Духовні вечори у 2024 році
Віра у майбутнє


Віра у майбутнє

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді

Неділя, 5 травня 2024 р.

Дуже дякуємо вам, старійшино і сестро Гілберт, за ваші коментарі і свідчення. Я дійсно пам’ятаю ту історію в Перу, а також, як ви навчали і яким благословенням для нас і для них було слухати вас.

Я хочу завершити своє звернення одним словом: надія.

Я вважаю, що нам, людям старшого віку, легше розпізнати руку Господа в нашому житті, ніж вам, людям молодим. Оскільки ми прожили набагато більше років і набули набагато більшого досвіду у своєму минулому, то можемо озирнутися назад і побачити руки люблячого Небесного Батька, Який веде нас і оберігає протягом усього нашого життя.

Озираючись назад, я усвідомлюю, що в багатьох випадках, коли мені здавалось, що я був самотній, це було не так. Тепер я розумію, що коли якісь двері зачинялися і я дивувався, чому це так, і нарікав на це, коли я думав, що на мої молитви не приходили відповіді, насправді ж, в іншу мить або в іншому місці, відкривалися інші двері, за якими був кращий шлях. Але тоді я не міг цього зрозуміти. Але тепер, озираючись назад, я це розумію.

У багатьох інших випадках я думав, що це я приймаю мудрі рішення сам або разом з Монікою, вважаючи себе розумною людиною, яка будує своє світле майбутнє. Тепер я бачу, як невидима рука за лаштунками скеровувала мене і оберігала від можливих помилок. Я розумію, що Він завжди був поруч зі мною.

Тому я можу свідчити, що у нас є Небесний Батько, Який знає нас і дбає про нас. Я можу свідчити, що у нас є Спаситель, Який любить нас і готовий допомогти нам за будь-яких обставин у нашому житті.

Іноді дехто з вас може подумати, що ніхто не знає, через що ви проходите у своєму житті, і ви, мабуть, маєте рацію: ми не знаємо. Але знає Спаситель. Старійшина Беднар навчав нас:

“Немає такого фізичного болю, душевної муки, духовних страждань, хвороб чи слабкостей, що трапляються з вами в земному житті, які б Спаситель уже не пережив. У хвилину слабкості ми з вами можемо вигукнути: “Ніхто цього не розуміє. Ніхто цього не знає!” Жодна людська істота, можливо, і не знає. Але Син Божий досконало знає і розуміє, бо Він відчув і поніс усі наші тягарі ще до того, як ми їх понесли. І оскільки Він сплатив останню ціну і поніс наші тягарі, то вміє досконало співчувати і може простягнути Свої руки милості на багатьох етапах нашого [життя]”.

З написаного в Алма 7 ми дізнаємося, як і чому Спаситель здатен надати таку допомогу.

“І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду; і це для того, щоб слово могло виповнитися, яке каже, що Він візьме на Себе муки і хвороби Свого народу”.

Отже, Спаситель відстраждав не лише за наші беззаконня, але й за несправедливість, біль, муки та всі емоційні переживання, яких нам довелося зазнати в житті.

А потім Алма завершує так:

“І Він прийме смерть, щоб скинути пута смерті, які звʼязують Його народ; і Він візьме на Себе їхні недуги, щоб Його нутро сповнилося милості, будучи у плоті, щоб Він міг знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові в його недугах”.

Я маю особисте свідчення про цю небесну допомогу. Я відчував її у своїй юності, у своєму шлюбі, у своєму батьківстві та своєму служінні провідником. Я знаю, що мій Викупитель живий, і завдяки Його благодаті й благословенням Його Спокути ми можемо мати надію і радість у цьому житті й вічну сім’ю у житті прийдешньому.

І я свідчу про це з усією моєю любов’ю, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати