Учення і Завіти 2021
20--26 грудня. Різдво: Незрівнянний дар божественного Сина Бога


“20--26 грудня. Різдво: Незрівнянний дар божественного Сина Бога”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“20--26 грудня. Різдво”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
художня робота: Марія та немовля Ісус

Різдво з міді і бурштину, художник Дж. Кірк Річардс

20--26 грудня

Різдво

Незрівнянний дар божественного Сина Бога

Пам’ятайте, що найважливіше і найефективніше вивчення євангелії членами класу відбувається у них вдома. Готуючись навчати, обдумайте, як ваш урок Недільної школи може збагатити їхнє особисте і сімейне вивчення.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Як вивчення документа “Живий Христос” (ChurchofJesusChrist.org) цього тижня принесло благословення членам вашого класу? Ви можете поділитися цими словами президента Джин Б. Бінгем, генерального президента Товариства допомоги, і потім попросити членів класу обговорити будь-який схожий досвід, який вони мали: “Коли я вивчала життя та вчення Ісуса Христа з більшою увагою та завчила напам’ять документ “Живий Христос”, моя вдячність та любов до нашого Спасителя зросла. Кожне речення того натхненного документа містить повчання і збільшило моє розуміння Його божественних ролей та земної місії. Те, що я дізналася та відчувала під час мого навчання та обмірковування, підтверджує, що Ісус Христос дійсно “є світлом, життям та надією для світу” (“Щоб повна була ваша радість”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, сс. 85--86).

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

“Жодна інша людина не мала такого глибокого впливу”.

  • Члени класу можуть прочитати перший абзац документа “Живий Христос” і поділитися своїми думками про те, чому вплив Ісуса Христа був глибший за вплив будь-якої іншої людини. Які інші твердження в документі “Живий Христос” підтримують цю заяву? Попросіть членів класу поділитися тим, як Він впливає на них особисто. Відео “Why We Need a Savior (Чому нам потрібен Спаситель)” (ChurchofJesusChrist.org) може бути доповненням вашого обговорення.

  • Чи членам класу будь-коли доводилося пояснювати людині з іншої культури, чому вони святкують Різдво? Можливо, вони хотіли б поділитися їхнім досвідом. Або ви можете попросити членів класу уявити, що це запитання їм поставила людина, незнайома з християнством. Як ми можемо відповісти на це запитання? Запропонуйте членам класу, обмірковуючи це запитання, розглянути документ “Живий Христос” і попросіть кількох з них поділитися їхніми думками. Ви також можете прочитати класом Лука 2:10--14 або заспівати гімн, який висловлює радість Різдва (наприклад, “Світе, зустрінь свого Творця!”, Гімни, № 115) і поговорити про те, чому народження Христа приносить “радість велику”. Що ми можемо робити, аби “Царя свого прий[няти]”?

    Зображення
    Ісус Христос

    Світло для світу, художник Говард Лайон

“Ми дякуємо Богові за [Його] незрівнянний дар”.

  • В документі “Живий Христос” апостоли говорять про Спасителя як про “дар” від нашого Небесного Батька. Щоб допомогти членам класу дізнатися більше про цей дар, ви можете написати на дошці таку фразу: Через Ісуса Христа Бог дає нам дар …, і попросіть членів класу запропонувати, як закінчити це речення, згідно з тим, що вони прочитали в документі “Живий Христос” і висловлюванні Президента Рассела М. Нельсона в “Додаткових джерелах”. Як нам отримати такі дари? Ви можете попросити членів класу вибрати один з цих дарів і старанніше працювати над тим, щоб отримати його у більшій повноті.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Дари, які пропонує Спаситель.

Виступаючи в Різдвяну пору, Президент Рассел М. Нельсон розповідає, які чотири дари пропонує Спаситель усім тим, хто готовий отримати їх:

“По-перше, Він дав вам і мені безмірну здатність любити. Це також і здатність любити не гідних любові й тих, хто не лише не любить вас, але й утискує вас тепер та жорстоко використовує вас.

З допомогою Спасителя ви можете навчитися любити так, як любив Він. …

Другий дар, який пропонує вам Спаситель,---це здатність прощати. Завдяки Його безкінечній Спокуті ви можете простити тих, хто завдав вам болю і хто, можливо, ніколи не визнає свою провину перед вами. …

Третій дар від Спасителя---це покаяння. Не завжди добре розуміють, що це за дар. … Покаяння---це небесний дар. Це процес, якого ніколи не слід боятися. Це---дар для нас, який слід прийняти з радістю і користуватися ним, застосовуючи щодня, оскільки ми прагнемо ставати більш схожими на нашого Спасителя. …

Четвертий дар від нашого Спасителя---це, насправді, обіцяння---обіцяння нескінченного життя. … Вічне життя---це таке життя, яким живуть Небесний Батько і Його Улюблений Син. Коли Батько пропонує нам вічне життя, то Він, по суті, каже: “Якщо ви вибираєте йти за Моїм Сином---якщо ви справді бажаєте стати більш схожими на Нього,---тоді зрештою ви зможете жити, як живемо Ми, і керувати світами й царствами, як це робимо Ми”.

Ці чотири унікальні дари, якщо ми приймаємо їх, приноситимуть нам все більше й більше радості. Вони стали можливими завдяки тому, що Єгова у Своїй поблажливості зійшов на землю як немовля Ісус” (“Чотири дари, які Ісус Христос пропонує вам” [Різдвяні духовні збори за участю Першого Президентства, 2 груд. 2018 р.], broadcasts.ChurchofJesusChrist.org).

Як покращити наше навчання

Підготуйтеся духовно. “Сильне викладання євангелії означає не лише підготовку до уроку, а й підготовку нас самих. … Ефективні вчителі євангелії перед тим, як подумати, чим зайняти увесь час заняття, зосереджуються на заповненні своїх сердець Святим Духом” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 12).

Роздрукувати