Учення і Завіти 2021
31 травня--6 червня. Учення і Завіти 60–62: “Усяка плоть у Моїх руках”


“31 травня–6 червня. Учення і Завіти 60--62: “Усяка плоть у Моїх руках”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“31 травня–6 червня. Учення і Завіти 60--62”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
Ріка Міссурі

Багаття біля Міссурі, художник Браян Марк Тейлор

31 травня–6 червня

Учення і Завіти 60–62

“Усяка плоть у Моїх руках”

Пам’ятайте, що ваше особисте і сімейне вивчення Учення і Завітів 60–62---це найкраща підготовка до навчання за цими розділами.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Дайте можливість кожній дитині розповісти про те, чого вона навчилася з Писань минулого тижня або чого вона навчилася на уроці Початкового товариства минулої неділі. Після того, як одна дитина щось розкаже, попросіть іншу дитину з класу підсумувати щойно сказане.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 60:4; 61:1–2, 36; 62:1

Писання навчають мене про Ісуса Христа.

В Ученні і Завітах 60--62 міститься багато принципів, які можуть допомогти дітям, яких ви навчаєте, зрозуміти, ким є Ісус Христос, і зміцнити свою любов до Нього.

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа й попросіть дітей розповісти, чому вони люблять Ісуса. Виберіть кілька фраз з Учення і Завітів 60–62, які навчають про Спасителя, і поділіться ними з дітьми (див., наприклад, Учення і Завіти 60:4; 61:1–2, 36; 62:1). Допоможіть дітям повторити ці фрази разом з вами. Розкажіть про свої почуття до Ісуса Христа.

  • Покажіть кілька ілюстрацій із зображенням Ісуса під час Його земного священнослужіння (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, №№34–61). Нехай діти допоможуть вам пояснити, що на цих ілюстраціях робить Ісус. Як Він виявляє Свою любов до дітей Небесного Батька? Поділіться з дітьми одним з ваших улюблених уривків з Писань, в якому говориться про Ісуса.

  • Заспівайте з дітьми пісню “На Господа схожим бути” (Збірник дитячих пісень, сс. 40–41; див. також відео з музичним супроводом на ChurchofJesusChrist.org). Коли ви будете співати про те, як бути схожими на Ісуса, періодично зупиняйтеся і просіть дітей завершити речення “На Ісуса схожим я буду, якщо …”

    Зображення
    воскреслий Спаситель

    Я на те прийшов, художник Йонгсанг Кім

Учення і Завіти 62:3

Ісус Христос хоче, щоб я ділився/лася Його євангелією.

Дітям подобається розповідати іншим про те, що вони знають. Допоможіть їм зрозуміти, що коли вони діляться своїми знаннями про євангелію, Небесний Батько задоволений ними.

Вправи на вибір

  • Поясніть, що Господь попросив пророка Джозефа Сміта та інших провідників Церкви вирушити з Кертленда, шт. Огайо, до округи Джексон, шт. Міссурі. Він попросив їх проповідувати євангелію дорогою туди і на зворотньому шляху. Прочитайте Учення і Завіти 62:3 і попросіть дітей уважно послухати, що із зробленого місіонерами було приємним для Господа. Свідчіть про те, що Господь задоволений нами, коли ми ділимося євангелією з іншими.

  • Допоможіть дітям зробити бейджики, які символізуватимуть їхнє бажання бути місіонерами Церкви. Нехай вони прикріплять до одягу свої таблички і спробують поділитися своїми свідченнями одне з одним.

  • Заспівайте разом пісню про те, як ділитися євангелією, зокрема “Служити хочу як місіонер” (Збірник дитячих пісень, с. 90). Допоможіть дітям поміркувати про те, що вони могли б відповісти, якби хтось запитав їх, чому вони люблять Ісуса Христа і Його Церкву. Запропонуйте їм зробити малюнки того, що їм подобається в євангелії Христа.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 60:7, 13; 62:3, 9.

Я можу відкривати свої вуста і ділитися євангелією Ісуса Христа.

