Семінарія
Об’явлення 21–22


Об’явлення 21–22

“Переможець наслідить усе”

Зображення
A person standing on a mountain top

Чи можете ви уявити, як це—жити з Богом у целестіальному царстві? У заключних сценах свого великого одкровення Іван побачив “небо нове й нову землю” і святе місто, що сходить з неба (див. Об’явлення 21:1–2). Він засвідчив, що Бог “житиме з ними! Вони будуть народом Його” (Об’явлення 21:3). Цей урок призначений допомогти вам зрозуміти, що можливість жити з Небесним Батьком та Ісусом Христом у целестіальному царстві варта всіх ваших зусиль.

Остаточний результат

Зображення
The next would be the team celebrating the goal.

Уявіть, що ви є членом спортивної команди й заздалегідь знаєте, що ваша команда виграє чемпіонський титул у кінці сезону. Однак ви не знаєте, як довго триватиме сезон, і тренер очікує, що всі гравці докладуть усіх зусиль, щоб залишитися в команді.

  • Як це знання може вплинути на вашу підготовку до кожної гри й виступу в ній? Чому?

  • Як би ви відреагували, якби ваша команда програла кілька матчів поспіль? Як ви могли б підбадьорити своїх товаришів по команді після цих поразок?

Тепер приділіть деякий час роздумам про останні дні й Друге пришестя.

  • Наскільки ви впевнені в тому, що праведність врешті-решт переможе зло? Що може допомогти вам збільшити вашу впевненість у собі?

  • Чи відчуваєте ви, що слідування за Спасителем варте ваших найбільших зусиль? Чому так або чому ні?

Остаточний результат битви між добром і злом був відкритий Богом через Його пророків: сторона Господа здобуде перемогу. Протягом Тисячоліття Сатана буде зв’язаний, і Ісус Христос буде мирно правити на Землі тисячу років (див. Об’явлення 20:1–4). Після цієї тисячі років Сатана буде “укинений в озеро огняне та сірчане” назавжди і відбудеться Останній суд (див. Об’явлення 20:7–15). Після Останнього суду праведні й вірні успадкують вічне життя в целестіальному царстві.

Вивчаючи Об’явлення 21–22, прагніть допомоги від Небесного Батька, щоб посилити своє бажання докласти всіх зусиль у здобутті вічного життя та целестіальної слави.

Початок і кінець

Однією з важливих подій, яку Іван побачив у своєму видінні, була перемога Ісуса Христа над Сатаною в кінці світу. В Об’явленні 21–22 Іван описав долю тих, хто бився пліч-о-пліч зі Спасителем, щоб перемогти злочестивість.

Прочитайте Об’явлення 21:1–7 , шукаючи благословення, які Бог дасть віруючим. Ви можете позначити ті, які є важливими для вас.

Якщо ви хочете дізнатись більше про Новий Єрусалим, згаданий у вірші 2 , можете пошукати інформацію про нього у Путівнику по Писаннях .

Зверніть увагу, що у вірші 2 чоловік є символом Спасителя, а наречена—символом Церкви, тобо тих, хто вірно слідує за Ним.

У вірші 7 син або дочка Христа—це той, хто дотримувався своїх завітів з Ним.

Натисніть Пройти тест.

Дайте відповіді на наведені далі запитання:

1. У своєму щоденнику для навчання дайте відповіді на наведені далі запитання:

  • Які благословення з тих, які Бог дасть віруючим, найзначущіші для вас? Чому?

  • Що з цих віршів ви дізналися про Небесного Батька та Ісуса Христа? Чому для вас було б важливо зрозуміти ці речі про Них?

Успадкування целестіального царства

Деякі з багатьох істин, викладених у цих віршах, містять таке: У целестіальному царстві Бог буде жити зі Своїм народом і втішати його, і вони більше не зазнають смерті, не будуть відчувати смуток або біль; і ті, хто з вірою подолає випробування земного життя, успадкують вічні благословення в целестіальному царстві.

Уявіть, що хтось із ваших друзів не вважає, що прагнення до целестіального царства варте всього, що для цього вимагається.

Підготуйте коротку відповідь, якою ви могли б поділитися зі своїм другом, яка могла б допомогти йому зрозуміти, що целестіальне царство варте будь-яких зусиль, необхідних для того, щоб жити за євангелією. Можливо, ви захочете скористатися деякими з указаних нижче джерел і дати відповіді на запитання, які допоможуть вам підготувати свою відповідь:

Старійшина Л. Том Перрі (1922–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав:

Зображення
Final official portrait of Elder L. Tom Perry of the Quorum of the Twelve Apostles, 2004. Passed away 30 May 2015.

