Новий Завіт 2023
29 травня–4 червня. Матвій 26; Марк 14; Іван 13: “На спомин”


“29 травня–4 червня. Матвій 26; Марк 14; Іван 13: “На спомин”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“29 травня–4 червня. Матвій 26; Марк 14; Іван 13”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Остання вечеря

In Remembrance of Me [На спомин про мене], художник Уолтер Рейн

29 травня–4 червня

Матвій 26; Марк 14; Іван 13

“На спомин”

Прочитайте Матвій 26; Марк 14 та Іван 13 і обдумайте думки та ідеї, які приходять вам у голову. Які послання можуть благословити членів вашого класу?

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть членів класу поділитися тим, що вони дізналися цього тижня і що допомогло їм краще зрозуміти значення причастя. Що вони зробили і як це вплинуло на їхній досвід щодо прийняття причастя?

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Матвій 26:20–22

Ми повинні дослідити своє власне життя, щоб визначити, як Господні слова стосуються нас.

  • Ми чуємо багато євангельських уроків у нашому житті, але інколи спокушаємося припустити, що ті уроки стосуються здебільшого інших людей. Обговорення Матвій 26:20–22 може допомогти нам подолати цю схильність. Що ми дізнаємося про те, як учні застосовували слова Спасителя до самих себе? Якщо хтось із членів класу прочитав слова президента Дітера Ф. Ухтдорфа стосовно цього в його виступі “Чи не я то, о Господи?”, вони можуть поділитися отриманими думками (Ліягона, лист. 2014, сс. 56–59).

Матвій 26:26–29

Причастя—це можливість пам’ятати Спасителя.

  • Як би члени класу пояснили священний обряд причастя людині, яка з ним не знайома? Можливо, ви можете скласти перелік запитань, які та людина може мати про причастя, як-от: “Чому Спаситель дав нам обряд причастя? Чому хліб і вода є такими могутніми символами Ісуса Христа? Що ми обіцяємо, коли приймаємо причастя? Які обіцяння ми отримуємо?” Члени класу можуть знайти відповіді в наведених далі джерелах: Матвій 26:26–29; Учення і Завіти 20:75–79. Ви також можете поділитися ідеями старійшини Д. Тодда Крістофферсона, наведеними у “Додаткових джерелах”.

    Зображення
    жінка приймає причастя

    Причастя допомагає нам пам’ятати Ісуса Христа.

  • Членам класу може бути корисно почути ідеї одне одного про те, як пам’ятати Спасителя під час причастя і протягом тижня (див. Лука 22:19–20; Учення і Завіти 6:36–37). Можливо, ви можете попросити їх поділитися тим, що допомагає їм і їхнім сім’ям пам’ятати Спасителя і дотримуватися їхніх завітів. Вони також можуть розповісти про те, що роблять, аби причастя було священною подією.

Іван 13:1–17

Спаситель є нашим прикладом смиренного служіння іншим.

  • Щоб допомогти членам вашого класу обміркувати значущість того, що Ісус обмив ноги Своїм учням, ви можете попросити члена класу виступити в ролі Петра і відповідати на запитання решти класу. Члени класу можуть дослідити Іван 13:1–17 і подумати про змістовні запитання, які вони можуть поставити Петру, щоб дізнатися про отриманий ним досвід. Що ми дізнаємося з цієї розповіді, що може вплинути на те, як ми служимо іншим?

Іван 13:34–35

Наша любов до інших є знаком того, що ми—справжні учні Ісуса Христа.

  • Як ви можете надихнути членів класу виявляти більше любові? Можливо, ви можете запитати у них, на які якості вони звертають увагу, коли зустрічають людину, яка є послідовником Христа. Ви можете попросити їх опрацювати Іван 13:34–36, щоб дізнатися, як можна виявити справжніх учнів Спасителя. Що ми можемо робити, щоб любов стала визначальною характеристикою нашого учнівства? Можливо, ви можете обговорити, як виявлення любові до інших, є способом свідчити про Христа. Як ми можемо робити це в наших сім’ях, у соціальних медіа та в інших місцях?

  • Цього року ви багато чого дізналися про життя Спасителя, як клас, включаючи багато прикладів того, як Він виявляв Свою любов до інших. Один зі способів допомогти членам класу обдумати заповідь в Іван 13:34,—написати на дошці: Як Я вас полюбив, і попросити членів класу перелічити згадані ними приклади з Нового Завіту, які ілюструють любов Ісуса. Після цього ви можете написати на дошці: Любіть один одного!, і попросити членів класу скласти перелік того, як ми можемо наслідувати Його приклад любові.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

“Засвоєння якостей і характеру Христа”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав: “Образно кажучи, те, що ми їмо [Спасителеве] тіло і п’ємо Його кров [означає] засвоєння якостей і характеру Христа, відкидаючи тілесну людину і стаючи святими “через Спокуту Христа Господа” [Мосія 3:19]. Коли ми приймаємо причасний хліб і воду кожного тижня, нам слід подумати, наскільки повно ми повинні вплести Його характер і зразок Його безгрішного життя у наше життя і єство” (“Хліб живий, що з неба зійшов”, Ліягона, лист. 2017, с. 37).

Як покращити наше навчання

Дивитися Божими очима. Намагайтеся бачити членів вашого класу, як їх бачить Бог, і Дух покаже вам їхню божественну цінність і потенціал. Якщо ви це робите, вас буде спрямовано у ваших зусиллях допомагати їм (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 6).

Роздрукувати