Учення і Завіти 2021
21--27 червня. Учення і Завіти 67–70: “Гідне … багатств усієї землі”


“21--27 червня. Учення і Завіти 67--70: “Гідне … багатств усієї землі”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“21--27 червня. Учення і Завіти 67--70”, За Мною йдіть—для Початкового товариства

Зображення
revelation manuscript book in display case

21--27 червня

Учення і Завіти 67--70

“Гідне … багатств усієї землі”

Перед тим, як читати пропозиції, наведені в даному навчальному плані, уважно прочитайте Учення і Завіти 67--70 та запишіть отримані духовні враження. Ці враження допоможуть вам створити натхненний навчальний план. Потім доповніть його ідеями з цього навчального плану, з посібника За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей або з церковних журналів.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть дітей зробити малюнок того, що вони дізналися з вивчення Писань вдома або в Початковому товаристві. Якщо їм важко визначитися з темою малюнка, можна нагадати їм про теми, які розглядаються в Ученні і Завітах 67--70, а саме: хрищення, отримання свідчення про істинність Писань чи обов’язок батьків навчати дітей євангелії.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 67

У книзі Учення і Завіти містяться одкровення від Бога.

У листопаді 1831 року провідники Церкви вирішили об’єднати одкровення Джозефа Сміта в книгу, щоб кожен міг їх читати. Сьогодні ці одкровення видані в книзі Учення і Завіти.

Вправи на вибір

  • Розкажіть дітям, як одкровення Джозефа Сміта були видані окремою книгою (див. “Розділ 23: Учення і Завіти”, Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 90–92, або відповідне відео на сайті ChurchofJesusChrist.org). Свідчіть, що в Ученні і Завітах містяться одкровення, які можуть допомогти нам сьогодні. Поділіться одним з ваших улюблених віршів з Учення і Завітів.

  • По черзі показуйте дітям кожну книгу, яка належить до Головних трудів, і, піднімаючи її вгору, коротко розкажіть про те, як ми її одержали (див. статті щодо кожної книги в Путівнику по Писаннях). Коли ви будете тримати Учення і Завіти, розкажіть дітям, завдяки чому ця книга Писань є унікальною (наприклад, у ній вміщено одкровення, дані в наш час).

Учення і Завіти 68:25--28

Мене може бути охрищено, коли мені виповниться вісім років.

В Ученні і Завітах 68:25--28 Господь сказав Джозефу Сміту, що дітям слід навчитися вірити в Ісуса Христа, каятися і охриститися, коли їм виповниться вісім років. Також він сказав, що їм слід навчитися молитися і дотримуватися Божих заповідей.

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей порахувати на пальцях до восьми. Чим особливий вік восьми років? Допоможіть дітям усвідомити, що коли їм виповниться вісім років, їх може бути охрищено. За допомогою слів і фраз, які знаходяться в Ученні і Завітах 68:25--28, розкажіть дітям про те, чого саме Господь хоче, аби вони навчилися до віку восьми років (див. також Уложення віри 1:4). Допоможіть їм зрозуміти поняття, які можуть бути для них незнайомими.

  • Заспівайте з дітьми пісню про хрищення, зокрема “Хрищення” або “Я хочу бути чистим” (Збірник дитячих пісень, сс. 54--55; 53). Попросіть дітей розповісти про свої почуття стосовно хрищення і те, як вони можуть до нього готуватися.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 67:4, 9

Одкровення, дані через Джозефа Сміта, істинні.

Більшість настанов в Ученні і Завітах 67--70 стосуються зусиль святих видати одкровення Джозефа Сміта. Дані настанови можуть допомогти дітям усвідомити, що в цих одкровеннях, зараз опублікованих у книзі Учення і Завіти, ми можемо знайти голос Господа.

Під час підготовки до навчання ви можете прочитати Святі, 1:140–143 або “Розділ 23: Учення і Завіти” (Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 90–92).

