Учення і Завіти 2021
31 травня–6 червня. Учення і Завіти 60–62: “Усяка плоть у Моїх руках”


“31 травня–6 червня. Учення і Завіти 60–62: “Усяка плоть у Моїх руках”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“31 травня–6 червня. Учення і Завіти 60–62”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
Ріка Міссурі

Багаття біля ріки Міссурі, художник Браян Марк Тейлор

31 травня–6 червня

Учення і Завіти 60–62

“Усяка плоть у Моїх руках”

Президент Езра Тефт Бенсон навчав, що якщо ми будемо вивчати Писання, “свідчення зростуть. Здатність виконувати зобов’язання посилиться. Сім’ї зміцнюватимуться. Піде потік особистих одкровень” (“The Power of the Word”, Ensign, May 1986, 81).

Записуйте свої враження

У червні 1831 року Джозеф Сміт провів конференцію зі старійшинами Церкви у Кертленді. Там Господь організував деяких старійшин у напарництва і послав їх до округи Джексон, Міссурі, з таким завданням: “нехай проповідують по дорозі” (Учення і Завіти 52:10). Багато старійшин старанно виконували це, але інші---ні. Тому, коли настав час повертатися до Кертленда, Господь сказав: “Деякими [старійшинами] Я не дуже задоволений, бо вони не хочуть відкривати вуст своїх, але ховають свій талант, який Я дав їм, через те, що бояться людини” (Учення і Завіти 60:2). Багато хто з нас може зрозуміти почуття цих старійшин---ми також можемо вагатися відкривати наші вуста і ділитися євангелією. Можливо, ми також “бо[їмося] людини”. Можливо, ми сумніваємося у нашій гідності чи здібностях. Якими б не були наші причини, Господь “знає слабкості людини і як допомогти [нам]” (Учення і Завіти 62:1). Усюди в цих одкровеннях першим місіонерам є запевнення, які можуть допомогти нам подолати наші страхи стосовно проповіді євангелії чи інші страхи, з якими ми можемо стикнутися: “Я, Господь, управляю в небесах нагорі”. “Я можу зробити вас святими”. “Усяка плоть в Моїх руках”. І “будьте в доброму гуморі, малі діти; бо Я серед вас”. (Учення і Завіти 60:4, 7; 61:6, 36).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 6062

Господь задоволений, коли я відкриваю мої вуста, щоб ділитися євангелією.

У нас у всіх були випадки, коли ми могли поділитися з кимось євангелією, але, з якоїсь причини, не зробили цього. Коли ви будете читати, що сказав Господь першим місіонерам, які не “відкрива[ли] вуст своїх”, подумайте про ваші власні можливості ділитися євангелією. Чим ваше свідчення про євангелію схоже на “талант” або скарб від Бога? Як ми іноді “хова[ємо] свій талант”? (Учення і Завіти 60:2; див. також Maтвій 25:14–30).

Господь зробив зауваження цим першим місіонерам, але Він також намагався надихнути їх. Які послання заохочення від Нього ви знаходите у розділах 60 та 62? Як ці послання зміцнюють вашу впевненість щодо проповідування євангелії? У майбутньому шукайте можливості відкривати свої вуста і ділитися тим, що вам довірив Бог.

Див. також Учення і Завіти 33:8–10; 103:9–10; Дітер Ф. Ухтдорф, “Місіонерська робота: Діліться тим, що в серці”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 15–18.

Зображення
місіонери в автобусі

Бог хоче, щоб ми ділилися євангелією з іншими.

Учення і Завіти 61:5–6, 14–18

Чи всі води прокляті Господом?

Господнє застереження в Ученні і Завітах 61 було, частково, застереженням щодо небезпеки, з якою могли стикнутися Його люди, подорожуючи до Сіону річкою Міссурі, яка в той час вважалася небезпечною. Це застереження не слід розуміти як те, що нам слід уникати подорожувати водою. Господь має “всю владу”, що включає владу над водами (вірш 1).

Учення і Завіти 61–62

Господь всесильний і може захистити мене.

По дорозі назад до Кертленда Джозефа та інших провідників Церкви спіткав небезпечний для життя випадок на річці Міссурі (див. Святі, 1:133–134). Господь використав цю можливість, щоб попередити Своїх слуг і навчати їх. Що ви знаходите в Ученні і Завітах 61 такого, що заохочує вас довіряти Господу, коли ви стикаєтеся з вашими власними випробуваннями? Наприклад, чому важливо знати, що Бог є “від віку до віку”? (Вірш 1).

Подібні натхненні думки є в розділі 62. Чого Господь навчає вас про Себе та Його силу в цьому одкровенні?

Подумайте про зміцнюючі віру випадки з вашого життя, коли Господь допоміг вам подолати духовну чи фізичну небезпеку.

Учення і Завіти 62

Господь хоче, щоб ми приймали деякі рішення “на власний розсуд”.

Іноді Господь дає нам чітке скерування, а інші питання залишає на наш розсуд. Яку ілюстрацію цього принципу ви бачите в Ученні і Завітах 62? (Див. також Учення і Завіти 60:5; 61:22). Як цей принцип діяв у вашому житті? Чому для нас добре приймати певні рішення без чіткого скерування від Бога?

Див. також Етер 2:18–25, Учення і Завіти 58:27–28.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 60:2–3.Чому дехто з перших місіонерів вагався ділитися євангелією? Чому ми іноді вагаємося? Ви можете розіграти в ролях, як члени сім’ї можуть ділитися євангелією за різних обставин.

Учення і Завіти 61:36–39.Які ми бачимо у цих віршах причини бути “в доброму гуморі”? (Див. також Іван 16:33). Можливо, ваша сім’я може написати або намалювати зображення того, що приносить їм радість, і зібрати це у банку “доброго гумору”. (Переконайтеся, що там є зображення Спасителя і нагадування про Його любов до нас). Протягом тижня, коли членам сім’ї потрібне буде нагадування про причини бути щасливими, вони можуть вибрати щось із банки.

Учення і Завіти 61:36.Як ви можете допомогти вашій сім’ї пам’ятати, що Спаситель перебуває “серед [нас]”? Ви можете вирішити разом, де розмістити на помітному місці Його зображення у вас вдома. Як нам запрошувати Спасителя у наше щоденне життя?

Учення і Завіти 62:3.Можливо, ви зможете провести після прочитання цього вірша сімейні збори свідчень. Щоб пояснити, що таке свідчення, ви можете поділитися уривками послання М. Рассела Балларда “Чисте свідчення” (Ensign або Ліягона, лист. 2004, сс. 40–43). Чому корисно записувати наші свідчення?

Учення і Завіти 62:5, 8.Чому Господь не дає заповіді стосовно кожного аспекту нашого життя? Відповідно до вірша 8, як нам слід приймати рішення?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Свідчення”, Гімни, № 70.

Як покращити особисте вивчення

Дозвольте Духу направляти ваше вивчення. Дозвольте Святому Духу скеровувати вас. Будьте чутливими до Його шепоту, коли Він буде направляти вас до того, що вам слід вивчати щодня, навіть якщо Його шепіт підкаже вам читати або вивчати іншу тему, ніж та, яку ви би зазвичай вивчали, або робити це іншим способом.

Зображення
Ісус несе ягня

Добрий Пастир, художник Дел Парсон

Роздрукувати