2023
Покликані Богом
Жовтень 2023


“Покликані Богом”, Заради зміцнення молоді, жовт. 2023.

Покликані Богом

Ці члени Церкви отримали особисте знання, що пророки та апостоли покликані Богом. І ви можете також!

Зображення
потиск рук

Коли Ісус розпочав Своє земне служіння, Він покликав дванадцятьох апостолів. І коли Він відновив Свою Церкву, Він обрав апостолів і пророків, щоб вести нас у цей час. Дотримуючись їхніх порад, ми можемо отримати свідчення про те, що вони покликані Богом.

Зустріч з апостолами

Ви коли-небудь зустрічали апостола? Ось кілька історій про людей, які зустрічали.

Я виступала на генеральній конференції у підлітковому віці

Коли мене попросили виступити перед мільйонами людей на генеральній конференції у квітні 2020 року, я була приголомшена, як ніколи до цього в своєму житті. Але я відчула втішення, знаючи, що Господь допоможе мені.

Готуючи своє послання, я думала про те, як отримати одкровення. Це допомогло мені оцінити відданість тих, хто виступає на генеральній конференції.

Коли почалася конференція, я відчувала тривогу, але зустріч зі старійшиною Геррітом У. Гонгом та іншими генеральними авторитетами допомогла мені відчути спокій. Потім я познайомилася з Президентом Расселом М. Нельсоном. Він говорив зі мною так, ніби ми знали одне одного все життя. Я відчула чисту любов Христа, коли говорила з пророком.

Лауді К.

Зображення
молода жінка за трибуною

Проведення заходу “Віч-на-віч” зі старійшиною Соаресом

Коли я дізнався, що буду брати участь у програмі “Віч-на-віч”, я дуже зрадів нагоді взаємодіяти з апостолом.

Я хвилювався перед ефіром, тому що мені потрібно було говорити про дещо португальською мовою. Я сказав старійшині Соаресу: “Я хвилююся, що буде чутно мій американський акцент”. Він відповів мені усмішкою і підморгнув, сказавши: “Макс, акценти звучать дуже мило!”

Я так сильно відчув Духа, коли почув його свідчення про те, що Спаситель живий і любить кожного з нас.

Макс А.

Зображення
фото людей зі старійшиною і сестрою Соарес

Як старійшина Холланд допоміг мені з домашнім завданням з математики

Коли мені було 12 років, мій батько став президентом місії в Чилі. Там він тісно співпрацював зі старійшиною Холландом. Одного разу я сказав: “Тату, старійшина Холланд є в моєму підручнику з математики”.

“Вчора Джеффу Холланду знадобилася 1 година, щоб дістатися до роботи. Сьогодні вранці Джефф їхав на залізничну станцію 20 хвилин, чекав на поїзд 7 хвилин, їхав поїздом 12 хвилин, а потім йшов пішки 15 хвилин, щоб дістатися до роботи. Скільки часу Джефф витратив на дорогу до роботи сьогодні вранці?”

Жартома мої батьки надіслали фотографію математичної задачі старійшині Холланду зі словами: “Старійшино Холланде, чи не могли б ви допомогти Вітні з домашнім завданням з математики?”

Старійшина Холланд відповів листом.

“Люба Вітні, мені було приємно, що ти дізналася про мою основну роботу. Я регулярно подаю математичні задачі для підручників і іноді мені важко придумувати імена для них. Думаю, наступного разу я скористаюся твоїм. (“Якщо Вітні Вілкокс має 5 бойфрендів у Прово і до них додається по одному в день упродовж 14 днів у Чилі, скільки з них охриститься, поїде на місію і захоче одружитися з нею?”) Дякую, що ти зараз там. Я дуже тобою пишаюся! Джефф Холланд”.

Зображення
лист

Звісно, старійшина Холланд жартував про написання математичних задач (і про те, що у мене кілька бойфрендів!) Але його доброзичливий лист допоміг мені відчути, що я важлива.

Коли старійшина Холланд навчав членів Церкви у Чилі, що слід читати Книгу Мормона щодня, я також почала читати її самостійно. Мені тоді було 12 років. Саме тоді я по-справжньому почала формувати своє свідчення.

Вітні Л.

Зображення
фото людей зі старійшиною і сестрою Холланд

Зустріч зі старійшиною Соаресом у Франції

У 2021 році моїх батьків покликали бути провідниками місії у Ліонській Французькій місії. У 2022 році з візитом приїхав старійшина Соарес. У розмові з місіонерами він сказав, що його багаж загубився під час одного з рейсів.

Для мене це стало своєрідним тривожним дзвінком. Легко бачити апостолів і пророків на екранах наших телевізорів і думати, що їм легко живеться. Але наші провідники не просять дати їм таке завдання — вони покликані до цього. Вони вирішили йти за Господом, а це означає відкласти вбік свої плани на майбутнє.

Старійшина Соарес навчив мене, що означає бути учнем Христа. Незважаючи на те, що він був зайнятий і мав свої проблеми, він намагався поговорити з якомога більшою кількістю членів Церкви. Я зрозуміла, що генеральні авторитети — це такі ж люди, як ми з вами, які обрали Христа і працюють, щоб донести Його любов.

Ліді Л.

Зображення
Ісус Христос
Зображення
фото сім’ї зі старійшиною Соаресом

Молитвою і вірою

Якщо ви ще не зустрічали апостолів, це не страшно! Більшість з нас не зустрічали. Ви можете отримати свідчення про те, що вони покликані Богом, слухаючи і наслідуючи їх та молячись про їхні вчення.

Робіть те, чого вони навчають

Я познайомився з церковними провідниками, коли проводив захід “Віч-на-віч”, але не тоді я отримав свідчення про те, що вони покликані Богом.

Коли я чую їхні слова, виконую те, чого вони навчають, і бачу, як я стаю більш схожим на Христа, тоді я відчуваю, як Бог підтверджує мені, що вони є особливими свідками Христа.

Аарон К.

Зображення
молодий чоловік

Відповідаючи на заклик пророка

Я завжди з нетерпінням чекаю на генеральну конференцію. Пам’ятаю, як відчувала радість, коли ми з друзями склали список того, про що говорив пророк, і нагадували одне одному виконувати це. Однією з цілей було відвідування храму, і ми з друзями пішли туди разом. Це було дуже радісно, і я відчула такий спокій. Виконання того, про що просить пророк, допомогло мені зрозуміти, як сильно Ісус Христос любить мене.

Летиція Ф.

Зображення
молода жінка

Незалежно від того, зустрінете ви апостола чи ні, ви можете дізнатися самі: апостоли свідчать про істину і бажають вам тільки найкращого. Коли ви будете йти за ними, Святий Дух дасть вам зрозуміти, що вони покликані Богом.

Роздрукувати