Щотижневі послання для дорослої молоді
Як покаяння допомогло мені розвиватись
Лютий 2024


“Як покаяння допомогло мені розвиватись”, Ліягона, лют. 2024.

Дорослій молоді

Як покаяння допомогло мені розвиватись

Якщо Небесний Батько та Ісус Христос вірять у мене настільки, що продовжують давати нові шанси, чому я сама не повинна вірити в себе також?

Зображення
жінка молиться

Ілюстрація Джошуа Денніса

Коли я ще зовсім мало прослужила на місії, мій президент місії попросив мене тренувати нову місіонерку.

Я відчувала, що нездатна робити це. Як я могла навчати нову сестру бути дивовижною місіонеркою, якщо я сама досі не розуміла як нею бути?

Якщо чесно, я зробила багато помилок в якості тренера, і певний час через це погано почувалася. Але коли я почала аналізувати свої слабкості і недоліки і намагалася покращитися, я отримала свідчення, що Господь дає нам “слабкість, щоб [ми] були покірними”, оскільки Він може вчинити так, “щоб слабке стало сильним” (Eтер 12:27). Я почала дізнаватися про покаяння, яке потрібне не лише тоді, коли ми заподіяли якоїсь шкоди, воно потрібне будь-коли, коли ми бажаємо стати більше схожими на Небесного Батька та Ісуса Христа.

З того часу, як я повернулася додому з місії, це знання потрібне було мені як ніколи раніше.

Бути недосконалими

Як би я не любила свою місію, мені важко було застосовувати засвоєні там уроки у моєму житті після неї. Зрештою я повернулася додому раніше очікуваного терміну через проблеми з психічним здоров’ям і потім переїхала зі свого дому на Філіппінах на роботу до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Після мого переїзду туди мені було важко відчувати, що я розвиваюсь і просуваюся вперед шляхом завіту. На місії я могла приділяти увесь час і енергію євангелії. Я дуже мало непокоїлася про мирські потреби або про те, що буду робити зі своїм життям після місії. Але зараз, коли я намагаюся знайти рівновагу між різними вимогами життя, я відчуваю, що продовжую зазнавати невдачі.

І оскільки мені не вистачає підтримки вірної громади, яка була у мене вдома на Філіппінах, і розпорядку дня місії, який полегшував і спрямовував мій розвиток, іноді у мене виникає відчуття, що я зовсім не розвиваюсь.

Нові звички і нова надія

Поки я боролася з цими почуттями, я отримала сильне відчуття, що мені слід почати застосовувати одну місіонерську звичку. Під час місії я розуміла, наскільки важливо щовечора відчувати єдність з Небесним Батьком, молячись і чесно аналізуючи прожитий день. Я запитувала Небесного Батька про те, що я зробила правильно, просила пробачення за свої гріхи і молилася про силу подолати мої недосконалості, а потім запитувала Його, як я можу покращитися наступного дня.

Спочатку я боялася почати робити це після місії, оскільки відчувала, що вже підвела себе і Небесного Батька. Я не хотіла почуватися ще гірше через свої недоліки. Але я пам’ятала засвоєне на місії знання: покаяння — це шлях до радості. Старійшина Крег С. Крістенсен, сімдесятник, пояснив: “Щоденне покаяння і наближення до Ісуса Христа — це шлях, що веде до радості, такої радості, яку нам важко уявити [див. 1 Коринтянам 2:9]. Ось чому ми знаходимось тут, на землі. Ось чому Бог приготував для нас величний план щастя”1.

Я дуже вдячна за те спонукання. Щоденне спілкування з Небесним Батьком так багато усього для мене змінило. Усвідомлення того, що Небесний Батько та Ісус Христос дали мені шанс ставати кращою щодня, допомагає мені мати більше співчуття до себе: якщо Вони вірять у мене достатньо сильно, щоб давати мені все більше шансів, чому я не повинна вірити в себе також?

Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Ніщо так не звільняє, не облагороджує і не є таким поворотним у нашому індивідуальному розвитку, як регулярна, щоденна зосередженість на покаянні… Це — ключ до щастя і відчуття спокою”2.

Покаяння — це розвиток

Засвоєні мною істини про покаяння допомогли зрозуміти, як не спинятися в розвитку. Президент Нельсон пояснив: “Покаяння — це ключ до розвитку. Чиста віра допомагає нам рухатися вперед шляхом завітів”3. Коли я каюся, я отримую спрямування і запевнення від Господа. Коли я каюся, я відчуваю Його поруч.

І те, що я маю співчуття до себе та ціную свої зусилля, — дає мені мотивацію продовжувати розвиватись. Я відчуваю бажання каятись, коли я вірю, що варта докладених зусиль. Я хочу бути ближче до Небесного Батька та Ісуса Христа, коли вважаю, що гідна Їхньої любові.

Я дійсно вірю, що у покаянні міститься багато радості, миру і полегшення за всіх обставин нашого життя. Зверніться до Небесного Батька та Ісуса Христа. Моліться Небесному Батьку, щоб знати, що ви можете робити, аби наближатися до Нього та Ісуса Христа і бути більше схожими на Них.

Я знаю, що ви відчуєте Їхню любов і підтримку — і більше співчуття до самих себе — і це буде дійсно так.

Авторка родом з Філіппін.

Роздрукувати