Учення і Завіти 2021
13--19 грудня. Сім’я: Проголошення світові: “Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”


“13--19 грудня. Сім’я: Проголошення світові: “Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“13--19 грудня. Сім’я: Проголошення світові”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
сім’я

13--19 грудня

Сім’я: Проголошення світові

“Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”

Вивчаючи документ “Сім’я: Проголошення світові” цього тижня, обдумайте істини, які підтримають членів класу в зусиллях зміцнити їхні домівки і сім’ї.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Щоб заохотити членів класу ділитися тим, що вони дізналися цього тижня з вивчення Проголошення про сім’ю, ви можете попросити їх вибрати будь-який абзац і підсумувати одним реченням, чого навчається в тому абзаці.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

“Сім’я є центральною частиною Творцевого плану”.

  • Визначальною рисою Церкви є наголос на важливості сімей, а Проголошення про сім’ю відкриває доктринальні причини цього наголосу. Щоб заохотити до обговорення цієї теми, ви можете попросити членів класу уявити, що хтось запитав у них, чому Церква так сильно наголошує на важливості сімей. Якими істинами з Проголошення можна поділитися, щоб відповісти на запитання цієї людини?

  • Одна причина, чому Проголошення про сім’ю є таким важливим---це тому, що ним ще раз підтверджуються істини, на які здійснюються нападки в наші дні. Які істини в Проголошенні допомагають нам не бути обманутими лжеідеями стосовно сімей у світі сьогодення? Як ці істини впливають на вибір, який ми робимо? Висловлювання президента Далліна Х. Оукса в “Додаткових джерелах” може допомогти у відповіді на це запитання.

    Зображення
    сім’я готує

    Батьки мають виховувати своїх дітей в любові і праведності.

“Щастя в сімейному житті найпевніше досягають, коли воно засновано на вченнях Господа Ісуса Христа”.

  • Обговорення принципів, які містяться в шостому і сьомому абзацах Проголошення про сім’ю, може допомогти членам вашого класу знайти більше щастя у своїх сімейних стосунках. Можна перелічити ці принципи на дошці і попросити членів класу вибрати один з них, щоб обговорити його в парах. Вони можуть використовувати такі запитання, щоб направляти обговорення: Які приклади застосування цього принципу ми бачили у сімейному житті? Як життя за цим принципом веде до щастя в наших сім’ях? Як життя за цим принципом сприяє тому, щоб Спаситель став фундаментом нашого сімейного життя? Які уривки з Писань можуть допомогти нашим сім’ям краще зрозуміти цей принцип? (Члени класу можуть знайти відповідні уривки з Писань, використовуючи Путівник по Писаннях [scriptures.ChurchofJesusChrist.org]). Після цього кожна пара може поділитися з класом тим, що вони дізналися.

    Наголосіть на тому, що незважаючи на наші теперішні сімейні обставини, ми можемо намагатися створити вічну сім’ю на фундаменті Спасителя і Його євангелії.

“Ми закликаємо свідомих громадян … сприяти заходам, спрямованим на збереження і зміцнення сім’ї”.

  • Як ви можете допомогти членам вашого класу зрозуміти їхній обов’язок відстоювати істини, вміщені в Проголошенні про сім’ю? Щоб почати обговорення, ви можете спитати, що члени класу дізнаються з назви цього Проголошення. Що таке проголошення? Що дало повноваження Першому Президентству і Кворуму Дванадцятьох Апостолів видати Проголошення світові стосовно сімей? Члени класу можуть перелічити те, що, на їхню думку, є головними посланнями Проголошення (заохочуйте їх цитувати конкретні уривки). Після цього вони можуть обговорити способи поширення цих послань в їхній громаді або державі. У посланні сестри Бонні Л. Оскарсон “Захисниці Проголошення про сім’ю” наведені приклади, які ви можете розглянути класом (Ensign або Ліягона, трав. 2015, сс. 14--17).

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Сім’ї у Божому плані.

Президент Даллін Х. Оукс навчав:

“Святі останніх днів, які розуміють Божий план спасіння, мають унікальний погляд на світ. Це допомагає їм бачити причини існування Божих заповідей, незмінну природу Його обов’язкових обрядів та основоположну роль Спасителя Ісуса Христа. Спокута нашого Спасителя допомагає нам подолати смерть і, за умови покаяння, спасає нас від гріха. З такими поглядами пріоритети і практики святих останніх днів відрізняються. Вони мають силу зносити негаразди й болі смертного життя. …

Євангельський план, якого має дотримуватися кожна сім’я, аби підготуватися до вічного життя і піднесення, окреслено у виданому Церквою в 1995 році проголошенні “Сім’я: Проголошення світові”. Безсумнівно, що Проголошення Церкви помітно відрізняються від певних діючих законів, практик і пропаганди світу, в якому ми живемо. У наш час відмінності, які є найбільш помітними,---це спільне проживання без укладання шлюбу, одностатеві шлюби і виховання дітей людьми, що мають подібні стосунки. Ті, хто не вірить у піднесення або не прагне його, хто в більшості піддався переконанням світу, вважають це Проголошення про сім’ю лише заявою, яка відображає політику Церкви і яку слід змінити. На противагу, cвяті останніх днів стверджують, що Проголошення про сім’ю визначає те, якими мають бути сімейні стосунки, де й відбувається найголовніша частина нашого вічного розвитку” (“План і Проголошення”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 29).

Як покращити наше навчання

Живіть за євангелією всім своїм серцем. “Сила приходить, коли вчитель зробив усе, що в його силах, щоб підготуватися не лише для конкретного уроку, а й для того, щоб тримати своє життя в гармонії з Духом” (Boyd K. Packer, Teach Ye Diligently [1975], 306).

Роздрукувати