Учення і Завіти 2021
13–19 грудня. Сім’я: Проголошення світові: “Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”


“13–19 грудня. Сім’я: Проголошення світові: “Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“13–19 грудня. Сім’я: Проголошення світові”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення

13–19 грудня

Сім’я: Проголошення світові

“Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”

Президент Даллін Х. Оукс сказав: “Я впевнений, що наше ставлення до Проголошення про сім’ю і його використання—це [випробування] цього покоління. Я молюся, щоб усі святі останніх днів твердо вистояли в цьому випробуванні” (“План і Проголошення”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 31). Обмірковуйте ці слова, коли будете вивчати на цьому тижні Проголошення про сім’ю.

Записуйте свої враження

Ще до нашого народження ми належали до сім’ї—сім’ї наших Небесних Батьків. Коли настав час полишити Їхню присутність, мабуть нас утішало те, що на землі сім’ї також будуть частиною плану Бога. Модель стосунків на землі повторює досконалу модель стосунків на небесах.

Немає гарантій, що земні сім’ї будуть ідеальними, або навіть виконувати свої функції. Але, як навчав президент Генрі Б. Айрінг, сім’ї “дають Божим дітям найкращу можливість прийти у цей світ і бути тим місцем, де можливо відчути таку любов тут, на землі, що найбільше подібна до тієї, яку ми відчували на небесах,—батьківську любов” (“Збирання Божої сім’ї”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, с. 20). Знаючи, що сім’ї є недосконалими і піддаються атакам супротивника, Бог послав Свого Улюбленого Сина, щоб викупити і зцілити наші сім’ї. І Він послав пророків останніх днів з проголошенням, щоб захистити і зміцнити сім’ї. Якщо ми йдемо за пророками і віримо в Спасителя, навіть якщо земні сім’ї не досягають божественного ідеалу, для сімей є надія на землі і на небесах.

Зображення

Ідеї для особистого вивчення Писань

“Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”.

Сім’я: Проголошення світові” вочевидь стосується сімей. Але у ньому також йдеться і про Божий план спасіння. Один із способів вивчати проголошення—це пошукати, які воно містить вчення про наше доземне, земне життя і життя після смерті. Про що ви дізнаєтеся, вивчаючи проголошення у такий спосіб? Як це допомагає вам зрозуміти, чому шлюб і сім’я є невід’ємною складовою плану Бога?

Див. також Даллін Х. Оукс, “План і Проголошення”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, сс. 28–31.

“Щастя в сімейному житті найпевніше досягають, коли воно засновано на вченнях Господа Ісуса Христа”.

Думайте про шостий і сьомий абзац Проголошення про сім’ю, як про кроки досягнення “щастя в сімейному житті”. Коли ви будете читати ці абзаци, знайдіть принципи, на яких основані “щасливі шлюби й сім’ї”. Після цього подумайте про сімейні стосунки, які ви хотіли б зміцнити. Що, згідно з натхненням, як ви відчуваєте, вам слід зробити? Як ви залучатимете Спасителя до ваших зусиль?

Див. також Річард Дж. Мейнз, “Створення домівки, зосередженої на Христі”, Ensign або Ліягона, трав. 2011, сс. 37–39; “What Matters Most” (Що має найбільше значення), відео, ChurchofJesusChrist.org.

Я буду “відповідати … Перед Богом” за моє ставлення до своєї сім’ї.

Проголошення про сім’ю містить дивовижні благословення, які Небесний Батько обіцяє тим, хто виконує Його поради. У ньому також є серйозні застереження для тих, хто цього не робить. Ви можете скласти список знайдених благословень і застережень.

Як ви виконуєте поради Бога, надані в проголошенні? Якби ви постали перед Богом сьогодні, про що ви б могли впевнено говорити з Ним стосовно ваших сімейних стосунків? Що б вам треба було покращити?

Див. також Алма 5:15--22; Учення і Завіти 42:22–25; 93:39–44.

Зображення

Батьки мають виховувати своїх дітей в любові та праведності.

Чи можу я отримати обіцяні благословення, якщо моя сімейна ситуація не ідеальна?

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав: “Проголошувати фундаментальні істини, що стосуються шлюбу і сімʼї, не означає залишати непоміченими або недооцінювати жертви й успіхи тих, для кого ідеал в цьому сьогодні не є реальністю. … У кожного є дари; кожний має таланти; кожний може сприяти розгортанню божественного плану в кожному поколінні. Багато того, що є хорошим, багато того, що є необхідним,—навіть іноді все, що є необхідним тепер,—може бути досягнуто в далеко не ідеальних умовах. … З впевненістю ми свідчимо, що Спокута Ісуса Христа була передбачена і що врешті-решт завдяки їй будуть компенсовані всі збитки і втрати тим, хто повертається до Нього. Ніхто не приречений отримати менше з усього того, що Батько має для Своїх дітей (“Чому шлюб, чому сімʼя”, Ensign або Ліягона, трав. 2015, с. 52).

Зображення

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

“Стать є невід’ємною властивістю доземної, смертної й вічної особистості та її призначення”.Якщо вашій сім’ї буде корисно розглянути вчення стосовно статі і потягу до осіб своєї статі, вам може допомогти наступний виступ: Даллін Х. Оукс, “Істина та план”, Ensign або Ліягона, лист. 2018, сс. 25–28.

“Божественний план щастя”.Щоб допомогти вашій сім’ї усвідомити важливість сімей у плані Небесного Батька, ви можете написати доземне життя, земне життя і життя після смерті, розділивши аркуш паперу на три частини. Дослідіть разом проголошення і напишіть на папері, що ви дізналися про кожну з цих частин Божого плану. Чому сім’ї такі важливі для Бога?

“Сім’[ї можуть] об’єднатися навічно”.Ви можете подивитися відео “Plan of Salvation—We’re Still a Family” (План спасіння—ми досі сім’я) (ChurchofJesusChrist.org). Знайдіть в Проголошенні про сім’ю істини, які зрозумів юнак у відео і які допомогли йому мати віру.

“Щастя в сімейному житті”.Для того, щоб обговорити, як досягти більшого “щастя [у вашому] сімейному житті”, ви можете разом заспівати пісню про сім’ї, наприклад “Небесами стане дім” (Гімни, № 182). Що ми дізнаємося з цієї пісні і з Проголошення про сім’ю про те, що може принести більше щастя у нашу сім’ю? Як ми можемо впевнитися, що наша сім’я “заснован[а] на вченнях Господа Ісуса Христа”? Ви можете вибрати одне з учень, над яким будете працювати на цьому тижні.

“Зміцнення сім’ї, як фундаментальної сполуки суспільства”.Як Сатана намагається послабити сім’ї у світі? Яким може бути наш внесок у зміцнення сімей? Додаткові ідеї можна знайти у виступі сестри Бонні Л. Оскарсон “Захисниці Проголошення про сім’ю” (Ensign або Ліягона, трав. 2015, сс. 14–17).

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Небесами стане дім”, Гімни, № 182.

Як покращити особисте вивчення

Знайдіть любов Бога. Президент М. Рассел Баллард навчав: “Євангелія є євангелією любові—любові до Бога й одне до одного” (“God’s Love for His Children”, Ensign, May 1988, 59). Коли ви будете читати Проголошення про сім’ю, ви можете відмітити нотатками або позначити докази Божої любові, які мають для вас особливе значення.

Роздрукувати