2021
Наш Небесний Батько хоче, щоб ми були щасливими
Липень 2021


Основи євангелії

Наш Небесний Батько хоче, щоб ми були щасливими

Якщо ми пам’ятаємо про Божий план щастя, то зможемо мати радість навіть у важкі періоди життя.

Зображення
family looking at tree

Усі ілюстрації, за винятком крайньої справа, зроблені Дж Кірком Річардсом

До нашого народження ми жили з Небесним Батьком як Його духовні діти. Він оголосив про план, який допоможе Його дітям навчатися і зростати. Завдяки цьому плану ми можемо стати більше подібними до Нього і бути гідними, щоб насолоджуватися вічним життям. Цей план став можливим завдяки тому, що Божий Син Ісус Христос прийшов на землю, щоб відстраждати за наші гріхи, приніс Себе в жертву, здійснивши Спокуту.

План Небесного Батька називається планом

Згідно з цими та іншими уривками з Писань Небесний Батько хоче, аби ми стали подібними до Нього, повернулися до Нього і стали по-справжньому щасливими (див. Мойсей 1:39).

Ми приходимо на землю навчатися і зростати

Зображення
globe

Бог послав нас на землю, де ми можемо мати фізичне тіло (див. Буття 1:26–27). Нам потрібні тіла, щоб прожити земне життя.

Бог знає, що ми не будемо щасливими постійно. Ми відчуваємо розчарування, біль і навіть смерть. Але завдяки земним випробуванням Небесний Батько допомагає нам навчатися і зростати.

Бог також дав нам свободу волі, здатність вибирати між добром і злом. Він дозволяє нам самостійно вибирати, що думати і що робити. Він дав нам Писання і сучасних пророків, які допомагають навчатися вибирати правду (див. Авраам 3:25).

Намагатися бути, як Ісус Христос

Бог не посилав нас на землю, не давши прикладу для наслідування (див. Іван 13:15). Він послав Свого Сина, Ісуса Христа, щоб показати нам шлях. Аби навчитися наслідувати Його, ми можемо читати Писання і пізнавати, Ким Він є і що Він зробив під час Свого земного життя. Ми можемо також робити все, що в наших силах, аби стати такими, як Христос, виявляючи послух Богові та любов до інших.

Коли ми робимо помилки, то просимо прощення і звертаємося до сили Спокути Ісуса Христа, яка допомагає нам змінитися. Ми можемо бути щасливі, якщо кожного дня намагаємося ставати більш схожими на Нього.

Смерть—це не кінець.

Зображення
Mary Magdalene and Jesus

Коли ми помираємо, наш дух потрапляє до духовного світу. Там ми продовжуємо навчатися, готуючись до Воскресіння.

Під час Воскресіння наше тіло возз’єднається з духом. Тіло буде досконалим, і ми ніколи більше не помремо і не страждатимемо від хвороб. (Див. Алма 11:44–45). Так само як Ісус Христос помер і знову повернувся до життя, ми всі житимемо знову.

Коли Бог буде нас судити, Він братиме до уваги наші вчинки і бажання. Якщо ми намагалися виконувати заповіді й дані Небесному Батькові обіцяння, тоді ми зможемо знову жити з Ним.

Життя з Богом і нашими сім’ями на небесах

У целестіальному царстві ми будемо жити з Богом та Ісусом Христом. Ми також зможемо жити з нашими сім’ями вічно, якщо запечатані до них. Ми будемо мати мир, щастя і відпочинок (див. Мосія 2:41)

Наше життя на землі іноді буває важким, але якщо ми йдемо за Ісусом Христом, то можемо знайти радість у цьому житті й вічне щастя у житті прийдешньому.

Що у Писаннях сказано про план спасіння?

Зображення
woman reading scriptures

Спосіб нашого життя має велике значення. Бог судитиме і нагороджуватиме нас, беручи до уваги наші думки і вчинки (див. Алма 41:3).

Сатана є ворогом нашого щастя. Він спокушає іти забороненими шляхами і грішити. Він хоче, щоб ми стали нещасними, як і він (див. 2 Нефій 2:27).

Якщо ми маємо віру в Божий план для нас, то зможемо мати мир, незважаючи на будь-які випробування. Ми можемо сподіватися на те, що будемо завжди жити з Богом. (Див. Учення і Завіти 59:23).

Усі ілюстрації, за винятком крайньої справа, зроблені Дж Кірком Річардсом

Роздрукувати