Старий Завіт 2022
Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Недільної школи


“Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Недільної школи”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Недільної школи”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
людина говорить під час уроку в церкві

Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Недільної школи

Підготовка до навчання в Недільній школі

У вивченні євангелії основне місце відводиться особистому і сімейному вивченню вдома. Це стосується як вас, так і тих, кого ви навчаєте. Готуючись до навчання, почніть набувати власний досвід, пов’язаний з вивченням Писань. Ваша найважливіша підготовка буде відбуватися тоді, коли ви досліджуєте Писання і прагнете натхнення від Святого Духа.

Вивчення посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей є важливою частиною як вашого особистого вивчення, так і вашої підготовки до навчання. За його допомогою ви отримаєте глибше розуміння доктринальних принципів, які знаходяться у Писаннях. Ви також зможете надихати і запрошувати членів класу користуватися посібником За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, щоб покращити їхнє особисте і сімейне вивчення Писань (щоб дізнатися про це, див. “Ідеї для заохочення особистого і сімейного вивчення” в цьому посібнику). Роблячи це, не забувайте з розумінням ставитися до членів класу, чиї сімейні обставини можуть не дозволяти проведення сімейного вивчення Писань і домашнього сімейного вечора.

Під час підготовки у вас з’являться думки і враження стосовно людей, яких ви навчаєте, стосовно того, як принципи з Писань будуть благословляти їхнє життя і як ви можете надихати їх, щоб вони могли знаходити ті принципи, коли самостійно вивчають Писання.

Ідеї для навчання

Готуючись навчати, ви можете отримати додаткове натхнення, вивчаючи навчальні плани в цьому посібнику. Сприймайте ці ідеї не як покрокові вказівки, а як пропозиції, що сприятимуть отриманню вашого власного натхнення. Ви знаєте членів вашого класу, і ви навіть краще познайомитеся з ними, коли будете навчатися разом на уроці. Господь також знає їх, і Він надихатиме вас, як найкращим способом допомагати членам класу покращувати вивчення євангелії, яке відбувається у них вдома.

У вас є багато інших джерел, доступних для використання під час вашої підготовки, зокрема, ідеї з посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей і з церковних журналів. Для отримання додаткової інформації про ці та інші джерела див. розділ під назвою “Додаткові джерела” в цьому посібнику.

Пам’ятайте

  • Вивчення євангелії є найефективнішим, якщо воно зосереджене на домівці. У вас, вчителя, є важливий обов’язок підтримувати вивчення євангелії членами класу вдома, заохочувати їх до цього і спиратися на вивчене ними вдома.

  • Навернення членів класу до Ісуса Христа і Його євангелії поглибиться, якщо вони розуміють і застосовують істинну доктрину. Заохочуйте їх записувати свої враження, які вони отримують від Святого Духа, і діяти згідно з ними.

  • Навчати—це більше, ніж читати лекцію, і також це більше, ніж просто проводити обговорення. Частиною вашої ролі є заохочення до участі таким чином, щоб це повчало і було основане на Писаннях. Вам також слід ділитися натхненними ідеями, які ви отримали під час вивчення Писань.

  • Пам’ятайте, що багато членів класу отримують вагомий досвід, коли вивчають вдома ті самі розділи з Писань, які ви будете обговорювати у класі. Ви можете підтримувати їхнє вивчення Писань, часто надаючи їм можливості ділитися тим, що вони вивчили вдома.

  • Небесний Батько хоче, щоб ви були успішним учителем. Щоб допомогти, Він надав вам багато джерел, у тому числі й збори ради вчителів. На цих зборах ви можете радитися з іншими вчителями стосовно проблем, з якими стикаєтеся. Ви також можете обговорювати і застосовувати принципи того, як навчати у Христовий спосіб.

  • Люди швидше вчаться, коли мають можливості навчати. Час від часу можна дозволяти членам класу, у тому числі й молоді, навчати, проводячи якусь частину уроку. Приймайте це рішення, основуючись на потребах і здібностях членів класу. Якщо ви просите члена класу навчати, виділіть час, щоб допомогти йому або їй підготуватися заздалегідь, використовуючи ідеї, що знаходяться тут і у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Пам’ятайте: як вчитель, ви несете повну відповідальність за те, чого навчають у класі.

У цьому посібнику вміщені навчальні плани для кожного тижня року. У неділі, коли уроки Недільної школи не проводяться, члени класу продовжують читати Старий Завіт вдома за графіком, вказаним у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Коли уроки Недільної школи проводяться, ви можете вибрати пропустити урок або поєднати уроки.

Роздрукувати