Свідчення дитини може бути таким же сильним, як і дорослого, тому що сила свідчення залежить не від віку чи досвіду людини---вона йде від Святого Духа. Допоможіть дітям набути впевненості, що вони можуть відкривати свої вуста і ділитися з іншими тим, що, як вони знають, є істинним.

Вправи на вибір

  • Які благословення Господь пообіцяв в Ученні і Завітах 60:7; 62:3, 9 тим, хто ділиться Його євангелією? Як, ділячись євангелією, ми благословляємо інших? Ви можете розповісти про випадок з власного життя, коли ви поділилися євангелією, а також про те, які благословення прийшли завдяки вашим зусиллям. Запропонуйте дітям поділитися чимось із власного досвіду. Також ви можете заспівати пісню про місіонерську роботу, наприклад, “Хай віра вас веде у світ” (Гімни, №152) й обговорити благословення, про які говориться в пісні.

  • Допоможіть дітям розіграти по ролях ситуації, коли вони можуть ділитися євангелією зі своїми друзями. Наприклад, якою буде їхня відповідь, якщо хтось запитає їх, чому вони ходять до Церкви? Або якщо друг побачить, що вони носять каблучку ВП або читають Книгу Мормона, і запитає про це? Що вони скажуть?

Учення і Завіти 60:7; 61:1–2, 36; 62:1

Господь готовий пробачити мене, якщо я каюся.

Джозеф Сміт та інші провідники Церкви не були досконалими. Іноді вони сперечалися і були нетерплячими. Але Господь був до них милостивим і завжди прощав, якщо вони каялися.

Вправи на вибір

  • Прочитайте з дітьми Учення і Завіти 60:7; 61:2 і попросіть їх знайти однакові слова в цих віршах. Нагадайте дітям, що ці одкровення були дані Джозефу Сміту та іншим провідникам Церкви. Що Господь хотів, аби вони знали? Що ми дізнаємося з цих віршів про те, як Спаситель ставиться до нас, коли ми робимо помилки?

  • Напишіть на дошці: Яким є Ісус Христос? Прочитайте разом Учення і Завіти 61:1–2, 36; 62:1 і напишіть усі варіанти відповідей на це запитання, які діти знайдуть у вказаних віршах. Як ці якості, написані на дошці, допомагають нам зрозуміти, чому Спаситель бажає пробачити нас? Яким чином ми можемо наслідувати Його приклад?

Учення і Завіти 60:5; 61:22; 62:5–8

Господь хоче, щоб я використовував/ла свою свободу волі та скерування Його Духа, аби приймати вірні рішення.

Як за допомогою цих віршів ви можете навчати дітей того, як Господь допомагатиме їм у прийнятті вірних рішень?

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей розповісти про випадок, коли їм потрібно було прийняти рішення. Як вони вирішили, що слід робити? Прочитайте разом Учення і Завіти 62:5, 7--8 і дізнайтеся про те, що Господь сказав старійшинам, які мали вирушити з Міссурі до Кертленда, шт. Огайо. Який вибір їм потрібно було зробити стосовно своєї подорожі? Що дав нам Господь, аби допомогти у прийнятті рішень? Розкажіть дітям про те, як ви прислухалися до скерування Духа і застосовували власне найкраще судження для прийняття рішень.

  • Розділіть клас на три групи і попросіть кожну групу прочитати один з наведених далі віршів, у яких Господь дав настанови кільком місіонерам стосовно виконання їхніх місій: Учення і Завіти 60:5; 61:22; 62:5. На що ми звертаємо увагу в Господніх настановах, поданих у цих віршах? Чому іноді для нас корисно застосовувати власне судження, а не очікувати детальних вказівок від Бога з кожного питання?

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям потренуватися ділитися євангелією з кимось із членів сім’ї. Наприклад, вони могли б розповісти про те, чого навчилися в Початковому товаристві.

Як покращити наше навчання

Свідчіть вашому класу. Якщо часто ділитися своїм свідченням з дітьми, яких ви навчаєте, це допоможе їм здобути власне свідчення. Свідчення може бути досить простим, зокрема: “Я знаю, що Небесний Батько любить кожного з вас” або “У мене виникають гарні почуття, коли я дізнаюся про Ісуса Христа”.

Роздрукувати