Учення і Завіти 2021
7--13 червня. Учення і Завіти 63: “Те, що сходить з висоти, є священним”


“7--13 червня. Учення і Завіти 63: “Те, що сходить з висоти, є священним”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“7--13 червня. Учення і Завіти 63”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
поле в шт. Міссурі

Спрінг-Хілл, округа Дейвіс, шт. Міссурі, художник Ґарт Робінсон Оборн

7--13 червня

Учення і Завіти 63

“Те, що сходить з висоти, є священним”

Істини, викладені в Ученні і Завітах 63, можуть допомогти дітям, яких ви навчаєте, розвивати віру в Небесного Батька та Ісуса Христа. Враховуючи обмеженість часу вашого уроку, зважте на потреби дітей і поміркуйте, які істини матимуть для них найбільше значення.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Поміркуйте над простими, творчими підходами для того, щоб давати дітям можливість ділитися отриманими знаннями. Наприклад, підготуйте смужки паперу різного розміру і нехай кожна дитина навмання вибере по одній смужці. Попросіть дитину, якій дісталася найдовша смужка, розповідати першою.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 63:23

Небесний Батько хоче, аби я навчався/лася євангелії.

Діти постійно навчаються. Поясніть, що Небесний Батько допомагатиме їм дізнаватися про Нього, якщо вони будуть виконувати Його заповіді.

Вправи на вибір

  • Прочитайте дітям Учення і Завіти 63:23 і попросіть їх послухати, що Бог дасть нам, якщо ми виконуємо заповіді. Допоможіть їм зрозуміти, що “таємниці”---це істини, яких Бог може нас поступово навчати, зокрема, як стати більш схожими на Ісуса Христа.

  • Принесіть на урок ілюстрації із зображенням євангельських тем (хрищення, Спаситель, храми тощо), про які діти можуть дізнатися більше. Розкладіть ці ілюстрації на підлозі зображенням донизу, і нехай діти по черзі перевертають по одній ілюстрації. Попросіть їх розповісти те, що вони знають, і поставити будь-які запитання стосовно кожної теми.

Учення і Завіти 63:49

Я воскресну.

Зараз або в майбутньому діти, яких ви навчаєте, знайдуть втіху у знанні про те, що завдяки Спокуті Спасителя всі померлі одного дня воскреснуть.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям фотографію близької вам людини, яка померла, і розкажіть історію про цю людину. Прочитайте дітям Учення і Завіти 63:49 і свідчіть, що одного дня ця людина “піднім[еться] з мертвих” і ніколи вже не помре. Спитайте у дітей, чи знали вони когось, хто помер. Свідчіть, що ми всі воскреснемо завдяки Ісусу Христу.

  • Покажіть ілюстрації, на яких зображено поховання і Воскресіння Спасителя (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, №№58, 59). Запропонуйте їм розповісти, що відбувається на цих ілюстраціях. Попросіть дітей лягти, коли ви розповідатимете про поховання Ісуса, і піднятися, коли ви будете говорити про Його Воскресіння. Прочитайте Учення і Завіти 63:49 і свідчіть, що одного дня ми всі встанемо з мертвих так само, як Ісус.

    Зображення
    Ісус являється Марії

    Гробниця в саду, художник Джон Мак-Нотон

Учення і Завіти 63:64

Мені слід з благоговінням ставитися до священного.

Ми живемо у час, коли щось священне часто нехтують або навіть висміюють. Ви можете допомогти дітям розвинути почуття благоговіння до священного.

Вправи на вибір

  • Прочитайте дітям з Учення і Завітів 63:64: “Те, що сходить з висоти, є священним”. Попросіть їх пригадати річ, яка для них особлива, наприклад, улюблену іграшку або книгу. Як вони дбають про неї та оберігають її? Допоможіть їм поміркувати про те, що є особливим або священним для Небесного Батька. Як нам слід про це говорити? Як нам слід до цього ставитися?