Я вірю, що якщо ми зможемо створити у нашій уяві чітке й справжнє зображення вічного життя—наша поведінка зміниться. Нас не потрібно буде спонукати робити все, аби витерпіти до кінця, наприклад, [служити], відвідувати наші збори, ходити в храм, жити чистим життям, молитися або читати Писання. Ми будемо самі прагнути робити все це і навіть більше, оскільки розумітимемо, що ці кроки підготують нас до подорожі туди, куди ми прагнемо дістатися.

(Л. Том Перрі, “Євангелія Ісуса Христа”, Ensign або Ліягона, трав. 2008, с. 44)

Об’явлення 7:13–17

Об’явлення 21:22–27

Мосія 2:41

Учення і Завіти 76:51–52, 59–60, 69–70

Учення і Завіти 130:2

Деякі з наведених далі запитань можуть допомогти вам у роздумах, коли ви обміркуєте свою відповідь:

  • Що вас приємно хвилює, коли ви думаєте про життя в целестіальному царстві?

  • Що ви дізналися про Спасителя, що спонукає вас іти за Ним і прагнути перебувати в целестіальному царстві?

  • Який досвід спілкування з Небесним Батьком та Ісусом Христом ви мали, що збільшив ваше бажання знову жити з Ними?

  • Як Їхня любов до вас допомогла вам відчути, що целестіальне царство досяжне?

У чотирьох-п’яти реченнях напишіть, що б ви сказали своєму другові.

2. У чотирьох-п’яти реченнях напишіть у своєму щоденнику для навчання, що б ви сказали своєму другові.

Поміркуйте кілька хвилин про любов Небесного Батька та Ісуса Христа і Їхнє бажання, щоб ви отримали вічне життя. Подумайте про те, як ви могли б висловити свою вдячність за Їхню милість і благодать.

Додатково. Бажаєте дізнатися більше?

Чи дійсно Небесний Батько зробив для мене можливим перебування в целестіальному царстві?

Коротка й правдива відповідь—абсолютно так! Але, якщо ви хочете дізнатися більше, можна прочитати статтю “Ви можете цього досягти!” Еріка Б. Мердока, що надрукована у липневому номері журналу Заради зміцнення молоді за 2021 рік (сторінки 24–26).

Як я можу дізнатися більше про те, що таке целестіальне царство?

Ви можете прочитати статтю “Яким є целестіальне царство?” у липневому номері журналу Заради зміцнення молоді за 2021 рік (сторінка 31).

Об’явлення 21:6 . Що це означає, коли Ісус називає себе “Альфа й Омега”?

Альфа—це перша буква грецької абетки. Альфа означає “перший” або “початок”. Омега означає “останній в будь-якій серії чогось” або “кінець”. Коли ви з’єднуєте два слова Альфа й Омега разом, вони означають“від початку до кінця” або “від першого до останнього”. Коли Ісуса називають Альфою й Омегою, це означає, що Він був від початку та буде в кінці всього; Він вічний.

(Dorothy Leon, “By These Names”, Liahona, Apr. 1996)

Ми можемо вважати Ісуса Христа Альфою й Омегою, тому що Він є членом Божества та створив світ (див. Мосія 3:8 ; Мойсей 1:33 ; 2:1). Він також погодився бути нашим Спасителем у доземному світі (див. Мойсей 4:2). Через Ісуса Христа ми воскреснемо (див. 1 Коринтянам 15:20–22 ; Алма 11:42–44), і Він буде нашим Суддею і нашим Захисником перед Батьком (див. Римлянам 14:10–12 ; Алма 33:22 ; 3 Нефій 27:14–16 ; Учення і Завіти 45:3–5).

Чи означає сказане в Об’явлення 22:18–19 , що не може бути ніяких додаткових Писань, крім Біблії?

Деякі люди цитували Об’явлення 22:18–19 як підставу заперечувати Книгу Мормона та інші Писання останніх днів. Старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, пояснив у своєму посланні, чому це міркування є неправильним “Мої слова … ніколи не припиняються” (Ensign або Ліягона, трав. 2008, сс. 91–94).

Роздрукувати