Старий Завіт 2022
6–12 червня. Рут; 1 Самуїлова 1–3: “Звеселилося Господом серце моє”


“6–12 червня. Рут; 1 Самуїлова 1–3: “Звеселилося Господом серце моє”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“6–12 червня. Рут; 1 Самуїлова 1–3”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
Рут і Ноомі

Куди підеш ти, художниця Сенді Фреклтон Гейгон

6–12 червня

Рут; 1 Самуїлова 1–3

“Звеселилося Господом серце моє”

Важливо бути готовими навчати, але переконайтеся, що ви запланували дати членам класу можливість ділитися тим, про що вони дізналися.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Щоб заохочувати членів класу ділитися тим, що вони дізналися цього тижня, ви можете запропонувати їм написати на дошці слово або фразу з Рут 1–4 або 1 Самуїлова 1–3, які надихнули їх під час особистого або сімейного вивчення. Прочитайте кілька з них вголос, попросивши членів класу поділитися тим, як ці слова і фрази надихнули їх.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Рут; 1 Самуїлова 1–2

Христос може перетворити трагедію на тріумф.

  • Хоча члени вашого класу можуть мати особисті випробування, які відрізняються від випробувань Рут і Анни, вони можуть вчитися з того, як ці вірні жінки реагували на втрату і душевний біль. Щоб допомогти їм це зробити, ви можете розділити клас на маленькі групи і попросити кожну групу прочитати розділ з Рут 1–4 або 1 Самуїлова 1. На дошці ви можете написати такі запитання: З якими випробуваннями стикалися Рут і Анна? Як вони виявляли свою довіру до Господа під час своїх випробувань? Групи можуть знайти відповіді на одне або більше запитань і поділитися знайденим. Що ми дізнаємося з цих історій про те, як Господь може допомогти нам під час наших випробувань?

    Зображення
    Анна і Самуїл

    Я молилася за дитину цю, художниця Елспет Янг

  • Не кожний, хто молиться про дитину, отримує її, і не кожний, в кого помирає подружжя, одружується знову. Але наші особисті випробування, якими б вони не були, можуть стати можливістю звернутися до Спасителя і зміцнити нашу віру в Нього. Ви можете попросити членів класу прочитати Рут 2:11–12 і 1 Самуїлова 1:9–11 та поговорити про те, як випробування Рут і Анни вплинули на їхні стосунки з Господом. Члени класу також можуть поділитися тим, як зміцнилася їхня власна віра завдяки тому, що вони звернулися до Ісуса Христа у часи випробувань.

    Щоб підтримати це обговорення, ви можете попросити одного або кількох членів класу прийти готовими поділитися думками щодо одного з наведених далі виступів: послання сестри Рейни І. Абурто “Милість Твоя спасе і захистить, Господи, будь зі мною кожну мить!” (Ліягона, лист. 2019, сс. 57–60); розділ під назвою “Радість у подоланні з допомогою Христа” з послання старійшини Д. Тодда Крістофферсона “Радість святих” (Ліягона, лист. 2019, сс. 16–17) або слів президента Елейн Ш. Дальтон, які знаходяться в “Додаткових джерелах”. Попросіть членів класу поділитися тим, що вони дізналися про те, як наші випробування можуть бути можливістю зміцнити нашу віру в Ісуса Христа.

1 Самуїлова 2:18–36; 3

Нам потрібно чути голос Господа і підкорятися йому.

  • Можливо, у вашому класі є люди, які, як і Самуїл, чули голос Господа, але не розпізнали його. Ви можете попросити членів класу проглянути 1 Самуїлова 3 і знайти, що робив Самуїл, що допомогло б нам у наших зусиллях почути голос Господа і підкоритися йому. Ви також можете попросити двох членів класу розіграти в ролях спілкування Самуїла та Ілії.

  • Інколи ми потрапляємо в ситуацію, подібну до ситуації Ілії—ми маємо можливість допомогти комусь розпізнати голос Господа. Можливо, члени класу можуть поділитися тим, як вони робили це для друзів, членів сім’ї або інших. Якими уривками з Писань або досвідом ми ділилися, щоб допомогти іншим зрозуміти, як Господь спілкується з нами? (Див., наприклад, Учення і Завіти 6:22–23; 8:2–3; 9:7–9).

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Ми ніколи не самотні.

Президент Елейн Ш. Дальтон навчала:

“Подорож життям інколи веде нас несподіваними стежками. По дорозі трапляються повороти, які ніхто з нас не може передбачити. Але з кожним з таких поворотів у нас з’являється можливість—можливість вибирати нашу реакцію і наш план дій. Труднощі в житті можуть стати можливостями, за допомогою яких ми наближатимемося до Спасителя і більш повно довірятимемо Йому. У процесі життя поруч з Ним кожного дня ми розвиваємо подібні до Христа риси та якості. …

Як Рут і Анна, ми усі стикнемося з лихом. Ми не завжди можемо розуміти план Господа для нашого життя, але я свідчу, що ми ніколи не самотні. Він завжди з нами і Він обіцяє нам: “Ви не можете побачити своїми природними очима, на теперішній час, план вашого Бога стосовно того, що відбуватиметься віднині, і слави, яка піде слідом за великою знегодою” [Учення і Завіти 58:3]” (“Lessons from Ruth and Hannah”, Ensign, Apr. 2006, 35, 37).

Див. також Іван 14:18; Алма 38:5.

Як покращити наше навчання

Казати “Я не знаю”—це нормально. Хоча вам і слід намагатися робити все можливе, щоб відповісти на будь-які запитання членів вашого класу, Господь не очікує, що ви знатимете все. Коли ви не знаєте, як відповісти на запитання, визнайте це і щиро свідчіть про те, що ви знаєте. (Див. 1 Нефій 11:16–17; Навчати, як навчав Спаситель, с. 24).

Роздрукувати