  • Заспівайте з дітьми пісню про благоговіння, наприклад, “Зі смиренням в серцях” (Збірник дитячих пісень, с. 11). Допоможіть їм подумати про те, як вони можуть виявляти благоговіння до священного.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 63:9--10

Ознаки приходять через віру і за волею Бога.

Езра Бут став наверненим до Церкви, побачивши, як Джозеф Сміт зцілив руку Ельзи Джонсон. Але згодом Езра втратив віру і став критично ставитися до Пророка. В Ученні і Завітах 63 містяться застереження проти спроб будувати нашу віру на ознаках, таких як дивовижне зцілення, а не на духовному підтвердженні істини.

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію, яка знаходиться в навчальному плані цього тижня посібника За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей, і розкажіть дітям, що Джозеф Сміт за допомогою священства зцілив руку Ельзи Джонсон, якою вона не могла повноцінно користуватися протягом двох років. Попросіть дітей прочитати Учення і Завіти 63:9--10 і попросіть їх розповісти про те, що Господь каже про віру та ознаки (або чудеса).

  • Запропонуйте дітям намалювати будинок, який стоїть на прямокутнику, та будинок, який стоїть на верхівці трикутника. Скажіть дітям, що ці будинки символізують нашу віру і свідчення. Попросіть їх прочитати Учення і Завіти 63:9--10 та Геламан 5:12. Потім попросіть їх написати в прямокутнику те, на чому нам слід будувати нашу віру, а в трикутнику---те, на чому нам не слід будувати свою віру. Зверніть увагу на те, що прямокутник є міцною основою для побудови, тоді як трикутник не є безпечним і надійним. Чому важливо будувати нашу віру на основі, якою є Ісус Христос, а не щось інше?

Учення і Завіти 63:23

Якщо я буду виконувати заповіді, Бог навчатиме мене Своїх істин.

“Таємниці [Божого] царства” відкриваються лише тим, хто виконує Божі заповіді. Саме тому вони є таємницями для багатьох людей. Цей принцип допоможе дітям, коли вони шукатимуть істину.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям зображення криниці і попросіть її намалювати. Прочитавши разом Учення і Завіти 63:23, допоможіть дітям поміркувати над відомими їм істинами євангелії і запропонуйте написати ці істини навколо намальованих ними криниць. Чим ці істини схожі на “живу воду”?

Учення і Завіти 63:58--64

Мені не слід вживати ім’я Бога надаремно.

Діти, яких ви навчаєте, можуть чути, як інші вживають ім’я Бога у непоштивий і зневажливий спосіб. Як ви можете допомогти їм зрозуміти, що імена Небесного Батька та Ісуса Христа “ма[ють] промовлятися з обережністю”? (Учення і Завіти 63:64).

Вправи на вибір

  • Прочитайте дітям фразу з Учення і Завітів 63:58: “Це є день попередження”. Попросіть їх обговорити, які попередження вони чують від своїх батьків, учителів і церковних провідників. Потім допоможіть їм знайти попередження від Господа у віршах 58--64. У яких випадках прийнятно “вжива[ти] ім’я Господа”? (Вірш 62).

  • Передивіться разом статтю під назвою “Мова” у брошурі Заради зміцнення молоді (сс. 20–21). Попросіть дітей зробити маленькі плакати як нагадування про те, що вони дізналися про використання імені Небесного Батька та Ісуса Христа.

  • Заспівайте разом пісню про благоговіння, наприклад, “Зі смиренням в серцях” (Збірник дитячих пісень, с. 11). Як ми можемо переконатися, що з благоговінням говоримо про Небесного Батька та Ісуса Христа?

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Якщо під час уроку у вас не було часу на роботу з творчою сторінкою, можна дати копію цієї сторінки кожній дитині додому, щоб виконати її в колі сім’ї.

Як покращити наше навчання

Формуйте впевненість дітей. Деякі діти можуть не відчувати себе здатними вивчати євангелію самостійно. Один із способів допомогти їм набути впевненості---хвалити їх за участь в уроці. Пообіцяйте дітям, що Святий Дух допомагатиме їм у навчанні.

Роздрукувати