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям Біблію, Книгу Мормона, Учення і Завіти та Дорогоцінну Перлину. Допоможіть дітям написати на дошці перелік того, чим відрізняється кожна з книг і що в них спільного. Якщо потрібна допомога, прочитайте їм описання цих книг з Путівника по Писаннях. Запитайте дітей, як ми можемо дізнатися, що Писання істинні. Що ми дізнаємося з Учення і Завітів 67:4, 9 стосовно одкровень, які Господь дав Джозефу Сміту?

  • Поділіться віршем з книги Учення і Завіти, який зміцнює ваше “свідчення про істинність цих заповідей” (вірш 4). Надайте дітям можливість поділитися власним улюбленим віршем. Поясніть дітям, що на той час провідники Церкви вирішили опублікувати свої свідчення стосовно одкровень, отриманих Джозефом Смітом. Коли вони написали свідчення, один із провідників, Левій Хенкок, написав поруч зі своїм іменем: “Ніколи не має бути стерто” (див. “Testimony, circa 2 November 1831”, Revelation Book 1, 121, josephsmithpapers.org). Чому, на вашу думку, Левій Хенкок хотів, аби його ім’я “ніколи не було стерто” з опублікованого свідчення? Дайте дітям можливість написати свої свідчення про те, що вони вже дізналися з книги Учення і Завіти.

    Зображення
    діти під час читання

    Бог попросив нас вивчати Писання.

Учення і Завіти 68:3--4

Коли наші церковні провідники говорять з допомогою натхнення, вони промовляють “слово Господа”.

Коли слуги Господа говорять силою Святого Духа, їхні слова є волею, думкою, словом і голосом Господа (див. вірш 4). Знання цієї істини може допомогти дітям мати бажання слухати їхні вчення та жити за ними.

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям прочитати в невеличких групах Учення і Завіти 68:3--4, а потім розповісти одне одному про те, що вони дізналися з цих віршів. Попросіть дітей записати на дошці те, що вони дізналися. Чому ця істина є важливою?

  • Після того, як ви разом прочитаєте Учення і Завіти 68:3--4, роздайте дітям копії кількох послань з останньої генеральної конференції. Попросіть їх знайти в цих посланнях істини, яких Господь навчав нас через Своїх слуг.

Учення і Завіти 69:1--2

Я можу бути “відданим/ою і вірним/ою”.

Коли Оліверу Каудері потрібно було вирушити в Міссурі, Господь покликав їхати з ним Джона Уітмера---чоловіка, який був “відданий і вірний” (вірш 1). Яким чином діти можуть бути відданими і вірними, як Джон Уітмер?

Вправи на вибір

  • Розкажіть дітям, що коли Господь звелів Оліверу Каудері їхати в Міссурі, Він сказав, що з ним має їхати хтось “відданий і вірний” (вірш 1), тож Він призначив ще Джона Уітмера. Що означає бути відданим і вірним? Як ми можемо бути впевнені в тому, що є відданими і вірними, щоб Господь за допомогою нас міг благословляти інших?

  • Попросіть кількох дітей розповісти про знайому їм людину, яка, на їхню думку, є “відданою і вірною”. Звідки вони знають, що ця людина є відданою і вірною? Допоможіть дітям зрозуміти, що Господь довіряв Джону Уітмеру, тому що він на той час був відданим і вірним (див. Учення і Завіти 69:1--2). Заспівайте разом пісню, яка заохочує дітей бути відданими і вірними, як Спаситель, наприклад, “На Господа схожим бути” (Збірник дитячих пісень, сс. 40--41).

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям пояснити комусь із членів сім’ї, що являє собою книга Учення і Завіти, як вона з’явилася і чому вона для них важлива.

Як покращити наше навчання

Пристосовуйте вправи до віку дітей, яких навчаєте. Дітям молодшого віку, можливо, потрібно більше допомоги, коли їх запрошують ділитися своїми думками або почуттями. Діти старшого віку мають більше досвіду й можуть краще висловлювати свої думки. Під час планування вправ пам’ятайте про ці відмінності.

Роздрукувати