2023
Церковна освіта: Для кожного є місце
Жовтень 2023


“Церковна освіта: Для кожного є місце”, Заради зміцнення молоді, жовт. 2023.

Церковна освіта: Для кожного є місце

Освіта дуже важлива. Господь і Його Церква допоможуть вам отримати найкращу освіту, яка тільки вам доступна.

Зображення
молодь, яка стоїть, утворюючи коло

Фотографія

“Що я планую робити після закінчення середньої школи?”

“Що я хочу робити?”

“Ким я хочу бути?”

“Чи вступ до університету — правильне для мене рішення?”

Це важливі запитання! І відповіді на ці запитання приведуть до значних і тривалих наслідків у вашому житті. Ось чому Господь — і Його Церква — допомагають вам отримати якомога кращу освіту.

Чому освіта така важлива?

Небесний Батько хоче, щоб ви завжди навчалися. Існують матеріальні й духовні причини для того, щоб прагнути до навчання й освіти. Писання навчають, що “слава Бога — це розум, або іншими словами, світло та істина” (Учення і Завіти 93:36). Навчання та освіта є “частиною вашої вічної мети — стати більш схожими на Небесного Батька”1.

Наш дорогий пророк, Президент Рассел М. Нельсон, навчав: “У Церкві здобуття освіти і знань є релігійним обов’язком. Ми навчаємо свій розум, щоб одного дня мати змогу принести користь комусь іншому”2.

Господь допоможе вам

Ви отримуєте великі благословення, коли залучаєте Господа до своєї освіти. Він допоможе вам подолати перешкоди — можливо вам важко зосереджуватися у школі або важко дається читання. Якщо ви звернетеся до Господа і виконаєте свою частину, Господь примножить ваші зусилля і дасть можливості, яких ви зараз не можете навіть уявити!

Допомога від Господньої Церкви

Незалежно від того, де ви живете, Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів пропонує можливості для отримання освіти через Церковну систему освіти (ЦСО). Сюди входить семінарія, яка дає духовний фундамент для вашого навчання у старших класах школи. А також багато церковних навчальних закладів і програм.

Чи знаєте ви, чому Церква вкладає так багато ресурсів в освіту? Це через любов Господа до вас. Він хоче, щоб ви ставали ближчими до Нього і знаходили емоційні, інтелектуальні та духовні сили. Церковні провідники хочуть того ж самого! Ми молимося за вас і за ваш успіх. Ми інвестуємо в вас і в те, щоб допомогти вам розкрити ваш божественний потенціал.

Як навчитися вірити, а не боятися

Як Господь і Його Церква можуть допомогти вам на вашому шляху здобуття освіти? Один молодий чоловік з Бразилії дізнався, що вони можуть допомогти у дивовижний спосіб.

Самад відчував страх, думаючи про коледж: “Я відчував, що це не для мене, — каже він. — Але мій батько заохотив мене спробувати BYU-Pathway Worldwide. Я був наляканий і не вірив у себе, але вирішив приєднатися”.

Спочатку Самад відчував розчарування. “Я відчував, що нічого не досяг, — каже він. — Мені потрібні були світло і надія. Програма BYU–Pathway стала для мене цією надією”.

Самад почав набувати впевненості в собі і в Небесному Батькові. “Чим більше я вивчав щотижня, тим краще почувався, — розповідає він. — Місіонери служіння та викладачі нагадали мені про мої таланти і здібності. Чудові курси та історії людей, які отримали благословення, допомогли мені відкрити своє серце і дозволити Господу змінити мене на краще”.

З кожним новим семестром у Самада зникали безнадія і страх перед майбутнім. “Я хочу поділитися цим досвідом з іншими, хто стикається з тими ж страхами і тривогами, які відчував я, — каже він. — В Ісусі Христі є надія. Він може допомогти вам у здобутті освіти. Я зробив перший крок і ніколи про це не пошкодую”.

Для вас знайдеться місце на будь-якому освітньому шляху, який ви оберете. Господь хоче, щоб ви використовували свою освіту, аби змінити світ на краще, і Він буде направляти вас у вашому прагненні вчитися протягом усього життя.

Зображення
молоді люди піднімають руки в школі

Які можливості існують?

Хоча всі освітні програми Церкви покликані наблизити вас до Ісуса Христа, кожна з них має певну спрямованість. Ось варіанти, доступні в рамках Церковної системи освіти:

  • Інститут — це ресурс, покликаний забезпечити духовну складову в житті дорослих молодих людей, які відвідують нецерковні навчальні заклади або взагалі ніде не навчаються, та сприяти спілкуванню між ними.

  • BYU–Pathway Worldwide допомагає студентам у понад 180 країнах світу, зміцнюючи їхню впевненість в навчанні. Студенти можуть отримати якісну, доступну освіту, де б вони не проживали.

  • Університет Бригама Янга (УБЯ) в Прово, штат Юта, має суворі академічні правила, високі вимоги до вступу та цільові магістерські програми.

  • В УБЯ–Гаваї навчаються студенти з понад 70 країн світу, з акцентом на Азію та Тихоокеанський регіон.

  • BYU–Idaho робить основний акцент на підготовці студентів-бакалаврів та має викладацький склад, який забезпечує якісне навчання.

  • Ensign College у Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, пропонує інноваційні та практичні курси, що зміцнюють віру та допомагають студентам у штаті Юта знайти роботу.

Роздрукувати