 і 2 Послання Петра”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“26 листопада. Як я можу допомогти моїм предкам наближатися до Ісуса Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
христильна купіль

26 листопада

Як я можу допомогти моїм предкам наближатися до Ісуса Христа?

1 і 2 Послання Петра

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Які теми обговорив єпископат на зборах нашої молодіжної ради приходу? Що ми можемо робити як клас або кворум, виходячи з тих обговорень?

  • Піклуватися про нужденних. Як ми можемо допомагати людям, як це робив Христос, коли бачимо потребу і не знаємо, що сказати?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Що ми знайшли в євангелії Ісуса Христа, що приносить нам радість? Як ми можемо ділитися цією радістю з іншими?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Що ми робимо, аби знайти імена наших предків, яким потрібні храмові обряди? Що ми можемо робити, аби допомогти іншим знайти імена їхніх предків?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Що відбувається з мільярдами людей, які помирають без можливості почути євангелію Ісуса Христа чи отримати спасительні обряди? Ми можемо знайти підказки для відповіді у 1 Петра 3:18–20; 4:6, де Петро говорив про те, що євангелію було проповідувано мертвим. Потім в Ученні і Завітах 138 розкрито всю цю істину: наші предки можуть прийти до Христа, якщо вони матимуть віру в Нього і приймуть Його євангелію, а ми у храмі зробимо обряди доступними для них. Для цього благословення необхідно, щоб ми, їхні предки, отримали євангелію, знайшли їхні імена, пішли до храму та виконали спасительні обряди за них.

Який ви мали досвід, допомагаючи вашим предкам наблизитися до Христа? Як ви можете допомогти тим, кого навчаєте, більше радіти виконанню сімейно-історичної і храмової роботи і бути більш впевненими у своїй здатності її виконувати? Готуючись, ви можете прочитати виступ старійшини Дейла Г. Ренлунда “Сімейно-історична і храмова робота: запечатування і зцілення” (Ліягона, трав. 2018, сс. 46–49).

Навчайтеся разом

Як члени класу або кворуму відповіли б комусь, хто розмірковує над тим, як хороші люди, що не мали можливості отримати євангелію, можуть бути спасеними? Що із знайденого ними у 1 Петра 3:18–20; 4:6 допоможе їм відповісти на це запитання? Ви можете продовжити ваше обговорення, виконавши одне або більше з вказаних далі завдань.

  • Учення щодо викуплення померлих є лише у Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Попросіть членів кворуму або класу уважно прочитати Учення і Завіти 138:25–39 самостійно чи в групах, а потім розповісти, що вони дізналися (див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”, щоб знайти додаткові уривки з Писань на цю тему). Чого ці уривки навчають про те, що Небесний Батько відчуває до всіх Своїх дітей? Як хрищення за померлих допомагає нашим предкам наблизитися до Христа? Як це допомагає нам наближатися до Христа та збільшувати нашу віру в Нього?

  • Що могло б надихнути молодь більше залучатися до храмової та сімейно-історичної роботи? Можливо, вони можуть подивитися одне або обидва відео, що знаходяться у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”, і знайти, як саме храмова та сімейно-історична робота може благословити їх. Вони також можуть знайти обіцяні благословення у переліку, наведеному у виступі старійшини Дейла Г. Ренлунда “Сімейно-історична і храмова робота: запечатування і зцілення”. Попросіть їх розповісти, які благословення є для них важливими і чому. Ви можете також обговорити деякі перепони, які можуть заважати нам брати участь у храмовій та сімейно-історичній роботі. Як Спаситель може допомогти нам зняти ці перепони?

  • Якщо члени вашого класу або кворуму мають доступ до цифрових пристроїв, ви можете виділити час, щоб показати їм, що Господь у наш час, як ніколи раніше, полегшив пошук предків, яким потрібні спасительні обряди (див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Ви можете попросити консультанта приходу з храмової та сімейно-історичної роботи допомогти молоді розібратися, як користуватися цими ресурсами. Ви також можете заохотити молодь скласти плани, щоб дослідити ці ресурси вдома і розповісти про це на наступних зборах.

Зображення
молоді жінки розмовляють

Виконуючи священні обряди у храмі, ми допомагаємо зробити благословення євангелії доступними для тих, хто помер.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • Малахія 4:5–6; Матвій 16:18–19; Іван 5:25; 1 Коринтянам 15:29; Учення і Завіти 137:7–9 (Вчення про викуплення померлих)

  • “Обіцяні благословення сімейної історії 1” і “Обіцяні благословення сімейної історії 2” (відео), ChurchofJesusChrist.org

  • Додаток “Родинне дерево” (необхідно, щоб молодь авторизувалася, використовуючи свій церковний акаунт)

  • RootsTech (Молодь може подивитися сесії з віртуальної конференції).

  • FamilySearch.org (Ви можете відвідати сайт FamilySearch.org/discovery і подивитися разом ці завдання).

Навчати, як навчав Спаситель

Коли ви запрошуєте молодь навчати на уроці, відведіть час на те, щоб допомогти їм належно підготуватися. Поясніть, що ви робите, аби підготуватися навчати. Таким чином ви допоможете молоді, як навчати євангелії так, як це робив Спаситель, не лише для одного уроку, але на все життя.

Роздрукувати