Духовні вечори у 2024 році
Коментарі старійшини і сестри Гілберт


Коментарі старійшини і сестри Гілберт

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді

Неділя, 5 травня 2024 р.

Старійшина Кларк Г. Гілберт: Дякуємо вам, старійшино і сестро Годой. На початку цього тижня я сказав дружині, що Годої попросять нас коротенько виступити. Вона запитала: “А скільки там буде людей?” Я відповів: “О, кілька тисяч у Скинії та ще кілька сотень тисяч по всьому світу. Жодного тиску”.

Які ж потужні настанови ви отримали сьогодні ввечері. Старійшино і сестро Годой, дякуємо за те, що так добре навчали дорослу молодь. Ми вдячні за безліч можливостей, які ми з Крістін маємо для навчання і спілкування з дорослою молоддю в Церкві по всьому світу. Було так приємно слухати Годоїв сьогодні ввечері. Коли ми виростемо, то хочемо стати схожими на Годоїв. Одразу видно, що вони відчувають потреби і занепокоєння дорослої молоді і що вони дуже вас люблять.

Я звернув увагу на те, що у їхніх виступах центральне місце відводилося Христу, і ці виступи ґрунтувалися на словах пророків. Коли я слухав їх цього вечора, це було наче відлуння тих пророчих послань, з якими недавно зверталися на інших всесвітніх духовних вечорах для дорослої молоді Президент Нельсон, президент Оукс і так багато інших апостолів. Давайте зупинимось на хвилинку й обміркуємо те, чого сьогодні ввечері навчали Годої:

  1. Приналежність у Христі і наші завіти

  2. Побачення

  3. Отримання особистого одкровення

  4. Моделі служіння

    • Храм

    • Місія

  5. Закоханість і шлюб

  6. Важливість відвідування інституту

Старійшина і сестра Годой не лише розповіли вам про свій життєвий шлях, але й щиро поділилися особистим досвідом. Сподіваюсь, ви відчуєте, що в такий спосіб вони виявили до вас свою любов і турботу. У своїх виступах вони також наголошували на порадах пророків і нагадали нам, що ми все це робимо, покладаючись на Спасителя, Ісуса Христа.

Сестра Крістін Гілберт: Мені дуже сподобалась фотографія, на якій Годої — молода пара. Моніка сповнена оптимізму, а Карлос трохи знервований!

Тепер порівняймо цю фотографію з тією, де є вся велика родина Годоїв.

Не знаю, чи могли собі уявити молоді Карлос і Моніка тоді, багато років тому, що у них будуть всі ці діти, нові родичі та онуки. Чи могли вони собі уявити, що здобудуть освіту, побудують кар’єру, створять сім’ю і виховають дітей, служитимуть у Церкві, житимуть по всьому світу і матимуть своє теперішнє покликання на провідних посадах у Церкві? Ми любимо старійшину і сестру Годой. Ми вважаємо їх своїми друзями і прикладом того, чого ви можете досягти, якщо дотримуєтеся завітів, живете за євангелією і залучаєте Господа до вашої подорожі. Я свідчу, що коли ми залучаємо Господа, Він вчитиме нас, як досягнути того, чого ми бажаємо, і звеличуватиме наші найкращі зусилля.

Старійшина Гілберт: Коли я думаю про життєвий шлях старійшини і сестри Годой та їхній приклад залучення Господа, це нагадує мені про дуже особистий досвід, пов’язаний зі старійшиною Годоєм, який я отримав під час духовного вечора шість років тому.

Я тоді служив президентом всесвітньої програми BYU–Pathway, а старійшина Годой був президентом Південноамериканської Північнозахідної території, офіс якої був у Лімі, Перу.

Перу — це чудова територія Церкви, в якій зараз налічується понад 40 колів і два храми. У Перу є тисячі студентів, які навчаються в УБЯ за програмою Pathway. Того вечора, а тоді проводився духовний вечір дуже схожий на цей, ми попросили старійшину Годоя розповісти дорослій молоді, як він і його дружина здобували освіту.

Старійшина Годой підготував виступ, але коли ми сиділи на сцені й дивилися на всіх тих студентів, його приголомшило те, чого ми від них вимагали. Він почувався розчуленим, думаючи про ту дорослу молодь, адже вони вивчали англійську мову й університетські дисципліни, і всі вони працювали повний робочий день, водночас навчаючись нерідною для себе мовою. Подолавши свої емоції, старійшина Годой відклав убік свій підготовлений виступ, підвівся і рішуче проголосив: “Те, чого ми вимагаємо від вас, виконати важко — особливо, якщо ви намагаєтеся робити це самотужки. Єдиний спосіб досягти цього — це залучити Господа до вашого навчання. Зробіть Господа вашим партнером, і все, що є добрим, прийде до вас у свій час”.

Старійшині Годою тоді вже було відомо те, чого він, можливо, не повністю розумів багато років тому, коли був юнаком у Бразилії і носив штани-кльош: єдиний спосіб стати тим, ким вам потрібно стати, і знайти в цьому радість, — це залучити Господа. Сьогодні ми бачили підтвердження істинності цього принципу. Карлос і Моніка Годой є наочним прикладом того, що всі ми можемо зробити, якщо будемо покладатися на Господа і зробимо Його своїм партнером.

Ми любимо цю подружню пару і дякуємо їм за їхнє сьогоднішнє послання. Ми з Крістін свідчимо, що якщо ви залучаєте до ваших справ Господа, Він творитиме чудеса у вашому житті. Ми кажемо це в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати