Старий Завіт 2022
Ви—вчитель у Церкві Ісуса Христа


“Ви—вчитель у Церкві Ісуса Христа”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт 2022 (2021)

“Ви—вчитель у Церкві Ісуса Христа”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
Ісус навчає людей на схилі пагорбу

Ви—вчитель у Церкві Ісуса Христа

Вас було покликано Богом навчати Його дітей так, як навчав Спаситель. Вас було рукопокладено для цього покликання повноваженням Його святого священства. Навіть якщо ви й недосвідчений учитель, якщо ви живете гідно, щоденно молитеся і вивчаєте Писання, Небесний Батько дасть вам відчути вплив і силу Святого Духа, щоб допомогти вам бути успішними (див. 2 Нефій 33:1).

Вам довірено дбати про дітей Небесного Батька, і Він знає, що їм потрібно і як їм найкраще допомогти. Бог буде скеровувати вас через Святого Духа під час вашої підготовки і коли ви навчаєте. Він відкриє вам, що слід казати і що слід робити (див. 2 Нефій 32:5).

Головна мета навчання і вивчення євангелії—поглибити навернення до Небесного Батька та Ісуса Христа. Ваша мета як вчителя—допомогти тим, кого ви навчаєте, робити все можливе, аби стати більш наверненими,—а це досягається не лише під час уроку. Попросіть тих, кого ви навчаєте, брати активну участь у пізнанні Ісуса Христа і вивченні Його євангелії та діяти згідно з тим, про що вони дізналися. Заохочуйте їх зробити своє особисте і сімейне вивчення поза класом пріоритетним в їхньому вивченні євангелії. Коли вони будуть діяти з вірою, навчаючись особисто і з сім’ями, то запрошуватимуть Духа у своє життя, бо саме Дух приносить справжнє навернення. Усе, що ви робите як учитель, має спрямовувати до цієї священної мети.

Навчайте доктрині відновленої євангелії Ісуса Христа лише так, як це подано у Писаннях і словах сучасних пророків. Чиста доктрина—вічна, незмінна істина, якій навчає Бог і Його слуги,—запрошує Духа і має силу змінити життя.

Покликання навчати—це священна довіра, тому нормально іноді відчувати себе приголомшеними. Але пам’ятайте, що ваш Небесний Батько покликав вас і Він ніколи не залишить вас. Це—Господня робота, і коли ви служите “всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою” (Учення і Завіти 4:2), Він збільшить ваші здібності, дари і таланти, а ваше служіння благословить життя тих, кого ви навчаєте.

Роздрукувати